Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela dle očekávání, tj. několik fajnových akčních sekvencí pohřbených pod vrstvami milionkrát ohraného příběhu, plochých charakterů a bezduchých keců. Flash je sice príma, ale k čemu mi vlastně tahle v závěru hořkosladká komediální pilulka je, když se do temně laděné storyline humor jinak vůbec nehodí? Každej další DC film zvedá procentuální hodnocení tomu předchozímu, no prostě úplně jiná pohádka než s Marvel Studios. Nejsmutnější na tom je, že to výborně funguje jako víkendový výplach mozku, ale už dávno ne jako blockbusterový event roku, na který se stojí fronty den před premiérou. Nuff said (mám ještě furt soucit a hodnotím ten výplach). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

The Worst of Marvel s postavami z DC. Justice League v mnohom pripomína X-Men: Apocalypse. Rovnako ako pri mutantoch sa tu tvorcovia série s vlastnou tvárou vykašľali na ambície a vytvorili zameniteľnú žánrovku, pripomínajúcu najúspešnejšieho hráča na trhu. Vznikol tak nemastný-neslaný, nesympatický a nudný príspevok do trendu, ktorý nutne potrebuje nejakú revolúciu. Snydera takmer necítíť a zaujme akurát obrovsky nevyužitý potenciál a generickosť. Mrzí ma to, veľmi ma to mrzí. 5/10. Na druhýkrát za 3/10. Je to strašný shit ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost ve dvou slovech? Justice League. Je to upřímně fakt hodně velkej blockbusterovej průs... Průšvih, kde je základní kostra příběhů tak pitomá, že by béčkově vypadala i v animáku, co by běžel v sobotu dopoledne na stanici pro děti - parta hrdinů se dá dohromady a daj po tlamě padouchovi. Heureka!! Volejte sláva!! Jaká to invence! Jaký to úžas a originalita!! A už jsem zmínil, že je ten padouch bez jakéhokoliv charismatu a působí jako cgi omalovánka? Ne? A to, že tady tak na půl funguje jen jedna postava (Diana), jedna je nevyužitá (Batman),další pojatá s trapným patosem (Superman), ta která má být vtipná neudělá nic vtipného, přestože se o to pokouší v každém dialogu (Flash) a další dvě jsou tak neviditelné a beze smyslu, že by tam vůbec nemuseli bejt a tvůrci to ani neuměli natočit tak, aby se mezi sebou porvali alespoň trochu zábavně. A mě už nebaví o tak slabém filmu cokoliv psát, nazdar & howgh. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bez debat je to špatný film s naprosto příšerným vizuálem. Nechápu člověka, kterému se na tohle zrnění příjemně kouká. Na druhou stranu moje očekávání byla téměř nulová a třeba Ezra Miller jako Flash je naprosto boží. Jasně o hrdiny se člověk bát nějak nemusí. Osudovost zde chybí zcela. Hlášky to ale má. Někdy si budu muset sjet od Man of Steel všech 5 dosavadních kousků a uvidím co to se mnou udělá. Každopádně Warneři jsou borci co si hlavu z ničeho nedělají a věřím že to s DC universem budou zkoušet znovu a znovu. Justice League člověk ani nemůže brát nějak vážně. Avengers jsou o míle vepředu. 45% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Málokdy je film tak šerednej a neschopnej. Hrdinové absolutně rekvizitoidní + otřesně nadesignovaní (Cyborg trapas, elektrizující Flash WTF - hlavně tam to digitální blátíčko nacpat za každou cenu). A bohužel nikdo z nich ani neumře (SPOILER, hahaha). Záporák - tradiční macho CGI bububu bez špetky charismatu. Chemie, zábava, dobrá akce - zapomeňte, nepoužíváme. Přepálenej a přefiltrovanej vizuál, kterej kdysi Snyderovi docela šel, už tady ničím nezaujme, respektive není nikterak využitej. Závěrečná řež vypadá hrůzostrašně papundeklově - ne že by vypadala tak lacině, ale celá "estetika" věci působí strašidelně pulpovým dojmem, k jehož ospravedlnění mu chybí dostatečně schopná stylizace či aspoň nadhled. Sračka, sorryjako. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konečně se DC rozhoupalo s týmovkou, páč Avengers dobrý, jenže na Batmana a Supermana prostě nikdo nemá. Největší úskalí pro mnohé diváky vidím v tom, že se jedná o comicsový film. Když jsem se rozhlížel v kině, tak milovníků comicsu, potažmo hrdinů DC, byla hrstka v téměř plném sále. Pak ale nechápu, proč ti ostatní jdou do kina a zde pak brečí, že nedostali to, co chtěli. Tak ať jdou na Bergmana nebo Tarkovského a budou spokojeni. Klasický superhrdinský comics stojí na jednoduchých rozhovorech, křiklavých barvách a třeskuté akci. Jde o fantastické pohádky! Osobně nemám rád zcivilňování superhrdinů, zde je naštěstí jen na hraně Batman....ale pořád je dost fantastickou postavou, jelikož jeho souboje by těžko někdo přežil jen s modřinami na zádech a vykloubeným ramenem. Záporák Steppenwolf je klasicky méně démonický než v kreslené podobě. Jenže v hraných comicsech vycházejí obecně jako nejděsivější lidští padouši, nikoliv ti z vesmíru... Celý film jsem si užil naplno a je mi líto těch, co na něj omylem zabloudili...Nechť žijí na věky Bowie, Superman a Princ! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná záležitost se Batmanem (Bruce Wayne) Supermanem (Clark Kent), Wonder Woman (Diana Prince), Aquamanem (Arthur Curry), Cyborgem (Victor Stone) a Flashem (Barry Allen). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľkým mínusom snímky sú vizuálne efekty, ktoré, ako sa zdá, tvorcovia nedotiahli do konca. Niečo im skrátka chýba. Či už ide o kostým Cyborga, alebo záporáka Steppenwolfa, ktorý vyzerá skôr ako jeden zo zloduchov z detského seriálu Power Rangers. Aj efekty doplňujúce napríklad Flashove super rýchle behanie pôsobí tak nejako plocho. U tak veľkého snímku by skrátka každý očakával niečo veľkolepejšieho a kvalitnejšie odvedeného. Dohromady predstavuje Liga spravodlivosti takú zmesku. Úroveň a kvalita sa ani nedá porovnávať s väčšinou konkurenčných marvelovských snímok. Tu je nutné podotknúť, že sa tvorcovia zjavne inšpirovali práve u svojich kolegov z Marvelu. Z filmárskeho hľadiska tak nejde o nič prevratné, ale na druhú stranu nejde ani o žiadnu katastrofu, ako by mnohí mohli očakávať, vzhľadom na históriu štúdií DC. V prípade príbehu, však ide aj cez to hovoriť o úspechu. Bavíme sa u neho a nenudíme sa, čo je to zásadné. Mnohí majú od snímky takého kalibru väčšie očakávania, ale to sa zrejme za čias Snydera bohužiaľ nevyplní. Avšak aj napriek nekvalitným efektom, nudného záporáka a priemerného soundtracku, sa tu nájdu pozitíva. Príbeh baví, nechýba akcia a výkony hercov sú viac než uspokojujúce. Celá Liga spravodlivosti je skrátka tak nejako uspokojujúca. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že je to dokonalé, to vôbec nie, ale po všetkých problémoch, ktoré Liga absolvovala (pretačky, odstúpenie Snydera pre rodinnú tragédiu) je to vlastne až prekvapivo dobré (pozerateľné). Bál som sa toho ako bude po kope fungovať toľko postav, keďže polka z nich (Aquaman, Flash, Cyborg) nemala svoj film a pre obyčajného diváka sú neznámi. Nakoniec to funguje lepšie ako sa dalo čakať. Každý z nich vlastne len začína svoju "kariéru" superhrdinu a ich schopnosti, bežný život, či problémy sú stručné vysvetlené. Producenti sa rozhodli pre kratšiu dĺžku filmu, čo je škoda, no film ma aspoň lepšie tempo, ale na výraznejšie vysvetlovačky nie je čas a ako to už býva, postupne si k tým postávam cestu nájdete. Obzvlášť Aquaman a Flash dokážu zaujať, ale aj Cyborg je dobrý tímový hráč. Príbeh je dosť jednoduchý, ale fajn nadväzuje na Batman vs Superman (škoda, že nie sú rozvinuté niektoré vedľajšie dejové linky, ale toto bude asi v predlženej verzii, ak niekedy bude). Jednoduchosť príbehu ani nevadí. V úvode sa dáva dokopy Liga. Stred patrí hľadaniu tzv. Mother Box a záver samotnému finále. Dokopy to celkom pekne baví a plynie. Chémia medzi postavami funguje, bavilo ma ich podpichovanie, spolupráca a celkovo bola radosť pozerať na akciu, ktorá mi prišla pekná, štýlová a priehľadne natočená. Finále mohlo byť lepšie, prišlo mi trošku bez nápadu, ale nenudilo ma. Záporaka Steppenwolfa by trebalo lepšie vykresliť a nie odbiť ho iba vetou, že je to ničiteľ planét, ale aj tak sa mi páčilo, že dostal celkom dosť priestoru a že sa nestretol s ligou až v samotnom závere. Keď už mu nevenovali dostatočný priestor na dokreslenie jeho postavy, tak mu nafasovali aspoň akciu a veľkú sekeru. Stručne a jasne, bavili ma postavy, bavil ma aj ten jednoduchý príbeh, ktorý je vlastne hrana verzia animáku Justice League: War. Efekty boli miestami trošku slabšie, ale zas vyložene, že by to prekážalo nemôžem povedať. Skôr ma mrzel menší priestor pre Jima Gordona. Celkovo je tu viac vecí, ktoré by potrebovali trošku predlžiť a dovysvetlovat, ale ako celok nemôžem povedať, že som sa nebavil, potešilo aj mihnutie Green Lanterna. Hudba od Dannyho Elfmana nie je zlá, ale chýbajú mi tu výraznejšie motívy. P.S: potitulkové scény sú dve. Tak tajne dúfam, že príde predlžená (kompletnejšia) Snyderová verzia. Update: Snyder vytiahol na svet zopár info a tak aspoň s časti vieme akú mal Zack Snyder víziu, ktorá sa niesla cez 5 filmov MoS, BvS, JL, JL2 a 3. V pôvodnom scenári sa na konci filmu mali otvoriť teleportačné portály, cez ktoré by liga spozorovala Darkseida. V Justice League 2 sa liga spolu s Green Lantern Corps mal vypraviť na Darkseidovú planétu Apokolyps a tam by sa sním stretli v boji. Malo sa jednať o tragický film, ktorý by sa končil smrťou niektorých členov Justice League a v závere by Darkseid zautočil na zem. Tretia Justice League sa mala odohravat na zemi, ktorá je zdevastovanou pustinou, tak ako sme ju videli v snoch Bruca v BvS. Tu sa mal zbytok Justice League postaviť na odpor Darkseidovi a zvíťaziť. Obľúbený soundtrack: Hero’s Theme. 70% - 3* () (méně) (více)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady- Justice League. Vyvrcholení série DC Extended Universe, film ve kterém se bojuje o záchranu světa. Musím se hned na začátek přiznat, že mám DC Extended Universe rád. Na Muži z oceli jsem tehdy v roce 2013 byl na půlnoční premiéře a přístup Zacka Snydera k tomuto hrdinovi mě velmi bavil a měl jsem opravdu pocit, že nás s DC Comics ještě čekají velké věci. Následně přišel Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti jenž dle mně patří mezi nejlepší filmy minulého roku- Snyder dle podle mně natočil takový film který je výborný a dodnes je společně s Mužem z oceli výjimečným blockbusterem. Následně přišel Sebevražedný oddíl na nějž pořád vzpomínám v tom dobrém a především letošní Wonder Woman která byla, je a bude jedním z nejlepších zážitků roku 2017. Měl jsem však takové to svrbění v rozkroku, že Liga spravedlnosti nebude tak výborná- Trailery časem ejakulovali v CGI blbinu, který nemá moc blízko k Snyderovým filmům.. Negativní recenze mi moc nepomohli a doufal jsem, že to bude alespoň snesitelné. A víte co ?- Ono to snesitelný je. Ale v rámci DC Extended Universe jde o sešup. Výborná hudba Dannyho Elfmana filmu dodává ten správný rytmus, hezky se na to dívá, ale zápletka kdovíjak světoborná není. Batman Bena Afflecka mě pořád baví a docela se pere se ztvárněním Christiana Balea, Gal Gadot geniálně padne do role Wonder Woman a Henry Cavill jako Superman (doufám, že neberete jako spoiler!) je prostě opět solidní. Jak je na tom zbytek ligy? Miller do role Flashe úplně nepasuje, Jason Momoa je jako Aquaman sympaťák. Je to především outsider který nikdy nikam nepatřil a celkovým dojmem vyvolává toužebná očekávání po jeho sólovce. Cyborg Raye Fishera byl největší otazník protože jde o Fisherovu první velkou roli a Fisher se kdovíjak nepředvedl i přesto, .že jeho postava sama o sobě je zajímavá. Záporák Steppenwolf je velký problém, protože jde o digitálního panáka. Zaujme i Billy Crudup jako Flashův otec kterého Flash pořád miluje i přesto, že údajně zabil jeho matku a především J. K. Simmons jako komisař Gordon. Simmons do té role perfektně sedí a je škoda, že ve filmu není víc. A furt mám slabost pro Jeremyho Ironse v roli Alfreda. Navíc nevím jak je to možné, ale to CGI ve filmu tak zásadně neruší. Celkově je to ve finále snesitelná věc, jde ale jen o dostatečně slepený bordel, který ovšem skutečně není vyloženým komiksovým dnem. Jen to prostě je víceméně zábavný a řemeslně slušný blockbuster, na zbytek DC Extended Universe se ale už kvůli tomu, že jde skutečně pouze o slušně zvládnutý slepenec nechytá. A Whedonovy přídavky většinou nemají ten správný efekt..... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně krátké nebo pořád moc dlouhé. Další zbytečný digitální záporák (po měsíci už ani nevím, o co tam šlo). Komická linka s Flashem dejme tomu, ale Aquamana bych raději viděl v jeho samostatném filmu. Závěrečná akce v Rusku zívačka. 50 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je udivujúce, ako celistvý je film, vzhľadom na mieru pretáčania/prepisovania, ktoré ťažko nájde obdoby. Teda relatívne. Nie je to bizarný miš maš ako Fantastic Four, ale jednotlivé motívy a nadväznosť scén viditeľne drhne. Napriek tomu je výsledný produkt relatívne solídny, priamočiary a zábavný - ale stále je to len produkt bez autorského rukopisu. Vždy budem mať radšej odvážnejšie filmy ako Batman v Superman, ktorý ma síce väčšie chyby no aj jasný podpis a víziu autora. Po vydaní Snyder Cutu je ale táto verzia úplne irelevnatná a dopredu zabudnutá. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - V porovnání s opravdovou verzí nestravitelné, všechny nedostatky verze Josse Whedona vyplouvají na povrch a není to hezké pokoukání, bohužel... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Včera Thor, dneska zábavnější Liga Spravedlnosti. Postavy jsou sympatičtější, akce lepší, styl zpracování také. Temnější pojetí je můj šálek. Verze Thora, barevnost byla otravná a spíš připomíná pohádku pro děti. Humoru se nedočkáme, což je dobře. U těchto filmů čekám humor tak u Iron Mana, který na to má svůj charakter. Jinde není na místě. Tento snímek jde přímočaře a průhledně k cíly, ale stále nabízí více než průměrnou podívanou. 6/10 = 65% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že velký podíl na vysokém hodnocení superhrdinského filmu má IMAX. Úplně s klidným svědomím lze říci, že Justice League je důstojným soupeřem předchozího snímku Batman vs Superman. Navzdory zprávám o přetáčení a nahrazení Zacka Snydera v průběhu produkce Jossem Whedonem (v titulcích je uveden pouze jako spoluscénárista) drží Justice League pohromadě. Přidané humorné narážky ("kde jsou ty časy vybuchujících tučňáků") osudovost naštěstí nenarušují, jak jsem se původně bál. Kdepak, Justice League je osvěžující superhrdinský snímek a nepůsobí únavným dojmem jako oba díly Whedonových Avengers.___________P.S.: Ezra Miller v roli Flashe je zde krásně rošťácký a zároveň rošťácky krásný. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Flash a Cyborg chabý, Aquaman, Superman a Batman poriadne nevyužitý a záporák nemastný neslaný. Zo všetkých prítomných z môjho pohľadu celý ansámbel zachraňovala iba kráska Gal Gadot. Napriek tomu som si Justice League relatívne užil a nemôžem tvrdiť, že by išlo na jedno zhliadnutie o nejaký príšerný pôrod. Pokiaľ sa však dvojka bude niesť v podobnom duchu klišé story bez štipky originality, poriadnej zábavy a kvalitne vykreslených postáv, určite pôjdem s hodnotením nižšie. Slabšie 3*. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Od puberty jsem se těšil na dvě věci, na první s.. ehm víte co, a až uvidím na pořádném plátně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Aquamana, no prostě celou Justice League pohromadě! Přičemž dlouho mi přišlo nemyslitelné, že s těmito postavami a obrovskou zásobárnou originálních komiksů, může vzniknout něco takhle neuvěřitelně bezpohlavního. I když ironicky si na konci připadá člověk lehce zneužitý. Úplně bez vlastní tváře samozřejmě film není, Snyder jde cítit na zpomalovačky daleko, což by nevadilo. Jenže samotný děj, přestavení jednotlivých charakterů spolu s dalším wtf záporákem, či v poslední době oblíbenou "zlou" hmotou, viz Suicide Squad, X-Men: Apocalypse, Strážci Galaxie 2,...tvoří jednoduše další osobní útok na fanoušky. ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama