Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 771)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, proč všichni o tom blábolí, to je to opravdu tak dobrý? A přátelé, ruku na srdce, ono to bylo opravdu tak dobrý. Jsme zvědavej, jaké jsou hranice animovaného filmu, kam až se může zajít. Jak vycvičit draka je samozřejmě skvělý příběh, člověk se ani na okamžik nenudí a pořád a pořád se nechá překvapovat. Animace je pochopitelně dokonalá. Těším se, až moje dvouměsíční holčička trochu povyroste, abych ji to hned mohl pustit a zakořenit v ní cit pro krásu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z drakobijce drakomil, komu by se nelíbil.. Zatímco si Škyťák vycvičil toho roztomilého pejska, co smutně kouká, rozpustilé dovádí, stříhá ušima a jen díky jisté genetické anomálii umí létat a plivat oheň, mě si vycvičil John Powell (emocemi i adrenalinem napěchovaným soundtrackem s orchestrálním využitím irských válečných dud). Na předvídatelnost a klišé u animáků kašlu, člověk se alespoň někde potřebuje spolehnout na pozitivní principy a jistoty. A navíc, bez jakéhokoliv zlehčování, palec nahoru za „protetické bratrstvo“ - dost neobvyklý to jev v současném (na zevnějšku si zakládajícím) komerčním filmovém průmyslu.. P.S.: Kdyby to někoho zajímalo, Bezzubka je samec. A není to proto, že se jí Škyťák zeptal, jestli se může svézt na ocase.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.3/10] | me: 3D Digital,... Toto je rozprávka ako sa patrí! Skvelá kombinácia všetkého čo správny animák má mať. Krásny príbeh, výborná animácia, zábava, dobrodružstvo, akcia, emócie, ... + vikingovia a draky! Toto proste stálo za to ... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

priznam se, po prvnim traileru sem tomu ani za mak neveril.. rikal sem si, to se ti DW uz uplne zblaznili, v dobe, kdy Pixar dela jednu hitovku s velkym H za druhou a vizualne je uplne na vrcholu, tihle si natoci filmek, ktery zase vypada jako sice zabavna taskarice, ale bez nejakych hloubek a s vizualem sto let za opicemi.. Ano, za tohle se ted hluboce stydim, jelikoz sem dokonce i cetl predlohu, ktera mela neco spolecneho s velkoleposti, a taky sem videl zvysujici se uroven DW animaku a presto sem neveril.. Ted uz verim.. a hned ted napisu, ze to cekani na dvojku asi nevydrzim.. Proste je to totalni, kulervouci narez, absolutne dokonaly po vsech strankach (ano, dokonce i po te vizualni, ta se projevila a plne vykristalizovala az v tech 100 minutach uzasneho 3D letu plneho zabavy, lasky, vzajemnem porozumeni, epicnosti, draku, vikingu a powellovy mistrovske hudby. Postavy nejsou ani za mak otravne, hlavne draci vzbuzuji bud respekt nebo vypadaji roztomile a vzbuzuji pocit: toho chci mit doma (jak uz to napsali nekteri dalsi).. Nejaka ta trochu otravna myslenka tam zase je, ale nemuzeme chtit po animaku uz uplnou dospelost, kdyz mnoho hranych filmů tomuhle nesaha ani po pas... Pixar tenhle rok asi poprve po mnoha letech prohraje.. mozna za to bude moci i fakt, ze tento rok poprve po dlouhe dobe nema na svoji strane novy pribeh, ale jen pokracovani.. Ale urcite je to silny protivnik a ma schovane nejake trumfy, takze pockam si na neho. No takze Jak vycvicit draka je dobrodruzna adventura, kterou si lze vychutnat nejlepe v 3D kine, jelikoz lety na drakovi, krasne prirodni scenerie zamlzene vikignske severske drsne zeme a pohledy na tvrdy vikingsky i kdyz dosti zparodovany a draky okoreneny zivot opravdu stoji za to.. A jak sem jiz na pocatku vzpomenul, Powellova hudba jakbysmet. Ten se doslova prekonal a v mnoha faktorech se soundtrack vyrovna jeho predchozim zarezum na poli greengrass thrilleru.. A tato hudba vytvari stejne jako u Avatara, neskutecnou atmosferu a pocity extaze... Ano, je to rozhodne nejlepsi fantasy pribeh za nevim kolik poslednich let a bylo toho opravdu potreba.. fantasy totiz od LOTRA uz nebyva to, co byvalo... doufejme, ze tenhle animak zajem a snahu znovu probudil. Ted se opravdu tesim na dalsi letajici animak, ktery bude mit na sve strane jeste mistra coolovosti Snydera.. PS: Mel Gibson se ted bude muset opravdu snazit, protoze aby stvoril lepsi velkofilm ze sveta vikingu nez byl tenhle, bude muset vycerpat vsechny svoje skryte sily nacerpane v Statecnem srdci.. A nebude to mit vubec lehke vybornych 5 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders | Hudba: How to Train Your Dragon by Cressida Cowell | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Dreamworks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 165 miliónov $ | Tržby: 494,878,759 $ || Studňou úspechu u akéhokoľvek filmového diela je tematická a typová súrodnosť s divákom, a samozrejme prítomnosť banálne zábavných postavičiek. How to train your dragon obsahuje všetko z hore uvedených, a je tak predurčený k úspechu - dokonca by sa mohlo povedať, že u všetkých vekových kategórií vĎaka síce všeobecným, ale inteligentne príjemným psychologickým pasážam medzi otcom a synom, a hlavne s časťami o zodpovednosti k rodnému kmeňu, ich očakávaniami a predsudkami a z toho vyplývajúcimi činmi, či už racionálnymi, alebo prevažne emočnými. Animačná stránka diela je bez pochýb na najvyššej úrovni čo sa mimiky postáv týka, ich gestikulácia je najviac trafná k tomu, čo v živote môže človek odpozorovať v spoločnosti a prírode. Vzľadom k tomu, že drakov odpozorovať v prírode nemohli ani samotní tvorcovia, pričleňujú drakom už overene fungujúce ľucké gestá a mimické prejavy od ľudí. A to je ten faktor, ktorý robí How to train your dragon v mojich očiach nesmrteľným kusom v radách animákov - nikde som totiž nevidel nič tak krásne-zábavné, ako oči Nočnej fúrie. Celé je to samozrejme umocnené Powellovými epickými, no pritom rozprávkovými harmóniami. To nevysvetlitené plus k dokonalému zážitku však i tentoraz chýba, no i tak je to film s ratingom Must see! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dreamworksáci tohto roku vysoko zatienili Pixar a dokázali ma presvedčiť, že klasický animovaný príbeh ešte nevymrel. Veľmi príjemné spestrenie tohto žánru, ktoré v sebe nesie neskutočne silné prvky fantasy. Tento žáner už dlhšie chýba v hranom filme, čo dokázali animovaní odborníci skvelo využiť a naservírovať nám príbeh, ktorý v mnohom predbieha všetky fantasy pokusy, ktoré tu boli LOTR. Milé, vtipné, nápadité. 90%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Čím sa v tejto snímke v žiadnom prípade nešetrí, je poriadna dávka humoru, ktorý je tak perfektný, že nepozorovane zastrel absenciu emocionality. Viem si predstaviť, ako by som bola z dráčika nažhavená v 3D prevedení, jeho vizuálne pohnútky sú úžasné a príbeh takisto nenudil. 4* za humor, švih a nadšenie, ale aj tak radím "Jak vycvičiť draka" k animákom, ktoré nemajú výpovednú hodnotu a pri ich pozeraní je popcorn tým najlepším možným spoločníkom. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná u které nemám moc co vytknout, snad jen divákovy může vadit jednoduchý a předvídatelný příběh. Já se příjemně bavil a právem získává 5 hvězdičkové hodnocení... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Zábavné, veľmi dobre spracované, plné skvelých nápadov. Animovaný film, ktorý sa oplatí vidieť :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné, napínavé a dojemné :-) Krásný počátek budoucího přátelství draka Bezzubky a vychrtlého Škyťáka, syna náčelníka Vikingů, který jako jediný nechtěl draky zabíjet, ale poznávat je. Zjistil, že to nejsou krvelačné bestie, nýbrž stvoření, se kterými se dá společně žít na jednom ostrově v přátelství a pohodě. Už se těším na pokračování! :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka není zas tak originální snímek, ale disponuje neuvěřitelnou svěžestí, a je tedy přesně tím, čím chtěl být Avatar a nebyl. Jednoduché poselství je zabaleno do přitažlivého vizuálního hávu, ale film má především dobře vystavěný příběh. A na tom, že je to tak jednoduché, aby to pochopily děti, vůbec nezáleží, vždyť takový byl i ten Avatar:) PS: Jsem jediný, komu Noční běs připomínal Stitche z debutu pánů režisérů? ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný malý milý, a jak už to tak bývá snadno přehlédnutelný animák s úvodem za který by se nestyděl ani James Bond a nejlépe natočenými akčními scénami vůbec. Plus jako bonus Jónsi. Animovaná emocionální pecka roku. Ukaž co umíš Buzzi Rakeťáku. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Avatar pro mladší publikum, jinak se to popsat nedá. Jako kdyby Dreamworks koukali Cameronovi, při tvoření svého doposavaď nejlepšího díla, přes rameno. Je tu velká láska (samozřejmě v mezích ratingu), fantastické lety na šupinatých plazech, hlavní hrdina je sympaťák na druhou a celkový dojem pak krásně dokresluje hudební doprovod Bourneova skladatele. Ano, je to klišé jako řemen, ale ještě doteď nedokáži ten omamný pocit z vod třetí dimenze dostat z hlavy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka jak ji mám nejradši. Hlavní dráček je roztomilý, akce úderná a ta hudba, ta hudba. John Powell dává celé té parádě srdce. Tohle je Blp. Devět měsíců v roce tady sněží a ty zbylé tři padají kroupy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající animák. Jelikož mám raději Pixar, tak jsem od Jak vycvičit draka moc nečekal, ale tohle byla vážně paráda. Příběh je samozřejmě klasický happy-endový, to je jasné, ale scénář a dialogy jsou výborné a plně to vynahrazují staršímu publiku. Za celou dobu filmu jsem necítil žádné hluché místo a užil jsem si film od začátku až do konce. Hlavní hrdina, Škyťák, je velice charismatický a takový netypický viking, kterého si musí zamilovat snad každé dítě. Právě severská mytologie zde funguje na výbornou a hlášky s tím spojené jsou taktéž povedené. Není prakticky, co vytknout. Zdá se mi, že Rebelka hodně čerpala právě z tohoto filmu...100% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Stydím se za svůj skeptický přístup k tomuto filmu, ale byla to taková nádhera, až mi srdce plesalo. A to i přes poněkud odlišně pojatý vzhled draků, než jaký mám ráda. A i přes to, že hlavní postava mi po dost dlouhou dobu lezla na nervy. Ale rozhodně jeden z těch lepších animáků, co jsem kdy viděla. Některé scény mohou směle konkurovat pixarovkám apod. Škoda jen toho finále, kdy se tak dlouho čeká na nejmasakrálnějšího draka a ona je to pak taková létající želva. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi animovany film / Hudba _______ Pocas prvej stvrthodinke som ocakaval prijemny priemerny animak, ale vo chvili, ked sa chlapec spriatelil s drakom to proste nemalo chybu. Hudba Johna Powella bola prekrasna, letecke akrobaticke kusky v oblakoch a aj nad oblakmi, kde bolo vidiet prekrasnu polarnu ziaru v spojitosti s uzasnou hudbou sa da zrovnavat s kvalitami AVATARU (2009) a tym padom bol trojdimenzionalny zazitok vyuzity maximalne a na rozdiel od SUBOJA TITANOV sa totalne vyplatil. Uz si ani nepamätam, ktory animak sa mi naposledy tak pacil, ako tento klenot. __________ Gerard Butler - (Stoick) +++ Jay Baruchel - (Hiccup) +++ America Ferrera - (Astrid) +++ Jonah Hill - (Snotlout) +++ Kristen Wiig - (Ruffnut) +++ Craig Ferguson - (Gobber) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v 3D kine 27.04.2010) +++ ()

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama