Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ťažký prúser. Je fascinujúce čo WB a DC so svojim rodinným striebrom robia, lebo takýto maglajz a nezvládnutie veľkého projektu sa len tak nevidí. Zákulisie a vznik filmu by podľa mňa vydal na celovečerný dokument, ktorý by som si so záujmom pozrel. WB a DC to posrali už v Batman v Superman, avšak nie temnejšou štylizáciou oproti Marvelu (ako sa z nejakého dôvodu evidentne mylne domnieva manažment štúdia), ale problematickým scenárom a tým že sa snažili jedným filmom dobehnúť 5-10 ročnú výstavbu, ktorou sa môže pochváliť konkurencia. Odvolanie Snydera a angažmán Whedona preto ja osobne vnímam ako hysterický krok, ktorý Justice League úplne zlomil väz. Výsledok je nijaký, pozliepaný paškvil pozostávajúci zrejme z prestrihaného torza Snyderovej práce a Whedonových charakterových a humorných vsuviek (ktoré na niekoľkých miestach nie je problém identifikovať). Film ako keby sa hanbil za Snyderovu pôvodnú víziu a tak z nej zostalo len minimum nevyhnutné pre ako-tak koherentný dej a aj jeho vizuálne parádičky sú výrazne zredukované. Justice League je v tejto forme len generická koláž súdobých komiksovo-filmových trendov a pôsobí ako keby ho vypľul počítačový program. Žiadna osobitosť, žiadna atmosféra, pravda ak nerátame zúfalú snahu WB a DC film "pomarveloviť" presýtením farieb - takže príjemne iný a temnejší vizuál z BvS je fuč, všetko je zrazu farebnejšie a Bruce Wayne napr. vyzerá ako keby zaspal v soláriu. A keď už som spomenul Brucea Waynea, môžem rovno skočiť k hercom. Affleck maximálne znudený, nezúčastnený a nechce tu byť. Gal Gadot o ničom. Cavill divný. Miller relatívne OK, ale je tak evidentnou kópiou Hollandovho Spider-Mana, že permanentne balansuje na hranici trápnosti. Momoa fajn a pôsobí že ho rola baví, ale sám nemá šancu film utiahnuť. Steppenwolf je len random CGI bad guy no. 234 (jeho dizajn zmenený oproti Snyderovmu nie je úplne zlý, ale potreboval ešte výrazne dotiahnuť a prepracovať), žiadna backstory, žiadna psychológia, mother boxy nevysvetlené - človek k príbehu nemá žiadny vzťah. A napriek tomu, že WB a DC po Batman v Superman rezignovali na snahu byť svoji a len kopírujú Marvel, aby finálny súboj obdobne ako Age of Ultron bol situovaný do nejakej ruskej riti - to už je čistý fail. Úplný bonbónik a prídavoček, ktorý si Whedon naozaj mohol odpustiť, je tá "typicky ruská" rodinka, ktorá v ťažko low-costovom podaní zastupuje ohrozené ľudstvo. WB a DC teda za nekresťanských 300 miliónov (a počítam, že off the record o dosť viac) ukončili svoju fázu 1 blamážou, na ktorej bude problém stavať niečo ďalej. Keby nezmätkovali a zostali minimálne do konca fázy 1 verní pôvodne nastolenému plánu a Snyderovej vízii, resp. ju aspoň nemenili na kompletku, možno by JL nebol zvlášť dobrý film, ale aspoň by bol svoj a vybudoval by nejaký základ. Tento vyblitý, polotovarovitý, skratkovitý a ako Frankenstein prešitý prefabrikát čo ani nevie čo chce byť mi nepríde ako lepšia alternatíva. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Základní chybou tohoto filmu je to, že je kratší než jakýkoliv jiný film o jednotlivém super hrdinovy z této série. To je ta základní chyba. Další chybou bylo to, že se do projektu přisral Joss Whedon po odchodu Zacka Snydera a přepsal půlku scénáře na úplně totální frašku. Warneru po domrvení tohoto filmu už nefandím. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

DCčko bohužel rozhodně nemá tak promakaný univerzum jako Marvel - jejich postavy líp znáte a jsou vám bližší. Ale to by možná tak nevadilo, kdyby každej, kdo se tu objevil, nevypadal jako totální neherec, kterej akorát víc či míň debilně odříkává prázdný repliky. A ani storka, kde si bez Supermana nikdo neuprdne, jenom Diana se chvílema drží, mě moc nebavila. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

➡️ Liga spravedlnosti ⚡️🛡🤖💪🏻🔱💸: Dvouhodinová hloupá terapie pro superhrdiny plná WTF momentů a špatných CGI triků,kdy vám dojde,že Batman je vlastně úplně k ničemu a jediné na co se dá koukat je Gal Gadot,která ještě neumí hrát. P.S. Henrymu Cavillovi museli pro tenhle film digitálně mazat knírek, protože současně natáčel Mission Impossible 6 a internet to přirozeně nenechal jen tak! #Superhombre #ManOfStache ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem vyloženě nečekal! Veškeré předsudky vůči Warneráckému prznění slavných komiksů od DC šly hned po pár úvodních scénách stranou a já jsem okamžitě přišel na notu všem zúčastněným a začal si užívat chemie, která překvapivě působí mezi celou Ligou navzájem. Neustálé stížnosti na umění vytvořit digitální bordel na nejvyšší úrovni si i já zde hrdě odpouštím. Ve Suicide Squadu i ve finálních minutách Wonder Woman mi vyloženě vadily, u Justice League je ale vyhlazuje hlavně přiměřená stopáž, kterou jsme u očekávaného velkofilmu nikdo nečekali. Zajisté nejen mně ale šíleně sedla a přesně takovýmhle způsobem by dle mého gusta měly být točeny další související snímky. Ezra by mohl trochu ubrat na snaze okořenit atmosféru žoviálními vtípky a Superman by měl být prezentován více jako plnohodnotný člen téhle zajímavé skupiny. V tom ale spíše hraje rozpor fakt, že moc nemusím Henryho Cavilla. Podtrženo, sečteno, nejde hodnotit jinak. Filmové překvapení roku! ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Affleck jako opuchlý Batman, dialogy a hlavně voice overy Amy Adams jako by psalo pětileté dítě, film ve své většině jako by připomíná špatnou videohru, záporák jako by ani nemusel existovat jak je podprůměrný… takovýchto přehmatů je ve filmu nepočítaně… ale… Gal Gadot zase pěkně pózuje a její vlasy by měly být nominovány na Oscara za vlnění se ve větru… Ezra taky dobrý… Momoa „hovado“ Aquamen, pozor spoilery, škoda, že se v dalším pokračování utopí v odpadní trubce… film blbej, ale zase vidět tyhle postavy pohromadě ve mně vyvolalo radost… dycky jsem měl radši DC tak za to možná nadhodnocuji… Ukázkový příklad jakoby filmu… ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Takže 5tice magorů nemůže na jedno extra magora a tak po vzoru hrou se smrtí oživý supermana, který dá dvě tři rány a je po superpadouchovi ? Ehm, no dobrá no :) Tak nebo tak film stojí za vidění kvuli Gal Gadot, na druhou stranu stačí screenshot ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem víc, než jsem čekal (a vlastně je to i mnohem lepší film, než jak se povídá), ale pořád to není tak dobré, protože mě tam bavilo vlastně všechno kromě akčních scén, které byly tradičně zvorané a nepříliš dobré. Scéna Supermanova vzkříšení byla směšná a od té doby nejen, že jsem musel koukat na toho polonahého a neskutečně chlupatého kozatce, ale taky to šlo celé nějak dolů. Jinak jsem si to ale užil. Batffleck je výbornej, Gal Gadot je neskutečně rozkošná (a navíc má nejlepší hlášky a překvapivě drží celý tým pohromadě, ta holka je fakt skvělá) a Aquakluk v podání Jasona Momoy taky překvapil (velice příjemně) a jeho scéna s lasem pravdy je výborná. Flash je výtečnej nerd a Cyborg je tradičně nezajímavá a nudná postava, stejně jako v komiksech. Doufám, že J.K. Simmons ještě dostane příležitost zahrát si Jima Gordona, protože v těch několika málo minutách byl skvělý. Scénář se nakonec taky povedl a režie není tak zmatená a nejednoznačná, jak by se mohlo zdát, naopak. Steppenwolf i jeho armáda byli výborní a vůbec se nejedná o nezajímavé záporáky marvelovského typu. A pokud jde o pokračovánáí, vůbec bych se mu nebránil, nejen proto, že potitulková scéna slibuje velké věci, ale prostě proto, že Justice League je opravdu fajn podívaná. Ano, není to zcela výborné, pořád je co zlepšovat, ale i když to není tak dobré, jak Wonder Woman (ten její úsměv a hlášky prostě miluju), zas je to trochu krok k lepšímu. 70%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velký průšvih a po půlhodině, kdy se mi film zasekl, bych snad ani zbytek vidět nepotřeboval. Byla by to ale chyba! Přišel bych o špetku vtípků (ve srovnání s Marvelovými Avengers), ale hlavně bych neviděl některá parádní spojení. A teď už samý SPOILER Flash utíkající kolem Supermana??? Sakra to byla pecka, zábava a mé srdíčko plesalo z konfrontace mých již desítky milovaných postav. To u mě Marvel vyvolat nemůže. Dokonce i Akváč (zvaný Semeno) s Amazonkou mi celkem přirostli k srdci. Nic to ale nemění na tom, že je film umělá digitální sračka, kterou jen místy zachraňují výrazy herců, jejichž vteřinka na plátně je působivější než půl hodina hloupých a prázdných digi triků. Ještě k proklínaným digitálním trikům - Superman mi ve scénách na poli přišel nějaký divný. A teď si čtu, že měl Cavill narostlý knír, který mu byl digitálně odebrán :D Prostě píčoviny, které kazí dojem z filmu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Konečne sme sa dočkali adekvátnej odpovede DC-čka na Marvelácke filmy. LS ponúka divákom všetko to, čo chcú vidieť. Akciu, správne rozvrhnutý dej, prácu s postavami, konštantného záporáka a ešte niekoľko ďalších bonusov. Celé to ale padá na nelogickom príbehu s niekoľkými závažnými trhlinami. Ako tímovka to funguje, neviem si predstaviť Aquamana v sólovke, ale rozhodne je to jeden z tých fakt lepších DC-čiek, bez odporného CGI, bez preplácaných efektov a hlavne bez toho tmavého filtra. Takže som spokojný, čakajme na ďalšie počiny. Len preto, že ma to bavilo viac ako Thor a bola tam Wonder Woman tak dám ultraslabé 4 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

„Náš Sebevražedný oddíl stál za prd. Pojďme to zkusit znovu! A pěkně po vzoru těch, kteří to dělají a budou dělat dobře!“ řekli si tvůrci za filmovým DC univerzem a učinili tak. Sešel se nám Batman (něco z Tonyho Starka), Wonder Woman (kombinace Kapitána Ameriky a Black Widow), Flash (Spider-Man), Aquaman (Thor) a nakonec Cyborg (dá se říct hodně ořezanej Hulk, Starkův oblek a Vision zároveň), aby se postavili proti Steppenwolfovi (Thanosovi), který hodlá najít všechny krychle (kameny nekonečna) a zničit díky nim svět. Ano, chápu, každý fanoušek DC by mě teď nejradši nakopal do mého Marveláckého zadku, ale podobnost a snahu se vyrovnat konkurentovi upřít nelze. A ano, taktéž vím, že Infinity War přišlo až rok poté, ale každý věděl, co se chystá! Pro DC je typický temný a vážný podtón, který tu tolik nefiguruje. Naopak, snaha je o navození takové té přátelské, týmové atmosféry se špetkou humoru, což působí občas dost nesměle a nejistě. Děj se pořádně rozjíždí až v půlce a začíná být zajímavý až s pokusem o oživení Supermana, což mě osobně dost překvapilo. Bohužel, do sbírky mi stále chybí předešlý snímek, na který týmovka navazuje a tak jsem se trochu tonouc stébla chytal. Wonder Woman jsem již poznal, Aquamana též, ale jak vidno, nové univerzum sólovkám ještě neudělalo pápá. I tak, nakonec to bylo docela příjemné pokoukání, které bohužel až moc ukazovalo tu křečovitou snahu něco dokázat a stanout konkurenci tím skutečným bijákovským čelem. A to nevím, jestli tak úplně vyšlo. 55% ()

Zek 

všechny recenze uživatele

To co Marvel budoval několik let, chtělo dc dohnat jedním filmem. Je to všechno strašně uspěchaný, hlavně tu chybí solovky Aquamana a Cyborga. Batman najednou nahání emzáka, hned ví jak ho objevit a že bude invaze. Normálně jsem si v tu chvíli myslel, že jsem vynechal nějaký film. Prostě tu chybí nějaká pořádná vysvětlení. Souboje jsou vlastně všechny už ukázaný v trailerech, tak že člověka nic ani nepřekvapí. Nejlepší scéna je až úplně na konci s Deathstrokem. Jinak hodně velké zklamání. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost je to na stejné úrovni jako Batman Vs Superman. Flash je tam zbytečný kdyby tam nebyl nic se nestane (pouze zabije cca 5 paradémonů zachrání 3 lidi a posune Wonder Woman meč) a Aquaman je tam do počtu. S Cyborgem problém nemám. Superman je tam cca 10 minut mohly mu dát více prostoru. Záporák Steppenwolf je v klidu jen mám problém s jeho likvidací mohli vymyslet něco jiného připomnělo mě to Doctora Strange kde toho záporáka si vzal Dormanu k sobě. P.s. nechápu smysl úvodní scény to jako mělo být vtipné,když se jakési děcka ptají Supermana jestli by porazil hrocha (nejspíše Whedonův humor) P.p.s První potitulková scéna o ničem (jen se tam Luthor směje jak debil) ,ale druhá vypadá parádně. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Chvíli to byla fakt zábava. Dokonce jsem i uvažovala o čtyřech hvězdách. Dokud se neobjevil Superman. Mistr BUM Jsem-na-živu-a-zachráním-najednou-svět (ostatně jako vždy). Největšími tahouny pro mě osobně je dvojka Flash a Aquaman, kteří jsou dost vtipní sami o sobě, ale dohromady nepřekonatelní. Vystřihněte jen ty vtipný scénky s nima a budu spokojená. Celkově mi chybělo nějaký větší gradování, ke konci mi ani nepřišlo, že se vůbec nějaké epické finále blíží, ale prostě to tu najednou bylo. A všimli jste si, že pokud aby záporák zněl drsně, prostě mu díte přízvisko "Ničitel světů?". Přitom vlastně ani trochu drsnej není. ()

Micro41CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Větší debilitu sem roky neviděl. Každou další vteřinou trapnější a bolestnější. Po mých oblíbených Strážcích režisér našlápnul hovno, babral se v něm dvě hodiny a pak tím hovnem zapatlal svojí mámu. Takhle filmy fakt netočte! / Zpětně koukám, že sem Cloverfield Paradox dal pár dnů zpět taky jednu hvězdičku, tímto se omlouvám zmíněnému hororu a týhle sračce snižuju na Odpad, kterým od první vteřiny beztak je (však pochopíte, až začnete každou chvíli nad tupostí filmu nadzvedávat obočí až ke Kryptonu). ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Je to už taková slátanina, snaží se z toho vyždímat co to dá. Ale jako Batman docela ok, Christian Bale to není, ale tak jde to. K tomu nějaký trochu srandovní pošuk v podání Bleska, nic extra ale přijatelné. Samozřejmě je třeba nějaký svalovec - Aquamen může být. A tím konec - terminátor to už je slepenina hrozná, pak Superman sám o sobě dobrej ale už je to prostě k tomu všemu moc, no a ta wonder káča úplně hrozná, už jsem to psal u filmu Wonder Women že Gal Gadot je všechno jenom ne akční hrdinka. S mečem v ruce vypadá úplně blbě, no a ty nárameníky co s tím čaruje ... no hrůza, trapas, už nikdy víc. Obecně ty amazonky byly dost úsměvné. Mimochodem Alicia Vikander z Tomb Raider je u mě akční hrdinka, Gal Gadot je baletka. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

"Jedna MATČINA KRYCHLE pro krále ryb pod vodou, Jedna Vládkyni Divoženek v síních z kamene, Jedna mužům: každý je k smrti odsouzen," Průměrná generická nuda, které odlehčený marvel styl spíš škodí, než přidává na stylu. ( Flash má velkej problém ) Zda-li by to dopadlo líp, kdyby si to Snyder dotočil sám je otázka, na kterou se asi nikdy nedozvíme odpověď. PS: Mohl by Dianu někdo naučit toho Heliotropa :), očividně ho moc nezvládá. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Předpoklady? Obrovské. Očekávání? Veliké. Skutečnost? Naprosté zklamání. Zatímco BvS byl se svojí temnou atmosférou, příběhem a zpracováním špičkovou podívanou (dost možná zatím nejlepší komiksový snímek), díky které navstaly otázky, jaké epické pokračování budou následovat.. Mimo to jsme obdrželi takové zklamání, které fanoušky komiksu (zejména ty z DC světa) nemůže ničím zaujmout. Škoda. Obrovské zklamání a naprostá nuda s nezajímavým.. eh.. kompletně vším! ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama