Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Každý z Ice Age-ov priniesol niečo nové, ale celkovo vždy poľavil oproti jednotke. Tento diel nie je výnimkou. Ak sa na to pozerám ako detský divák, tak vidím krásnu rozprávku plnú hravých animácii a podnetov na smiech, avšak z môjho ozajstného pohľadu je veľká časť deja príliš obyčajná (čo sa o jednotke povedať nedá), dokonca aj veverica-e (a žaluď ) už nemá v sebe to čo mala predtým. Naštastie sa všetko vylepšuje ku koncu druhej polovice (bohovský Buck) a záver (flight-fight) je dostatočne rýchly, funny a akčný na to, aby dobre pobavil. Napriek dinosaurom, novým motívom a hrdinom je tento diel opäť o čosi slabší (jednoduchší, prostejší),... ale (práve preto) tí najmladši sa však budú určite baviť vynikajúco (a to som nevidel v 3D), možno ešte lepšie ako v predchádzajúcich častiach... Moje hodnotenie sa preto odvíja od toho, čo som videl (a ako som sa bavil) s Ice Age 1. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No síce tam dinosaury boli, tak aj tak to akosi nepomohlo, aby som dávala hodnotenie vyššie ako 3*. A možno, že práve za to, že tam fakt boli... počas doby ľadovej, ale úplne niekde inde.. proste sa mi tá myšlienka nepáči... Ale tak zas netvrdím, že na niektorých scénach som sa vôbec nezasmiala.. Zasmiala, ale to aj pri iných rozprávkach sa zasmejem a oveľa viac a s väčšou chuťou... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Býva zvykom, že po úspechu pôvodného filmu nasledujú ďaľšie pokračovania. Celkom logický dôvod ako vydolovať ešte ďaľšie peniaze. Väčšinou to býva na úkor kvality. Čiastočne to platí aj u "Doby ľadovej". Tretí diel už nemá ten svižný feeling, ktorý som zažil pri jedničke. Z tohto výrazne cítiť naťahovanú komerciu. Príbeh je omnoho viacej výchovný, miestami hodne prevídateľný. Humor vyložene detský. Ale veď práve pre túto cieľovú skupinu divákov je určený tento titul, pre deti. *** ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama