Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $217,581,231Tržby Celosvetovo $494,878,759Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,821,128 //počet predaných kusov 1,713,901Tržby za predaj DVD v USA $147,973,372 //počet predaných kusov 9,175,186Fantázia!!! Veľký zážitok a to je príbeh len jednoduchá priamočiara tréningová záležitosť(pripomínajúca tréning a vzdušné fascinujúce akrobacie Ikranov megahitu AVATAR), tu máme drakov, Vikingov a to je moje, konečne som sa dočkal niečoho o drakoch, čo ma po celý čas zaujalo, pobavilo a nadchlo. DreamWorks opäť dobre tématicky vsadili a prinášajú kúzelný film porovnateľný s úrovňou a prepracovanosťou ich prvého Shreka, rovnako tak nemusia byť zahanbení ani pred Pixarom, kde sa dá čakať tuhý Oscarový súboj z očakávaným Toy Story 3. Svoje tu spraví aj 3D, ktoré tu je fakt využité pre dej a hlavne to zarezonuje pre tie letecké akrobacie, tie boli fakt slasť. (a to z prvoty ma moc trailer nenadchol, za to film ako perfektne poskladaní celok ma úplne odrovnal, plus nečakaní záver prekvapil, prim hrá aj zvuk a Slovenský dabing) /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ (ani druhá projekcia nestratila nič na pôvabe a ešte umocnila zážitok!) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, od kterého jsem nic nečekal, ale dostal jsem prakticky bezchybnou pohádku. Trochu klišé konec to mírně kazí, ale i tak. Epické scény, příjemná zábava a skvělý audiovizuál. Ať vám je kolik chce let, ať jste kdokoli - tohle si minimálně užijete. Silné 4* PS: V angličtině ještě lepší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem měl velkou chuť si chytit nějakého draka a vycvičit (nejlépe toho největšího). Co může být lepší vizitka pro film? Už nějaký pátek nejsem dítě, ale stejně na mě působila krásná animace i prostředí podmanivě a draci v sobě mají více nápadů, než kdejaké hračky (odkaz na Toy Story 3, pokud to někomu nedošlo;-)). Tomu pomáhá i skvělá hudba a já se jen řečnicky ptám, kdo vymyslel to finále, které mezi animáky nemá příliš konkurenci... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to vypada jak dalsi tuctovej animak. Ne moc zajimavy postavy, nijak zvlast oslnujici animace a naprosto jednoduchej a predvidatelnej pribeh o looserovi, kde uz od zacatku je jasny, jak se to bude vyvijet. Jenze je tu jedna zasadni zmena, dej je zasazenej mezi vikingy, ktery nemaj nic lepsiho na praci, nez se neustale rubat s asi tak triceti druhama draku. A v podstate v tomhle stylu jede celej film, nejsou tu zadny vylozene infantilni forky, spis to je akcni fantasy, kde se neustale neco deje, hraje skvela hudba a at chcete nebo ne, stejne budete nakonec vikingum a hlavnimu hrdinovy fandit. Zkratka zdaleka ne bezchybny, ale zabavny a svizny fantasy, ktery me ze zacatku moc nebralo, ale nasledne fakt vtahlo a nakonec musim dat tech 5*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je to poprvé co se nějakému konkurenčnímu studiu (Dreamworks) podařilo přiblížit se kvalitou tvorbě Pixaru. A to ani ne tak technickým provedením, zde budou ostatní vždy až v závěsu, ale zkrátka tím, že vytvořili opravdu pěknou pohádku. Kvality tohoto filmu totiž spočívají hlavně v jeho příběhu, který je relativně originální, ale také milý. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (30)

  • Při hledání sestřeleného draka uhodí hlavní hrdina do větve, ta se vymrští a udeří ho do obličeje. V dalším, vzdálenějším a čelním záběru však tato větev chybí. (Mr.Hudson)
  • Se scénou, kdy Bezzubka dostane novou část ocasu, měli animátoři problém. Chtěli ji totiž udělat co nejrealističtěší, a tak vzali lepící pásku a přilepili ji kočce na ocas a nahráli její reakci kamerou. (Maulincio)
  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama