Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spoločnosť Silogen vyvinula za účelom ochrany vegetácie geneticky upravené púštne kobylky, ktoré sa namiesto plodín živia hmyzom a živočíchmi. Kobylkám sa však podarí z priestorov laboratória uniknúť. Najprv napadnú len dobytok, ale netrvá dlho a pustia sa aj do ľudí. Tím vedcov na čele s Danom Cortesom teraz musí smrtiace nebezpečenstvo zastaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Ministerstvo zemědělství dohlíží na výzkumy ve státní laboratoři ve Virginii. Drby říkají, že se jim podařilo vypěstovat velice hrozivá sarančata. Kvůli jednomu pracovníkovi, se hmyz dostane ven. Sarančata se rozmnožují bleskovou rychlostí. Brzy hladový roj napadne území Californie. Skupina vědců a vojsko se snaží rozzuřený hmyz zadržet. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Klenot mezi bio pesticidy. Čtyři z pěti sarančat doporučují. Určitě si nenechte v létě ujít! Postříkat stačí jenom jednou! Ale pozor ať nespadnete do větráku, ještě z vás zbyde jenom bota s trochou masa... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už na mňa raz zaútočili "Smrtiace kobylky" (Locusts). V roku 2005 o nich natočil TV film režisér David Jackson. Nijak zvlášť ma ním nezaujal a absolútne vôbec nevydesil, takže som mu za tento jeho zúfalý pokus dal jednu hviezdičku. Teraz sa ma opäť pokúsil smrtiacimi kobyklami vystrašiť akýsi Ian Gilmour z Nového Zelandu, ktorý v tom istom roku natočil snímok "Kobylky nesú smrť" (Locusts: The 8th Plague). No pravdupovediac to nebolo o nič lepšie ako to čo som videl pred tým v podaní Davida Jacksona. Prihlúply scenár, mizerní herci, lacná produkcia, úbohé digitálne triky a celkovo lacný look. Mám rád animal horrory, mnoho kvalitných som ich už videl, ale na ten top kobylkový stále ešte len čakám. Tomuto zúfalému televíznemu braku dám iba jednu hviezdičku. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kobylky se zde dají rozdělit do dvou skupin: ultralevné z domácího PC a otřesní gumáci nejspíše z Číny. Bohulibé pokusy, jak vytvořit z býložravých sarančat masožravé, aby tato hubila škůdce kulturních plodin, se bohužel zvrhnou. Sarančata v pokusném skleníku odvedou požadovanou práci. Když se jim však podaří uniknout, za oběť jim padne vše živé, na co narazí, tedy i lidé. Nastává boj, kdy vědci i armáda s hrůzou zjišťují, že vůči všem pesticidům a jedovatým látkám vůbec jsou sarančata rezistentní. Zbývá jediná možnost... Jako u podobných filmů i zde jde spíše o úsměvné kostrbaté dobrodružství, kdy závěrečné řešení by asi nefungovalo. Sarančata opět přesně ví, koho zlikvidovat. Zatímco jiným se na skle automobilu rozmáznout jako padající lejna, jinému sklo bez problémů prorazí a sežerou ho. Kromě chatrného scénáře a mizerných hereckých výkonů, byť se zde pár dobrých herců najde, bijí do očí laciné efekty. Nejen kobylky, ale i pixelové vrtulníky či výbuchy a plameny vzbuzují trpký úsměv. Mrtvol ohlodaných na kost se ale najde dost, a tak 1,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Začneme s konfrontací s nejpovolanějším, a promrskáme si název. Svatá pravda, viď, Peytle? No, co bych ti lhal, svatý Otče, tedy, sorry, papeži, stálo to za hovno, ale reklamy ušly, ty byly jen tak skoro na pitchu. A co trikoty, smím-li být ještě tak neodbytný, Bože náš na nebesích, nejkrásnější a nejchytřejší? Chceš-li pravdu, černoprdelníku, pak ti musím odpovědět, že stály méně, než za svatou stolici, na kterou si sedne Verbitch, hned po tom, co ti urve kulyk s jezinkou tvou nablblou hlavu...při svatý prdeli, takový votázky...zlatej hitlerjugend. Uctivě děkuji za rozhoror. Film byl stejně napínavý a dokonale intelektuální, zkrátka stejně jako intérvyjů s Vaším pánem, děti. Modlete se všichni za nespatření těchto ďábelských obrázků a kdo by byť jedním očkem spatřil mikro sekvenci tohoto! , kterážto by byla kratší pikosekundy, ať okamžitě odříká dvacet peytlenášů, avšak neručím za to, že mu nepřistane kule v játrech a na místě nezcepení, sorry za vykrádačku. Nicméně, díky místním juvenilům, se asi nestane, že bych byl pochopen.... ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadové digi efekty a smiešny príbeh o mäsožravých kobylkách uniknutých kdesi z výskumného laboratória robia z tohto filmu pre mňa nepozerateľnú záležitosť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej eko horor. Chtěl jsem jít do podprůměru ale jelikož hororů s kobylkamy nějak moc není tak dám aspon ten průměr. Vlastně na jedinou konkurenci si ted vzpomenu snad jenom Locusts s Lucy Lawlessovou. Ale ani jeden není nijak extra, tenhle film mě potěšil snad jen pár umrtíma, ale jinak jde o klasické dílo se zvářetem zabijákem. Takže tu máme geneticky upravené kobylky, starostu který se nehodlá vzdát peněz a dva zachránce. Nenáročná zábava na jedno zhlédnutí. Ale třeba říct že kobylky jsou více cool než třeba tygr(tygr zabiják ještě ted to vydejchávám) nebo opice(bloodmonkey...Boha jeho). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Asi to bylo myšleno vážněji, než jak to řada diváků pochopila. Ne vždy se tvůrci trefí do vkusu diváka. A to je ten případ. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

"Hey buddy, mám skvělý námět na scénář, kobylky se přetransformují na masožrouty a uniknou z laboratoře, yes... zařvou všichni farmáři v okolí, yes... ale mám i pointu, naštěstí se v místě ohniska zdržuje skvělá veterinářka, která má zrovínka doma ještě skvělejšího entomologa, yes... a ty kobylky budou jen samci, který do dvou dnů zhebnou, takže jejich likvidace dostane reálný rozměr, yes... a s kobylkama si nemusíte dělat starosti, veškerou počítačovou animaci udělám doma na svým Aceru, yes... bude to skvělý, takže dostanu na to svý prachy?" "Oh yeah, chlape, máš je mít", řekl produkční a horor byl na světě. No a my ostatní se s tím budeme muset nějak vyrovnat, nejlíp po patnácti minutách přepnout na jiný kanál... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí horory mají obrovskou výhodu v tom, že mohou neustále čerpat novou inspiraci, vždyť na světe žije tolik druhů zvířat a záleží jen na výběru tvůrců, který si zrovna zvolí do svého filmu. Většinou však tyto pokusy dopadnou špatně a kvalita těchto snímků spadá do odpadních vod a tento kousek je toho celkem zdárným příkladem. Už v bibli si můžeme přečíst, že kobylky byly jednou z božských ran, jenž seslal Hospodin na egyptského faraóna a jeho zemi. Tentokrát však za vším stojí člověk a jeho ziskuchtivost. Přiznám se, že samotný scénář filmu vypadá docela zajímavě, ale jeho provedení vypadá místy opravdu tragicky. Zvláště pak co se speciálních efektů (potažmo útoku kobylek týče). Ty jsou udělány hodně amatérským způsobem a chvíle kdy roj proletí lidským tělem jsou přímo otřesné. O něco lepší už to bylo s ožranými těly, které vypadali už o mnoho lépe. I tak je to však podprůměrná podívaná, kterou někteří zřejmě nevydrží sledovat až do úplného konce. 3/10 ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Uh-oh! Tak u toho jsme se se ségrou docela nasmáli. Jak tohle vůbec někdo mohl natočit? Ostatně, co čekat od filmu, kde má genetická firma ve znaku pitku. A ty efekty nutno vidět. (581., září 2010) ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Silný a presvedčivý príbeh s minimálne dvoma veľkými posolstvami: 1. Človek si musí dávať veľký pozor pri vedeckom experimentovaní, pokiaľ môže zájsť... 2. Kým žijeme, stále máme šancu zmeniť svoj život, polepšiť sa, robiť pokánie... A čím skôr to urobíme, tým lepšie! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ty digitální kobylky jsem opravdu děsné a já se opět ptám: proč když tvůrci nemají ani nápad, ani peníze, takové blbosti vůbec točí? Vhodné leda pro pobavení (což je u horroru hrozná vizitka) za dlouhých zimních nocí. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám, ale je to slabé, nezábavné a obsahově podivné. Roj kobylek je neštěstí pro zemědělce, ale tyhle masožravé, geneticky upravené, jsou neštěstí pro diváka. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Výzkum se vymkne kontrole jak taky jinak že. U tohodle filmu je zvláštní, že padouši jsou hned odhaleni a ani se nesnaží nák víc škodit. I vláda kupodivu je rozumná a nepáchá víc škody než u žitku jak to jindy bývá. Kobylky jsou velmi hladové aby né když šlechtěné a ještě k tomu imuní na pesticidy. ()

Reklama

Reklama