Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Prosím už ne! Další patlanina, kterou má na svědomí DC a ano kdo jiný, než výborný a excelentní filmokaz Zack Snyder. Opět to dokázal a ukázal světu, že filmy nejsou jeho světlá strana a asi by bylo lepší kdyby se dal třeba na kariéru uklízeče v kině, protože po mě a rozhodně po další lidech tam zůstalo trochu nablito. Takže doufám, že už mu maminka DC připravila jeho kufřík s digibordelem a poslala ho na okružní jízdu ať z něho konečně ty s*ačky dostaneme pryč. P.S. příště už by mohli obsadit herce. :) ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Strasny digitalni bordel, ktery se snazi budovat postavy, ale scenarista ani stopaz na to nestacej. A zaporak je jakejsi generickej vesmirnej viking, na kterym je realnej jenom hlas. Fakt slabota. 50% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já nemám s DC universem problém. Tedy až na Suicide Squad, ale to sem nepatří. Předností má Justice League hned několik. Jednak je to nezastavitelná jízda plná akce, jednak v ní hraje slušný soundtrack (byť ve srovnání s předchůdci poněkud pokulhává), dále zde máme vynikající záběry a kameru. A v neposlední řadě i slušné postavy a herce. I když tu každou sekundu do očí bije digibordel, nedá se říct, že by se jednalo o něco, co by vypadalo odpudivě. Spíše se zde hraje na barevnost. Temnota oproti BvS poněkud opadla, ale v tom nevidím nic negativního. Intenci díla výsledný kolorit odpovídá zcela adekvátně. Rovněž se mi líbí Snyderův rukopis. Především vynikající openingy, v nichž snad nemá konkurenci. Nyní se dostávám k problematickým prvkům. Jako první bych zmínil výraznou tendenci přiblížit se Marvelu, zejména ve vyžívání se v bathosu, který je tu zejména přinášen přitepleným Flashem. Výše zmíněné snahy podporuje i výskyt potitulkových scén. Nejspíše tento přístup představuje snahu o zalíbení. Já si ale myslím, že je to zbytečné, jelikož mi vážnější povaha Muže z oceli a BvS zcela vyhovovala. No a na závěr musím zmínit největší zápor, a tím je totálně kýčovitý závěr. To bylo něco ohavného. Onen "povinný" dovětek nemusel, ale opravdu nemusel vzniknout. Brrr! Nicméně bych mé hodnocení shrnul. Rozhodně převažují kladné dojmy. Rovněž si myslím, že se na základě zdejšího hodnocení jedná o poněkud podhodnocený film. Přitom jsem přesvědčen, že DC má o hodně lepší startovní filmy, než měl Marvel. Ale to je čistě můj subjektivní názor. Inu - zasloužené 4 hvězdičky! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vidim,ze vacsina je tu nespokojna s vysledkom tohto filmu,no ja k nim urcite nepatrim,vobec som sa nenudil,zbehli mi tie dve hodiny velmi rychlo a pri pohlade na Gal Gadot sa rozplyvam,ohromne krasna zena...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Justice League od DC chcel byť ako „Avengares“ od Marvelu. To sa však nepodarilo a podľa mňa je to takto dobre. Aj tak má DC z tohto hľadiska trošku obmedzené možnosti. Z hľadiska obsahu filmu/príbehu a špeciálnych efektov nečakajte prevratné „veci“. To, čo z tohto dokáže univerzum DC posunúť trošku dopredu, sú hlavní aktéri. Tá ich spolupráca nie je zlá (ale na prvý Avengares to ešte nemajú), z hľadiska hereckých výkonov G. Gadot (správne) opäť vyniká. Vtipných dialógov (a scén) je tu spíš málo, ale tie zase fungujú celkom dobre (napr. „Si slimák!“) Film J. League odporúčam hlavne tým, ktorý si po ťažkom dni (týždni) chcú vidieť jeden nenáročný sci-fi/akčný film, pri ktorom sa dá „vypnúť“. PS.: „Ako sa ti podarilo vybaviť u banky?“ „Kúpil som bank.“ Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Už mám recept na tyhlety sterilně debilní komixárny. 1. Nejít na to do kina (důležitý!). 2. Sosnout kvalitku z netu (to je důležitý!). 3. Kouknout na to s kámošema v bytě (naprosto důležitý!). 4. Vybavit se pizzou z Lidlu a dalšími slanými dobrotami (jídlo zlepšuje náladu, to je důležitý!). 5. Zapíjet to pivkem, třeba tím z Jílovic (pořádný efekty jsou důležitý!). 6. Komentovat každý hloupý dialog a trapné scény, dělat si z toho humor (to je zábava a to je důležitý!) No, a takhle je to vlastně docela fajn film, třebaže není důležitý. P.S.: Vzít do ligy Barryho, to bylo důležitý. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

V rámci komiksovek to nevidím jako žádnou tragedii. Affleck sice na Balea nemá, ale to jsme už věděli než vůbec začal natáčet svého prvního Batmana. Stejně tak se asi dalo čekat, že Snyder už nadobro "zhamburgrovatěl", takže noví "Watchmeni" se konat nebudou. Jinak je to prostě stý nebo tisící kousek další žánrové zábavy, v rámci které už je těžké vymýšlet pořád něco neotřelého. Přesto - já i s rodinkou jsem se bavil, občas i zasmál - možná senilním? :-) Za mě 3,5 zaokrouhlených nahoru aneb 70% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Už len vďaka od-digitalizovanému Supermanovho knírku, ktorý mal kvôli inému filmu (všetci vieme ktorému) tento film skrátka nemožno brať vážne... Akože komon... Keby Nolan nežil, tak sa točí v hrobe ako automatická práčka. Takto sa len na to pozrie, poklepe si po hlave a povie si: To sú ale k.k.ti ! A utrie si slzy od smiechu. Gal v jednej scénke raz namalovaná, hneď nato nie, CGI efekty robené snád v dielni kde Gates konštruoval svoj prvý PC a príbeh toľkokrát obohratý ako TDK páska Kelly Family mojej sestry. Celé zle ! 2** za Gal, inak hrúza. 20,201% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Kdyby Justice League měla stejnou startovní pozici jako Batman vs Superman, měla by možnost být vypravěčsky i dramaturgicky mnohem komplexnější podívanou, ve které by jsme si mohli vychutnat všechny nové a rovnoměrně zajímavé hrdiny a k tomu dva titány superhrdinského univerza, Batmana a Supermana. Mě prostě tohle temnější pojetí, i když je cítit, že DC ubralo nohu z plynu, sedí mnohem víc, než vyumělkovaný a barvami oslepující svět Marvelu. Snyder přestože film nedokončil, zanechal v Justice League svůj rukopis dostatečně hluboko a je vidět, že Whedon se snažil kolegův styl hodně napodobit, aby jeho odchod výslednou podobu poznamenal jen minimálně. Zkušenému divákovi neunikne, že film točili dva různí režiséři, ale výsledek není vůbec špatný, frančízu nezabil, i když si neodpustím poznámku, že potenciál Justice League byl několikanásobně vyšší. Kritizovaný "digitální bordel" neberte vážně, Snyder i Whedon umí akci velmi přehledně a nezapomínají ani na nadhled a pointu. Mohl bych jim vytknout záporáka od hlavy až k patě z nul a jedniček, kterému díky tomu chybí potřebné charisma, ale dobře se na to kouká a nabídnou v součtu více adrenalinu než posledních pět suchopárných marvelovek dohromady. Nové postavy opravdu baví, Flash sice vtipkuje zbytečně moc, ale obsazený je správně, stejně jako megadrsoň Aquaman. Wonder Women je cajk a Kyborg, nebo jak se jmenuje, má taky solidní potenciál. Batman sice na můj vkus dostává zbytečně snadno na prdel a bez svých gadgetů by byl nepoužitelný, ale celkový dojem hodně upevňuje Superman, který sice zbytek filmu po svém nástupu promění v one man show, jeho postava je ale monumentální. Další jeho sólovka je nevyhnutelná, ale postavte mu do cesty pořádného záporáka. I další pokračování JL bych se vůbec nebránil, protože tahle parta působí kompaktně, jakkoliv těžce se rodila. 80% ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Když mi řekli, že Superman umře, zůstala jsem jen zírat. Aha, určitě si nechají umřít jednu z hlavních postav.. No, jsem nadšená. Se Supermanem to dopadlo přesně tak, jak jsem očekávala. Ostatní postavy super. Jen mě štve, co za chcípáka udělali z Barryho, doufám, že se do budoucna trošku pochlapí. Jinak mě to opravdu bavilo. Takže za mě ano. A hlavně: Krvácíš?? :D ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Dokonalý výplach mozků na sobotní odpoledne, když není na pívo a není chuť nad ničim přemýšlet. Stejně jako konkureční soudruzi z Avengers. Vlastně úplně na jedno brďo...a že toho ještě vznikne. Parta "ultra nadlidskejch klaďasů(ideálně izraelského či afro původu) " proti nějakýmu šmejdoj s robopotvorama za zadkem v digitálním bordelu....no a do toho se ještě připlete zombie-suprmuž. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatné, naopak se mi líbí jak hrdinové, tak nasazené tempo. Jen tu bohužel chybí nápaditější scény, které by dokázaly ulpět v paměti, a alespoň trochu originálnější příběh. Jinak fajn. 70% ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

O M G, co to mělo byt? Cyborg je jen chodící expozice, Batman tam je jen proto, že je "cool". achjo Vlastně film ukázel to, že všichni členové jsou vlastně naprosto zbyteční a superman by vše vyřešil sám. Nicméně aby film nezkončil hned po jeho oživení tak vše protahovali a protahovali. 3/10 a to s odřenýma ušima ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Krucinál, zabili Supermana. Parchanti! Vau, to teda bylo kluků (a holek) z plakátu na jednom místě. Superman a taky Batman, Wonder Woman, Aquaman a Flash a Cyborg (toho teda vůbec neznám). Steppenwolf bude asi pěkně vypečenej lumpík. Kdybych si měl tipnout, tak bych řekl, že naše planeta bude po týdnu asi zase v nějakém nebezpečí. Jeden, dva, šest nebo vagón superhrdinů…..pokud se nepokusíte přijít s nějakým novým přístupem k věci, tak bude mít pořád jenom tuctový komiksový film. Dobře natočený, pro oko atraktivní….ale tuctový. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

"ZÁHADNÁ MIGRACE SUPERHRDINŮ! VRÁTILI SE NA SVOU PLANETU?" Proč tohle stálo za zmínku? Mělo to ukázat, že bez Lois Hovnové nikdo neumí napsat článek do novin? Proč ty pokusy o trapný humor? Flash byl kokot a spolu se sájborgem vypadali jak ze zmuchlanýho alobalu! Tohle Snájdr neukočíroval asi nikdy neukočíruje. Kupodivu nejvíc herectví prokázal Momoa a nevím, co všichni mají proti Affleckovi jako Barmanovi!? Za mě byl ten Stepujícíwulf vykradenej Surtur atd a atd! ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama