Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Tak kinoverze i Zackova verze už mají stejný počet fanoušků. A normálně bych asi nechal za DCEU v oblíbených může z oceli, ale po tom bojování za vydání, přidané scéně na konci a věnování Autumn i nám fanouškům, si to jdu přidat taky. :D

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ištván87

Už jenom to "you smell good" místo "you spoke". Tahle scéna mě ve Snyder cutu rozesmála čistě proto, že jsem přesně věděl, jak debilně jí ve Whedon cutu změnili. Chápu, že ve Whedonově verzi už Clark předtím mluvil na Batmana, na druhou stranu u toho Lois ještě nebyla a na ní do té doby taky nepromluvil, takže za mě fakt nebyl důvod tohle měnit. Stejně jako celej zbytek toho dění na farmě.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Ištván87

Samozřejmě že stalo, ale nikdy se mi nestalo, abych viděl film který se mi líbí ale pak viděl jiný který se mi líbí víc a hned ddal tomu předešlému hned menší hodnocení

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tobě se nikdy nestalo, že jsi po letech viděl nějaký film a zjistil jsi, že už se ti nelíbí? Nebo naopak? Na druhou stranu já byl při sledování Snyder cutu často nas*anej, ale zejména udivenej tím, jak je napadlo zrovna tuhle scénu vypustit. A například ani kdyby mi to Joss nebo někdo z WB vysvětlil, tak neuvěřím tomu, že existoval jakýkoliv logický krok k tomu, přetočit rozhovor Clarka a Lois na Kentovic farmě. Sice tam neříkají totéž, ale neříkají tam nic, co by nějak změnilo vyznění té scény, nebo jí dodalo na důležitosti. Napadá mě snad jen to, že je stálo moc peněz vrátit Henryho zpátky na plac, tak s ním chtěli natočit co možná nejvíc scén.

na příspěvěk reagoval Ratemus, higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Darren98

V pohodě, mě jen zaráží že kinoverze se to nějak líbí, máš k ní postoj za kterým si stojíš a pak vidíš jiný film a tenhle se ti najednou líbí méně

na příspěvěk reagoval Ištván87

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ono je matoucí že kinoverze byla dřív, ale všechny ty pocity a efekt když jsem zjistil že budou oživovat Supermana, že je rychlý jako Flash, že před tisíci lety byla epická bitva národů planety proti invazi, atd atd, ty musím připsat Snyder Cutu když teď můžu, protože on byl první, jen jsem ho viděl později.

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Nenapsal jsem to dobře? Do té doby jsme nevěděli u čeho se přetvářelo a tahle verze byla jediný film s Ligou který byl hodnocením na čtyři hvězdy podle mě, ale kredit za všechny věci které byly na čtyři hvězdy teď jde Snyder Cutu, a nejen že všechny nejlepší scény kinoverze byly jen tupě převedeny a navíc zničeny filtrem a hudbou, ale všechny ty ostatní byly zrovna přidané a horší, hyzdí ten originál. To je jako bych Tohle je Sparta hodnotil za znázornění bitvy u Thermopyl protože jsem to viděl dřív než 300, jenže ona je to následná parodie.

na příspěvěk reagoval Ratemus

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Já nechávám 3*. Ale někdo z těch adminů by sem konečně mohl přidat i Whedonovo jméno do kolonky režie; že režíroval hromadu přetáček a finální sestřih filmu je už snad dost dlouho známá věc.

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

movieband

Tak není to tak viditelný jak bych čekal, ale to další procento už je dole. :D No já i když jsem neměl vůbec v plánu něco měnit, po zhlédnutí Snyder Cutu jsem změnil hodnocení ze čtyř na dvě, kvůli tomu na co bylo přetvořeno takové dílo, a zbytečně... navíc také kinoverze je novější vize, a v ničem nepřínosná oproti té Zackově, do té doby to byl aspoň nějaký film o Lize, ale teď mi ztratil na hodnotě.

na příspěvěk reagoval movieband, Ratemus

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

dehtak

To už je lepší dotaz než na jaký ti odpověděl Akira :D no jednoduše ty seriály jsou něco jiného... ale třeba Batmana mohl prý hrát Christian Bale pokud by chtěl... ale ty bys vážně chtěl aby tady byl Grant a nemohl nijak navázat na svůj seriál? Já ho sice celý neviděl ale myslím že by se to blbě napojovalo, už tak je problém mezi filmy DCEU samotnými. :D

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

PhilTesi

Áha - V Souvisejících uvedený není a hledal jsem asi primárně "Justice League" (mám jako primární nastavené orig. názvy) a ani u Zacka v profilu jsem toneviděl, ale Justice League jsem čekal na začátku, ne "Zack Snyder's Justice League". A při vyhledání je tahle verze aý někde dole ve výpisu výsledků.

OK, díky

na příspěvěk reagoval PhilTesi

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Darren98

Záleží jak moc to bude uměle (protože Wheddon je prznitel Ligy) a jak moc to bude objeltivní přímo k filmu samotném. Já se přiznám, že jako béčko do pozadí k nějaké činnosti sem to měl uż několikrát. Sám mám Wheddona rád, kdyby mu dali możnost nějak rozvinout svět Firefly, nezlobil bych se.

na příspěvěk reagoval Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Všiml si někdo další, že tu kleslo hodnocení? :D Možná bude za měsíc malinký sešup.

na příspěvěk reagoval movieband

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak mi to nakonec vyšlo na cca 50 minut. Nezapočítal jsem úvodní titulky, zmršený barvy, jiný design Steppenwolfa, jinou hudbu ani předabované věty a určitě jsem někde něco přehlédl. Suma sumárum je jasný, že ZSJL bude hodně jiný film. Některé akční scény budou skoro stejné, resp. dost podobné (Steppenwolfúv boj o první dvě kostky), ale skoro vsechny scény, kdy si členové Ligy povídají, budou nové. K tomu lepší hudba, lepší barvy, soudě dle traileru i lepší CGI, jinej začátek i konec... Máme se na co těšit.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

higuain

Zrovna dneska jsem se rozhodl, že se pokusím vypočítat ten poměr materiálu, takže jsem si to pouštěl se stopkama a počítal jsem scény od Whedona. Tedy jen ty, u kterých jsem to buď věděl s jistotou (prvních cca 5 minut, scény se Cyborgem, rozhovor Marthy a Lois), nebo se to dalo vypozorovat z oplácaného Bena Afflecka a jeho měnícího se plnovousu v rozhovoru s Aquamanem, z měnícího se tetování Aquamana nebo moc viditelného zeleného pozadí a samozřejmě Cavillova kníru, takže jsem určitě některé scény vynechal. Než přišla manželka, před kterou jsem nechtěl trapčit, tak jsem viděl prvních cca 50 minut a napočítal jsem 20 minut scén od Whedona. A to ve druhé půlce je Whedonových scén víc, takže jsem zvědavej, na jaký číslo se dostanu na konci, byť to bude jen přibližné číslo. Každopádně ta původně odhadovaná půlhodina to nebude, ale rozhodně to bude cca půlka filmu.

na příspěvěk reagoval woodsman

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ratemus

Na tom nesejde, Bohemian Rhapsody taky neměla v úvodních titulcích jako režiséra Fletchera a sem ho přidali. 

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Koukám, že administrátoři se rozhodli, že to Whedonovo jméno do kolonky režie prostě nepůjde, i po to všem, co vyšlo najevo, i po traileru na Snyder Cut, co tu bude za měsíc. :D

na příspěvěk reagoval Ratemus, Shakers, Ištván87

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

MEGAJOHN

Aha. No, já si to stejně vždy představoval v kuse, než na 4 díly.;-) I když, nic proti tomu.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

PKD

Final cut je z letoška a dělala to nějaká fanynka/odbornice přes CGI. Zremasterovala obraz, celej film zkompletovala a v některých scénách (vzhled Kryptonu nebo scéna, kdy na Supermana střílí kulomety před Lexovým úkrytem) upravila efekty, resp. udělala úplně nové. Vypadá to hodně dobře, ale nezasahovala do toho zbytečně moc. George Lucas by zblednul závistí.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Nejlepsi je stejne ta expanded edition z 2000. Ty 3h br verze je v podstate zbytecna. Nic moc noveho, a stavajici sceny jsou akorat 2nasobne,natezene. Zda se zove final cut, to uz nevim. Final cut znam ve spojeni s Blade Runnerem.

na příspěvěk reagoval Ištván87

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ištván87

To se da ale snadno odpustiti. Byly to klidne doby, kdy neexistovalo nic, jako propojene megavesmiry. To byly casy.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

PKD

Já tu scénu viděl až teď ve Final cut, tak jsem si nebyl jistý. Každopádně v tom mají slušnej guláš.

na příspěvěk reagoval PKD

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Ištván87

Hm, no tohle mi nějak ušlo. Ale myslím, že to takhle do detailu spíš nikdo nepromyslel. Lois byla v Donnerově filmu už delší dobu zaběhlá novinářka v DP, takže jí těžko mohlo být 19. Takže bych to viděl spíš na berličku ve scénáři.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ištván87

Ta scéna je už 20 let (co vyšla directors verze) již pevnou součástí filmu. Na orig. co mám jsou sice nějaké ještě navíc (hl. ta squellá, když Lex nechá Tesmacherovou Otisem spustit za mazlíčky za to, že...ale to je snad jasné, za co;) ,,Otis, did u feed the babies?´´ ;-)))))) a přitom hraje na klavír a zpívá jakousi kýčovitou serenádu a Superman ji v posl. chvíli zachrání. Sanmoz. když je ve II, že? ;-))) Ale zpátky k věci, já to taky kdysi počítal a prostě to nedává smysl, aby Lois bylo 19. Min. postavy co vím je snad 25 co jí kdy kde bylo. A věk jejích rodičů už tuplem nesedí k ničemu, páč pokud beru Supergirl (a já ano) jako součást Donnerverse, tak v jejím filmu jsou viděti rodiče Lucy Lane (jak víme sestra Lois) o dost v r.84 mladší. Protože ti z S1, by byli snad už těžce nad hrobem  a nevypadali by rozhodn na 45l, jako v Supergirl.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

higuain

Já to předpokládám z vystřižené scény (možná proto jí vystřihli). Lois byla ta malá holčička, co mávala na běžícího Clarka z vlaku. A jelikož od té doby do "současnosti) uběhlo 12 let, tak predpokládám, že o moc vic než 20 jí nebylo.

na příspěvěk reagoval PKD, higuain

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama