Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 7
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

Maty85 

všechny recenze uživatele

V dalším dílu by raději měli ubrat na digitalizaci, kterou DC rozhodně nezvládají tak dobře jako Marvel. Minimálně by nemusel být digitálně hlavní záporak. Na vtipných scénách by měli taky zapracovat. Chce to prostě změnu stylu. Animovaný comicsy DC rozhodně překonávají ty hraný. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím říct, že se mi film celkem líbil a z kina jsem odcházel spokojen. Přesto jako komiksák a filmový nadšenec mám pár ať už subjektivních či objektivních výhrad. A proto se nevyhnu spoilerům. V první řadě mi nesedí Affleck. Když dělá akrobacii v kostýmu Batmana, tak mu v civilu nevěřím, že by to dokázal, nemluvě o síle (spíš mi vadí, že jeho výcvik není ani tady ani v BvS ukázán). Nejhorší jsou však nedořešené scény...když Batman poprvé chytne a zlikviduje hmyzáka, tak ho láká na strach nějakého zlodějíčka...pak prohlásí, že se s takovýmhle tvorem setkal poprvé...jak tedy věděl, že ho naláká strach? Opět něco, co si má divák domyslet a není mu to řečeno? Víc mi vadí v závěru nedořešení krychlí...oddělili je od sebe...fajn..a dál? Co se s nimi stalo? Jedna vysvětlující minuta by byla už moc? A pak, samozřejmě inspirace Marvelem! Sedlo mi, že se vrátili do minulosti a čerpají z historie či mýtů (podobně jako Wonder woman), aniž by použili něco tak blbého jako Doomsdaye vytvořeného Luthorem. Ale padouch, co chce zničit Zemi, navíc s korunou s rohama? Obzvlášť, co už jsem v kině dvakrát byl na Thor: Ragnarok? Místo meče sekera, aha to je vlastně originální. ;-) A co mi nejvíc vadí, je jistá nabubřelost DC. Spousta scén se snaží působit epicky a kamera dělá co může...záběr na člověka přes celé plátno...nebo klasický "zlatý řez"...Superman stojící v poli kukuřice. Ale jak nálada scény (jako z tv filmu), tak především celá scéna je bez emocí a bez myšlenky a tak sice působí okázale, ale rozhodně ne epicky. Takže příběh jakž takž nosný, mohlo to být lepší, ale co určitě stojí za to je Flash! Skutečně je vtipný a ne trapný, jak jsem se obával. A samozřejmě ostřílená legenda akčních filmů...Joe Morton! ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Edit: Po zhlédnutí Zackovy původní vize to snižuji na 2 hvězdičky. Je vidět, že tohle byl opravdu studiový slepenec naprosto neschopný udržet jakoukoliv formu na základě toho, jak byl projekt zamýšlen. _______ Za poslední dobu jsem jako nezaujatý divák nenarazil na film, o kterém bych tak moc nevěděl co si myslet, jako je Justice League. Jsem teď v prvních dojmech z filmu, které jsou tak nějak napůl pozitivní napůl negativní, zapůsobil na mě a neviděl sem v tom tak velkou katastrofu jako jiní. Když však víc zauvažuji, napadá mě tolik věcí, které jsou ve filmu špatně, zbytečně a schizofrenní... opravu těžko hodnotit. Plusy jsou jasné - utíká to dost rychle, akční scény jsou přehledné a skvělé, postavy jsou relativně cool (Aquaman), sexy (Diana), vtipné (Flash) nebo správně ironické (Alfred) a druhá potitulková scéna, která ve mě zanechala víc jak většina scén ve filmu. Bohužel jasné jsou i mínusy - zmateně sestříhané, kdy přeskakujeme z nesouvisejících scén do dalších a dalších, záporák je relativně nudný, digitální a nerozvinutý, děj je v některých místech až moc zjednodušený a zkrácený a vše působí jako ruští Zashchitniki. Je to velká škoda, jelikož DCEU mě baví stejně jako MCU a všechny propojené vesmíry jsou mi jako projekty sympatické. Warneři se bohužel stále hledají, finančně je to bída a tak se opět musíme upínat k Aquamanovi jako ke světlu naděje, místo toho, abychom se těšily na další parádní a cool film. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Sračkoláda.... Nejlepší na tom filmu bylo celkovejch 20 sekund záběrů na Momou, ať už nahýho nebo oblečenýho, asi asi 5 sekund záběrů na rozkošnýho Ezru. Internetem proběhl obrázek z porno parodie na Justice League s popiskem ,,Asi sem si stáhl špatnou verzi''. Zastávám názor, že bohužel stáhl tu mnohem zábavnější... Nicméně těšánky na Aquamana, bude čvachtat 80% sedaček v kině. Skutečně aquatický zážitek. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak špatný ten film je ze samé podstaty, že vlastně ani nepůsobí jako film. Všechno špatně. Od digi bordelu a všeho na zeleném plátně, po úplně nesmyslně špatně promyšlené scény... Kolik, že to celé stálo...? ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu a vlastně celá první polovina na mě působila prostě hloupě. V první minutě mě "zaujalo", že se jedná o tak vysokorozpočtový film a přitom tu vizuální efekty vypadají tak odfláknutě. Děj hned ze začátku působí chaoticky. Najednou jsme jako diváci vtaženi do celkem velké mytologie tohoto světa, kterou ale mimo Amazonek z Wonder Woman vůbec z dřívějška neznáme a tento film ji nám ani moc nevysvětlí. I hlavní postavy působí zpočátku tak nějak nevýrazně (především Ben Affleck se podle jeho výrazu během natáčení asi dost nudil) a o plochém SGI záporákovi ani nemluvím. Ale druhá polovina filmu už mi tak špatná nepřišla. Najednou tu nečekaně začal fungovat humor, většina postav mi začala být sympatická a i přes klasické digitální finále (jak dlouho je to ještě asi v DC bude bavit?) jsem se celkem bavil. Ve výsledku si tedy říkám, kde se stala chyba v té první polovině, protože teď mám pocit, že Justice League přece jen mohl být nadprůměrným filmem. Sice to tedy mohlo dopadnout o dost lépe, ale musím říct, že teď jsem zase zvědavý na další filmy z tohoto světa, což jsem po pro mě absolutně debilních filmech Suisice Squad a Wonder Woman už neočekával. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdyby Snyder zůstal u generické superhdinské akční týmovky (hrozba z vesmíru - dávání se dohromady - buch, buch, bác, bác - konec), byly by to slušné tři hvězdy. Ty prachy jsou na tom prostě vidět. Jenže Snyderovi jde " o víc", a tak tu máme trapnou rodinku z Černobylu, křečovité hádky v týmu, hypoteční krizi, širé lány kukuřice... A co se týče Justice League, nejlíp to vystihla v závěru Wonder Woman: pracuji s dětmi. Ona celá ta Justice League se dost často chová jako parta rozmazlených fracků. Platí to, co jsem už řekl u minulého dílu: když se režisér vykašle na postavy, a zajímají ho jenom "money shots", tak i přes sebevyšší rozpočet z toho dobrý film nevznikne. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Dost klišovité, a když se to vezme kolem a kolem, je to strašně podobné Avengers. Kde se vzal tu se vzal, nějakej přepřísnělej vládce potřebuje sehnat pár věcí, aby je dal dohromady a zlikvidoval co se mu zlíbí. Zní to povědomě co? A hrdinové? Batmanova superschopnost jsou prachy, stejně tak jako Ironmanova. Flash se chová na chlup stejně jako Spiderman a tak dále... Takže stejná šablona jen trochu jiný vizuál, hodnotím tedy stejně jako Infinity War... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

A zas dementná miss Gadot, s mužným kxichtom a ešte prijebanejším akcentom... DC, Marvel... tie dve hovná smrdia rovnako... ()

bk81 

všechny recenze uživatele

O neco malo lepsi nez BvS, ale porad to neni to prave orechove. Avengers: Infinty War je za pul roku tady a to bude snad poradna a zabavna tymovka. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak toto ozaj nebol dobrý film. Tri tam u mňa ostanú z neobjektívnych dôvodov (lebo JL v pôvodnej podobe proste žerem), ale byť úplne úprimný, film bol tak na jednu *. Suicide squad mi teraz príde ako podstatne zvládnutejší film a to točil niekto iný ako Znyder! Že dejovo to bude naprostá zlátanina, to sa dalo čakať, ale mne prišlo, ako keby si ten film pred vypustením ani nepozreli. Tipujem tak na základe tej frekvencie audiovizuálnych failov. Teraz herci: Miller šašek, Gal napoly sexy, napoly herečka, Affleck, ktorému som prekvapivo fandil po tom poslednom Batmanovi/Supermanovi tu predviedol v plnej paráde, prečo jeho obsadenie verejnosti prišlo ako komický nápad. Mamoa bol ok, taký podvodný Thor. A teraz to príde... nedá sa mi opomenúť superman Henri. Nečakal som to, ale jeho postava (repliky, či samotné obsadenie) mi prišla z nejakého dôvodu fakt plodná. Ok, zhrňme to. Skôr ako krok vedľa by som použil výstrel na slepo. Potenciál bol, rozpočet bol, našli sa fantastické momenty a aj také, ktoré ehm... až tak fantastické neboli. Na mňa to pôsobí, že niekto sa s tým do kín možno zbytočne ponáhľal. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

nebyla to takova sracka jak sem cekal..nakonec me film hodne bavil, byl proste v klidu, odsejpalo to, vypadalo to cool, bylo to vtipny a rychle to uteklo..klasicka hrdinovka..nechapu ten hate, zaporak skvelej, postavy skvely, hlasky, dobry bitky, ty pohyby a nalety kamerou hlavne kdyz gadot rubala byly dost cool..je to na slabsi 4ku a silny 3hvezny..jinak by to bylo 7,5/10. ok update po snyder cutu - je to sracka :D ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Pinďouři z DC prostě udělali jedno jinak než Marvel. To je nedostatek solovek a celé to natáhli přes Snydera a Supermana a bez toho aniž by si lidi citově začlenili zbytek bandy. Takže to táhne opět batman bez předešlé solovky s tím že "ignorovali" těžkost nolana a hodili lehkost komiksů. Jenže tak to se to neosvědčuje jelikož záporák má málo scén, aby to stáhl na sebe a tým má málo času na vykreslení charakterů. A Superman také málo času, aby byla nějaká šance to táhnout na něho. Myslím si, že Snyder to dělal dobře jako vždycky, ale vychystat všechny v tom danném citovém rozpoložení bylo nereálné s ohledem na neznalost charakterů. Poučka pro DC veliká a pro mě to znamená odsunutí ligy 2 na déle a haní solovek které zameškali. Honocení velice obtížné, ale jdu střední cestu mezi Mužem v oceli a Úsvitem spravednosti, ale pokud bude jakákoli cesta dále tak bez Snydera, je toho až moc co nikdy nezvládne!. 75% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ach jaj - a tak dobre to vyzeralo! Navyše keď Snyder režíruje, Whedon píše a Nolan produkuje, čo sa môže pokaziť ? Asi už majú všetci tých komiksov plné zuby. ___ Ono to síce vyzerá fatálne, že Supermana niet, ale vlastne čo tam po tom, keď máme poruke olympskú bohyňu a Atlanťana ? Nech si idú šmejdi z vesmíru, dostanú po pysku! Celý ten tím je bohovsky sympatický a prvá polovica filmu zodpovedajúco príjemná. Plus silné scény okolo Supermana. A potom (bohužiaľ už) štandardné Snyderovo finále. Proste ďalší ničiteľ svetov v prdeli. Proste ďalšia škoda. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už si začínám říkat, že za tu pochybnou kvalitu může režisér Zack Snyder. To už není možné - jeho třetí film z DC univerza a jako bych se pořád díval na to samé. Samozřejmě - máme tu další postavy, ale ty úplně stejně neuvěřitelně, nadpřirozeně a destrukčně bojují s dalším mega neporazitelným digitálním záporákem. A digitálno je všude. Vpravo, vlevo, dokonce si ho asi mažou i na chleba a tlačej na záchodě. Moc jsem nepochopil návaznost scény z Batman vs Superman, kdy se po pohřbení Supermana zvedala hlína z rakve (což vypadalo, že žije), ale tady ho oživili úplně jinak. Nemůžu si pomoct a musím srovnávat s Avengers a podobnými kostkami z MCU - Justiční liga zde dle mého názoru prohrává. Flash tady svou mladickou nerozvážností a humorem silně připomíná Spidermana z MCU a někdy je to už trochu moc, ale chápu tu snahu kopírovat podle mě kvalitativně mnohem lepší filmový vesmír. DCEU prostě asi nikdy nebude pro mě to pravé - ať už jsou jednotliví hrdinové sebevíc legendární, je to moc dětské a přehnané. Jsem zvědav na Ligu spravedlnosti Zacka Snydera, jestli mé přesvědčení změní (osobně si myslím, že ne). ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle bylo zoufalé, mdlé a hloupoučké. Jako jedná z těch opravdu horších epizod seriálů z produkce CW. JL se nedá ani doporučit jako akční jednohubka, páč ta převážně nestojí ani za zlámanou grešli. Herci neví co mají dělat, "příběh" je esencí všech klišé a navíc to i vypadá dost špatně. Snímek opravdu nemá absolutně nic, co by vám nabídl. Pokud neproběhne restart DCEU, WB budou dál a dál utápět peníze v hlučné slátanině a to by mě neskutečně mrzelo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Průměr, který je velice slabým konkurentem jakéhokoliv výplodu od studia MARVEL. Velice kontroverzní skvadra skládající se z bratra malé mořské víly, sprintera, robota, dominy a miliardáře se spojí, aby porazili příšeru a svět byl zase OK. 60% Celosvětový příjem k 9. 2. 2018: $656,375,837, což je 2,19 násobek rozpočtu ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Po celkom vydarenej Wonder Woman obrovské sklamanie od DC. (zase). Stručné, zbytočne urýchlené, postavy nedostatočne vykreslené, zápletka tuctová a záporak slabý (a to aj v rámci komiksoviek). Je cítiť že chceli nasilu natlačiť humor, no moc to nezabralo. Potenciál bol ale viac by sedel vážnejší tón a hlavne radikálne prerobenie scenára. Spolu so Suicide Squad najhorší film z DC universe. ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama