Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 770)

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasná pohádka... má všechno:pointu, krásný příběh, dojeti, je vtipná, nádherná a pravdivá... Nejvíc cute pohádka ♥ ()

viax 

všechny recenze uživatele

Krásné a doporučuju v každou denní i noční hodinu, ve zdraví i v nemoci. Příběh má spád, animace je velmi ladná, hudba s filmem naprosto souzní. Vtělíte se do děje, jako byste tam byli, bojíte se o své nové přátele, radujete se z úspěchů. Já tedy ano, dokonce mi i párkrát vstoupila do oka slza úlevy. Vše dobře dopadne, pokud nehledíte na nějakou tu ránu a ... ☺ ()

dodo357 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si na rok 2010 jako kdyby to bylo včera, když jsem tenkrát ubrečený přemluvil svoje rodiče aby mě vzali do kina na dětský animovaný film. Do teď toho nelituji. Jak vycvičit draka je pro mě skvělé promyšlený a animovaný film pro různé věkové publikum. Film pojednává o mladém "lovci" draků Škyťákovi který se snaží zapůsobit na svojí vesnicí a ulovit a zabít draka. Jednou v noci při dračím útoku na jejich vesnici využije situace a jde po jednom s nejvzácnějším drakům kterého nikdo nikdy nespatřil. Nakonec se mu to povede a to mu změní život. Tenhle film u mě exceloval hlavně v tom že vyprávěl o vztahu Bezzubky a Škyťáka, ale poté co jsem film shlédl znovu teď tak si uvědomují v čem film měl ještě kouzlo a to skvělé vyprávění. Podle mě má film jedno z nejlepších vyprávění které jsem u animovaných filmů už dlouho neviděl, proto tenhle už 10 let starý film furt září mezi ostatními animovanými filmy. Filmu se nesmí vytknout ani soundtrack který je fenomenální a zaslouží si být hrán živě. Podtrženo, sečteno. Tenhle film doporučuji všem, a když říkám všem tak myslím všechny. 5/5 hvězd. ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Tyhle vánoce na mě čekala kolekce všech 3 dílů draků pod stromečkem. Všechny jsem je zkoukla, a jednička opět nezklamala. Škoda že se v pokračováních nepodařilo udržet laťku, natož ji přeskočit. Jednička má parádně vykreslené charaktery jednotlivých postav, i vztahy mezilidské i mezidruhové. Krásný jemný příběh s poselstvím i ponaučením. Spousta dnešních pohádek je dravá, emocionálně přehnaná, vztahově krutá. Mně plně vyhovuje styl jedničky a ráda se k ní budu vracet.. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepřekonatelná jednička ční míle, tak jejími sequely. Opravdu všechno v tomhle filmu šlape. Ať se bavíme o zajímavém příběhu underdoga a jeho vztah s úplně odlišným otcem, výborný vizuál, který i po 10 letech vypadá moc pěkně, dobrodružný soundtrack nebo skvělá postava Toothlesse. Film má tempo a nudit prostě nestihne. 87% ()

bambulka 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád animáky, vždy jsem měl, vždycky budu, a uchvátila mě i kniha Jak vycvičit draka. Dreamworks se zase hecli - pro mě je Princ Egyptský je jedním z nejvíce vzrušujících a sugestivních filmů z této dílny. Příběh je velmi poutavý; není příliš sofistikovaného pro děti a není to nic příliš dětského pro dospělé. Namísto toho je to inteligentní, dojemný příběh, který se ubírá dobrým tempem, a mně osobně to nepřišlo tak předvídatelné, a miloval jsem stmelující scény mezi Bezzubkou a Škyťákem, které byly patřičně dojemné. Scénář je také velmi dobře zpracovaný, je promyšlený a místy i dojemný, ale také zábavný, když je potřeba. Za mě je to animovaná pecka, dnes již klasika. ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu chtělo každé dítě domů draka a já jsem tehdy nebyl výjimkou. Jak vycvičit draka je animák mého dětství, který byl, je a bude jedním z mých nejoblíbenějších animovaných snímků vůbec. ()

LaVolpe 

všechny recenze uživatele

Naozaj kvalitné dielo zo štúdia DreamWorks! Dlhé roky som bral len Shreka ako hlavnú konkurenciu Pixaru, či Disney, no tento film mi v roku 2010 ukázal, že dámy a páni z DreamWorks dokážu spustiť ďalšiu frančízu, ktorá je legendárna. Keď som mal 13 rokov a bol som na tomto filme v kine, tak som ani netušil, že ako kvalitný tento film bude, proste som išiel s rodičmi na rozprávku do kina, ako zvyčajne, no dlho vo mne žiadny animák nezarezonoval tak, ako práve Ako si vycvičiť draka! ()

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama