Reklama

Reklama

Když nastaly deště

  • USA The Rains of Ranchipur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory manželským problémům anglický lord Albert Esketh (Michael Rennie) a jeho bohatá americká družka Lady Edwina Esketh (Lana Turner) cestují do Indie, aby si od vládce Ranchipuru koupili vzácného koně. (sator)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predpoveď počasia je podobný, ako u o 16 rokov staršieho originálu. Čiže romantická nuda hodinku aj štvrť ( to snáď vydržíme, veď neprší ), 10 minút katastrofických dažďov, záplav a zemetrasení ( na to už budeme potrebovať aspoň pršiplášť +lekárničku ) a nakoniec The End, ktorý ako keby vypadol z iného filmu ( poeticky ). Oscar za triky tomuto snímku unikol myslím že spravodlivo, pretože deštrukčné scény niesu až tak dych berúce, ako verzia 39 ( pričom si človek pomyslí, že časom sa efekty zdokonaľovali ). Ale progres nie vždy znamená dokonalosť. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Měla jsem obavy, jak Hollywood zatočí s Bromfieldovým bestsellerem - a kupodivu, dopadlo to slušně. Vedle logické redukce počtu postav byly změněny některé další motivy, zejména pak charakter manžela prostopášné anglické lady, což vedlo i ke změně dějového vyústění. Nicméně atmosféru a poselství románu tvůrci plně zachovali. Navíc ani důstojný věk neubral tomuto snímku na působivosti katastrofických scén. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem prvně četla na střední škole. Dostala se mi do rukou více méně náhodou. Bloumala jsem po knihovně a nemohla si vybrat z knih, které tam nabízeli. Jedna žena akorát vracela asi pět knih. Bromfieldova kniha byla mezi nimi. Název mě přitahoval jako magnet, tak jsem se nechala přitáhnout. Nejdříve mě kniha moc nebavila. Po počáteční rozpačitosti ale přišel velký zlom. Začetla jsem se do ní a nechtěla se od ní za žádnou cenu odtrhnout. Kdykoliv mám čas, tak se k ní vracím. Film mě, bohužel, neohromil, jak jsem očekávala. Takže v tomhle případě dám radši přednost knize. ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Tak tahle adaptace nesahá té z roku 1939 ani po kotníky. Jestli se tedy vůbec o adaptaci dá mluvit, vzhledem k tomu, že jeden z hlavních motivů knihy - trojúhelník Ráma - Edwina Hestonová - Lord Heston se vyvíjí zcela jinak. Což je dáno i jejich zcela rozdílnými povahami. Ráma, který ve svých letech ještě nepoznal ženu (?), se zamiluje do hloupé pipky Edwiny - což by se snad dalo omluvit jen tou jeho "nevybouřeností". Lord Heston, v knize jedna z nejodpudivějších postav, je tu sympatický džentlmen strádající chladem své manželky. Viděla jsem film, aniž bych znala předlohu - a i tak mi připadal neskutečně pitomý. Dvě hvězdy dávám za efekty a za druhou milostnou dvojici. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Bromfieldovu předlohu jsem v časech prepubertálních louskala se zájmem a celkem chápu, co na filmu naši předkové a zejména předkyně viděli, ale osobně, mám-li chuť na nějaký koloniální zákusek, sahám po Vzpomínkách na Afriku. Ty totiž mají kromě sladké polevy také solidní korpus a i ta jejich poleva chutná často po hořkých mandlích. Tady jsem cítila nanejvýš jejich vůni, i když do disputace, zda je lepší Robert Redford v letadle nebo Richard Burton v turbanu, se raději pouštět nebudu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně natočen v Indii a Pákistánu, ale Indie odmítla udělit povolení k natáčení a snímek byl natočen pouze v Pákistánu. Hlavní herci nikdy neopustili Hollywood. V dlouhých záběrech a dalších potřebných scénách, které se natáčely v Pákistánu, je nahradili dvojníci. (sator)
  • Diváci s bystrýma očima, kteří znají původní film Když nastaly deště... (1939), si mohou během sekvence katastrofy všimnout záběrů, které mohly být z filmu vyjmuty a obarveny pro umístění do této verze. (sator)
  • Manželé Eskethovi přijíždějí do paláce Maharani v Lincoln Zephyr z roku 1941. (sator)

Reklama

Reklama