Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

helloween93 

všechny recenze uživatele

JL měla být vyvrcholením vývoje DC universe od Warnerů a jejich hlavní kasovní žezlo roku 2017, místo toho to byl fail a finanční propadák roku, který vydělal pouze 600 mega. Proč? Příběh je nesmysl, brutálně rychle spíchnutý, rychle se představí postavy, nějakej dobyvatel světů Steppenwolf a už se letí kosmickou rychlostí, postavy jsou ploché až běda, pak tu máme 3 krychle, které jsou portálem neznámo kam, vykrádačka story prvních Avengers. Je vidět, že Warner a Snyder s Whedonem hrozně chtěli, ale nemají na to potřebnou kvalitu, a to co Disney s Marvelem budovali x let proletí Warner se Snyderem/Whedonem za BvS a hoďku z JL. Oživení Supermana hrozně předvídatelné, a tím vyvstává další problém, a to složení Justice League. Batman střílí ze zbraní jako v BvS, přitom v originále zbraně nenávidí, jeho funkce ve filmové JL je pouze sjednotitelská, Wonder Woman je silná bytost, Flash umí pouze běhat a Superman letí stejnou rychlostí, jak Flash běží, Cyborg všechno hackne, ale v boji je slabý a Aquaman vládne mořím, ale na souši je celkem useless. Takže to zase musí zachránit overpowered Superman, který Steppenwolfa poměrně rychle vysvětlí. Jaký film asi Zack Snyder natočil? To už se asi díky Whedonově hrátkám v postprodukci divák nedozví. Jsem zvědav, kam to universum bude Warner dále směřovat. 2* ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Hrozné hovno. Sice ne takové, jako byla Wonderwoman - není tam pedofil s knírkem jako hlavní záporák, ale stejně je to příšerné. Co si asi o filmu řeknete, když jeho největší pozitivum je Ben Affleck? ()

tammsin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je fiasko - vizuálně i scénářem. Dokonce se dá přesně říct, co bylo nejhorší, nejhorší bylo úplně všechno. Dvě hvězdičky za to, že některé scény byly opravdu groteskní (i když ne záměrně) takže se tomu dalo upřímně zasmát a také, protože by nebylo fér dávat méně, jednu hvězdu a odpad je vhodné ponechat na skutečné parádičky, například některé klenoty aktuální české televizní tvorby. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Vadí mi, jak se za tohle neustále připisuje vina (či zásluha?) Zacku Snyderovi, zatímco pravý packal Joss Whedon se od JL úspěšně distancoval a ani není zmíněn v kolonce režie. Nehodlám tvrdit, že je to úplně špatné, ale je to taková spatlanina, co místy pobaví, ale nic víc nepobídne. Snyderovo směrování pod DC se mi líbilo, temnější pojetí až nudně kladným postavám jako Superman sedlo a proto mě tohle tiché vyhození Snydera pod záminkou osobní tragédie mrzí... #ReleaseTheSnyderCut ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

No tak si to pojdme shrnout. Superman je mrtvej! No nic moc zprava. Mezitim jsem poprve videl Amazonku a Aquamana. Jako zprvu nic moc postavy, postupne jsem si na ne ale zvykl. Co mi vadi, je Batman Ben, on mi proste do tehle role nesedi a to ho (cti: Bena) mam tuze rad! Superman je u me bohuzel taky jen jediny-ten uplne puvodni. No ale kdyz tohle vsechno prehlednu, je to docela prijemna super-bitva o svet. Efektu tady je tuna, nektere mi sednou, nektere uz jsou proste moc. No, secteno a podtrzeno, trojec jak vysitej. Casem se na to klidne kouknu s detma :) ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lecos, ale že to bude až tak špatný, to vážně ne. Neskutečná sračka. Poprvý, co jsem někomu zaplatil za to, aby mě 2 hodiny mučil. Sadomaso bych si užil víc. Udělejte sami sobě laskavost a pusťte si libovolný díl Ulice nebo Ordinace v Růžové zahradě. Uděláte líp. 1/10 ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně dopadne snímek, když jsou fanoušci nespokojení z předchozích DC filmů a studio vyslyší jejich přání a snaží se udělat „něco“, co by mohlo divákům líbit. I když to jde proti srsti režisérovi i studiu. Není to temný film, který chtěl natočit Snyder. Není to zábavný film, které chtělo na přání fanoušků natočit studio po vzoru Marvelu. Není to ani jedno, takže ve výsledku je to nicneříkající film, který bude rychle zapomenut. Kdyby si studio šlo svou vlastní cestou (stejně tak Synder), věřím tomu, že „Liga spravedlnosti“ by byl tříhodinovým filmem, který by měl hloubku (alespoň jako „Batman v Superman“ kromě pokaženého finále). DC filmy by byly úplně jiné, měly jinou atmosféru, šly by svým vlastním směrem, ale ne. Musely se přidat vtipy (které ve finále vůbec nejsou vtipné a navíc jsme většinu z nich slyšeli v traileru) a muselo se jí po vzoru Marvelu. I když sami víte, že to hrdinům nevěříte. Ne po vážných filmech, které tomuto předcházely. Točit týmovku, kdy se nám většina postav nepředstavila ve svých filmech, prostě nedává smysl. Film se to snaží dohonit v prvních pár minutách, kdy nám je na oko pár hrdinů představeno. Ale nefunguje to. Jednotlivé scény působí jako výřezy ze seriálů, nedávají žádný pocit ucelenosti. Herci nemají moc co hrát, divák nemá vztah k postavám, protože je nezná. A ty, co známe, dostávají málo prostoru. Gal Gadot je najednou nevýrazná, Affleck nemá co hrát a už se asi těší, až z role vypadne. A Cavill? Ten je na filmu nejlepší, bohužel mu scénář podkopává nohy a emocionální scény, které se sami nabízely a ze kterých mohl těžit, jsou zkaženy rychlým střihem a nevýraznou hudbou (proč jsi proboha, Elfmane, nepoužil skvělé téma od Zimmera?). Návrat Supermana měl být pilíř a hlavní událost celého filmu, ale Snyder (či Whedon, to je vlastně fuk) to nezvládl. Z hrdinů je tak kupodivu nejlepší Flash a Aquaman díky alespoň pár vtipným scénám (pokud už samozřejmě nebyly řečeny v traileru). Záporák stojí za prd a je to klasický ničitel světů bez nějaké větší motivace. Navíc chce přetvořit svět k tomu svému, takže se opakuje zápletka z „Muže z oceli“ s generálem Zodem. A ještě k tomu padouch vypadá jako bratr čarodějky ze „Sebevražedného oddílu“, takže DC bohužel kopíruje své chyby neustále a neustále dokola. Akce zklamala, hudba zklamala, scénář zklamal. „Liga spravedlnosti“ je bohužel zklamáním na všech frontách a ani nevím, za co dávám tři hvězdy. Za tento film by si zasloužilo studio nafackovat. Snyder film nezvládl a Whedon si přinesl svou (ne)formu z „Age of Ultron“. Nejlepší scéna filmu je snad hned ta první se Supermanem točená na mobil. A to mluvím vážně. Ta mě alespoň dokázala chytnout za srdce. ()

Juvecz 

všechny recenze uživatele

U mně i u mnoha dalších, asi nejočekávanější film tohoto roku... a jak dopad? dle mého názoru, až tak velký průser to nebyl, ačkoli těch much, liga měla dost. Postavy šlapali celkem dobře i když bych celkově u nich uvítal větší prostor a větší projev emocí. Dále co film postrádá je nějaký průlomový okamžik, a taktéž hlavní zloduch ve filmu toho taky moc nepředvedl zvlášť v urychleném konci co se týče záchrany lidstva je zde zobrazena jedná rodina někde v Rusku u vybuchlé jaderné elektrárny, tohle mi asi vadilo nejvíc, mělo to být trošku více kolosální a ne tak, že je záchrana lidstva zobrazena záchranou jedné ruské rodinky. hodnocení 70% ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Liga spravodlivosti je ničím zaujímavá, nezáživná komikovka, ktorá neprináša nič nové. Jediná skutočne zábavná scéna je podtitulková scéna. Hudba a vizuál v podaní 90 percentného digifestu za celý film patrí nikam inam než do koša. Kde je hudobný motív justice ligy?? Čo sa týka scenáru, to isté..spáliť a vyhodiť. Ani jedna veta nebola zapamätateľná, teda až na tú ktorú sme u počuli v BvS. No ale tak náhodou to bola najlepšia pasáž filmu kedy sa prebudil Superman. Postavy a chémia medzi nimi takmer nikde nefunguje za čo môže už spomínaný, suchý scenár. Cyborg by možno ešte ušiel kebyže dostal viac priestoru. Ostatok vrátane Batmana len priemer, až na usmrkaného a neschopného Flasha, ktorého humor bol fakt úbohý, teda ak môžem nazvať jeho perly vôbec zábavné. Záporák v podaní Steppenwolfa bol čistý wtf? ..prečo keď je ničiteľ svetov je jeho prvá zastávka už dávno zničené ruské mesto kde žije jedna rodinka. Možno by som to pochopil keby bol nízky rozpočet ale paradoxne je toto asi druhý najdrahší film v histórii. Pre pána Jána ved také béčko ako je I Frankestein nemá o nič horšie efekty a vizuál. No a čo sa týka akcie, tak 3/4 je neprehľadná a v podstate i nudná. Tomuto filmu jednoducho chýba zápal, napätie, iskra v postavách a epičnosť z predošlých filmov..toto mi nemôže nikto zobrať. Každopádne týmto všetkým nechcem odradzovať ľudí od zhliadnutia filmu. Fanúšici, nefanúšici, toto je udalosť ktorú netreba premeškať. POHREB DC filmovej série, kedže malo ísť o kľúčový film. Potom odporúčam pre zníženie vysokého tlaku si pozrieť man of steel alebo sa rovno vybodnúť na DC sériu a ísť znovu na Thora do kina. Posledné čo by som čakal že poviem je že chcem naspäť peniaze za lístok a dve hodiny z času. Tú jednu hviezdu dávam asi za ten príbeh že to malo hlavu i pätu, napriek tomu že to bola totálna sucharina. Zack Snyder ma urazil a iste nie len mňa. (20%) ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že se v Justice Leage po BvS poučej z chyb a ono ne; a mě se to stejně opět líbilo. Narozdíl od zdejších odbornejch názorů na režisérskej rukopis, charizma záporáka, efekty, knírek Henryho Cavilla apod. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Já jsem si to náramně užil. Takové ty povídačky celé redakce Moviezone o tom, jakej je to šrot si strčte za klobouk pánové. Nemůžete soudit film podle toho, že jste to celé předpovídali a že jste už to všechno viděli stokrát. Prostě bylo to důstojné pokračování budování vesmíru podle DC comics. Jediné dva lapsusy bych vynechal. To zachraňování pár civilistů byl fakt úlet a pak vlastně nevím, co se stalo s hlavním záporákem. To ale nemění nic na faktu, že se mii to skara líbilo. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Nějak tomu všemu hatu okolo nerozumím. V kině jsem byl před dvěma dny, odvařený jsem z toho kdoví jak nebyl, ale ten pokrytecký ultrahate? Tak fajn... V podstatě týmovky vůbec nemusím, ale jako fanoušek Batmana jsem musel vidět i Ligu. A jak jsem řekl, naprosto jistě se nekoná žádný zázrak. Ale opět se hanobí něco, co u Marvelu dělají běžně, s tím rozdílem, že posledních několik marveláckých filmů jsem nedokázal dokoukat do konce! Ano, i Liga má prostinký scénář, CGI akce a teď i debilní whedonův "vtipný" rukopis (z Batmana je vykastrovaný kokot), ale je z toho srovnatelně naprosto stejná kravina jako Dr. Strange (postavu i představitele bytostně nesnáším), absolutně nesnesitelní GoG 1+2 nebo neúnosně trapný Thor 3. Ale sere pes... U mě totiž nejde o nějaké stranění té nebo té komiksové značce. Komiksy čtu více než 25 let a budu první, kdo oslaví zrušení nějakého toho "vesmíru". Každý blbec chce mít dneska propojené filmy a tohle já nemusím jak v komiksech, tak ve filmu! DC filmový vesmír asi umřel ve svém počátku a ten marvelovský se po prvních několika celkem podařených filmech propadl do žumpy! Ano, chci novou sólovku s detektivně-noirovým Batmanem, odstřiženým od zbytku trapného universa a snad to konečně vyjde a bude z toho důstojný film. Na druhou stranu je třeba si říct, že komiksových filmů je dnes přehršel a možná by chtělo zvolnit a točit i kvalitní civilní filmy a pod. Dnešní komiksové filmy jsou z valné většiny jen dojiči peněz bez duše, dnes a denně se oznamují nové a nové (už předem blbé a blbější). U komiksárny bych zase jednou chtěl zažít to chvění, když jsem šel jako malý kluk v roce 1992 na Batman se vrací do kina... ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Doufám, že DC universum skončí a za pár let ho někdo oživí s někym šikovnym na režisérský židli. Tohle je fakt peklo. BvS byla nudná kravina, tohle není o moc lepší.Člověk by si řekl, že dvě hodiny je na takovej film málo. Bohužel je to až až. Batffleck má celej film depku, Flash je koktající nešikovnej připosranej debílek, Aquaman je namyšlenej sebestřednej ko*ot, Wonder Woman tvrdí, že na všechny sere, přitom hned na začátku filmu zachraňuje civilisty v bance. Cyborg by mohl bejt zajímavej, bohužel se objeví v jenom pár scénách a skoro nic nepředvede. Superman se pobytem v rakvi asi zbláznil, protože vtipkuje. Efekty stojí za prd (Supermanovo a Cyborgovo xichty se musí zapsat do příručky "Jak nedělat efekty"). Vtípky šly úplně mimo. Nejvtipnější scéna je, když Aquaman sedí na lasu pravdu a zhodnotí celej tým. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

„ What is your power ?? I am rich. ” Justice League je film, pri ktorom si tvorcovia povedali 5 minút pred premierou, že by nebolo na škodu nejako s tým filmom začať. Prvá časť, teda to také formovanie tímu bolo veľmi zlé, príšerné až by som povedal garbage !! Taký čas ma napadlo, že sa nám možno risuje konkurencia filmu The Room ( asi nemusím vysvetľovať v akej kategórií je The Room bez konkurencie ). Keď som po zhliadnutí tohtoročnej Wonder Woman mal výhrady, tak tu boli dvojnásobné. DC sa jednoducho nevie a asi ani nechce poučiť z vlastných chýb. To, čo u Marvelu funguje tým, že si svoj celý vesmír trpezlivo vybudovali, sa snažia „ umelci ” u DC urýchliť natoľko, že aj najväčší hlupák na svete vidí, že to jednoducho nie je dobré. No a predsa sa nájdu ľudia, ktorým sa tieto sračky vážne páčia. Ale čo, proti gustu žiadny dišputát. Celý film je tak patetická snaha nie že prekonať Marvel, ale ho vyslovene napodobniť. Nedarí sa a nedarí. Mňa to opakovanie sa po každom takom filme od DC nebaví. Naozaj nedokážem pochopiť, že keď už sa nedarí niečo zmysluplné spraviť už spomínaným „ profesionálom ”, tak ani Warner Bros nezachraňuje nič, ale absolútne nič na spomínaných fiaskach. Druhá polovica už nie je až tak zlá ako tá prvá, no je to des. Jednoducho Marvel svoje filmy tvorí ľahko, nenútene a hlavne tomu celému dávajú pocit, že je to súčasť niečoho veľkého. Kde to pri DC mám stále pocit, že nemajú absolútne žiadnu snahu vytvoriť nič iné ako obyčajný blockbuster a „ ťažko ” na tom zarobiť. Nezostal som nemilo prekvapený, takúto somarinu som očakával. Ľutujem len jedno, a to ľudí, ktorí na to boli v kine. Vyhodené peniaze roka !! 40 %. ()

Nochioni 

všechny recenze uživatele

Sem-tam docela fajn, ale poväčšinu času strašne nudné, plytké a úplne zbytočné. Film za 300 mega a takéto hnusné CGI? Cavillov úsmev ma bude strašiť dokonca života. Ale čo ma najviac zaráža na DC filmoch, kto tieto filmy preboha strihá? Mal som pocit že chýba minimálne tretina filmu. 5/10 ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tá krivka je hrozivá. Man of Steel bol dobrý film, Batman vs. Superman ale sklamal na plnej čiare. Keď však prišla slušná Wonder Woman, dávalo to istú nádej, že DCU séria smeruje ku kvalitnému vyvrcholeniu. A nakoniec dostaneme takýto paškvil? Ja sa fakt nedivím, že Ben Affleck odmietol režírovať a povráva sa, že by už najradšej Batmana odovzdal dakomu inému. Je obrovskou tragédiou, že mladučká dcéra Zacka Snydera spáchala samovraždu a preto ho ku koncu natáčania nahradil Joss Whedon. Ale to už bolo neskoro. Tie jeho tri vtipy, ktoré som si všimol sa aj tak do celého feelingu nehodili a vôbec - ako mohli zodpovední ľudia schváliť taký prázdny scenár? Jeden z najhorších filmov roka a keby spravodlivosť (sic) existovala, tak už žiadný film z DC univerza nevznikne (aspoň pár rokov). Najhorší Snyderov film - preňho je rok 2017 jednou veľkou katastrofou (súkromne aj profesionálne). ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Je to vtipny, je to akcni, ma to sviznost. Me to zkratka bavilo. Batman tady konecne neni takovej srac jako v predchazejicim filmovem duelu se supermanem. Liga je pohromade, tak snad se dockame priste jeste lepsi podivane a vyrovnaji se konecne sily s Marvelovkama. ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama