Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (56)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 300 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • S celosvětovými tržbami 657 milionů USD se snímek ve své době stal „nejvýdělečnějším prodělečným filmem". Analytici odhadují, že způsobil studiu ztrátu okolo 60 milionů. Aby se totiž zaplatil, musel by vydělat kolem 750 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Film mohla původně režírovat Patty Jenkins, ale nakonec odmítla. (ČSFD)
  • Coververzi písně Leonarda Cohena „Everybody Knows“, kterou slyšíme během úvodních titulků, nazpívala norská zpěvačka Sigrid. (J.F.B.)
  • Ve filmu původně měla být scéna, ve které Victor Stone (Ray Fisher) prodělá autonehodu a jeho otec jej pak pomocí Mother Box zachrání. (tyzmrde)
  • Ve filmu měla být scéna ze druhé světové války, ale nakonec nebyla použita. (tyzmrde)
  • Ve filmu lze najít řadu rozdílů oproti komiksové předloze. Např. v komiksech Cyborg (Ray Fisher) nelétá, ve filmu ano. Flash (Ezra Miller) v komikech při běhu vyvolává blesky žluté barvy, kdežto ve filmu jsou modré. Dále třeba Stepenwolf je v předloze strýc Darkseida, ultimátního protivníka Ligy Spravedlnosti a arcipadoucha celého světa DC comics. Ve filmu je Steppenwolf vyslán na Zemi, aby mu připravil cestu na planetu. (Ratemus)
  • Když se Flash (Ezra Miller) při setkání s Brucem (Ben Affleck) snaží - nepříliš přesvědčivě - lhát o svých schopnostech, zmíní mimo jiné i gorilí znakovou řeč a krasobruslení. Jde o odkaz na jeho dva nepřátele z komiksů: Gorilla Grodd a Captain Cold. (TwoFace)
  • Po odstoupení Zacka Snydera v březnu 2017 (z důvodu úmrtí v rodině) studio Warner Bros. oznámilo, že film dokončí ve stejném stylu Joss Whedon. Ten ovšem přetočil 15-20% původního materiálu a navíc mj. nahradil původního autora hudby Junkieho XL skladatelem Dannym Elfmanem. Celková cena dodatečného natáčení se prý vyšplhala až ke 25 milionům amerických dolarů. (FilmFan24)
  • Henry Cavill (Superman) musel hrát ve všech scénách při dodatečném natáčení s bujným knírem, který nesměl oholit, jelikož už mezitím natočil část Mission Impossible - Fallout (2018) a měl v ní i pokračovat. Postprodukční tým Ligy spravedlnosti tedy musel ze všech nových záběrů nechtěné vousy odstranit digitálně - velmi rychle a tudíž i nesmírně nákladně a bohužel nakonec také nepříliš kvalitně. (Dandy95)
  • Podle komiksové předlohy jsou původními členy týmu Ligy spravedlnosti Green Lantern a Martian Manhunter, kteří se však v tomto filmu neobjeví. Naopak Cyborg (Ray Fisher) do původního týmu nepatřil. (bluejay)
  • Poprvé se superhrdinské uskupení Justice League/Liga spravedlnosti objevilo v roce 1960 v komiksovém sešitu "The Brave and the Bold #28". (Bube1)
  • Gal Gadot (Wonder Woman) cvičila kung-fu, kickbox, boj s mečem, jiu-jitsu a capoeiru jako součást své fyzické přípravy na roli. (BloodMax)
  • Gal Gadot (Wonder Woman) počas nakrúcania čakala svoje druhé dieťa a bojovala s tehotenskými nevoľnosťami. Boli také vytrvalé, že jej museli prideliť asistenta, ktorý za ňou vždy behal s vedrom. (krasomama)
  • Film sa natáčal od 11. apríla do 14. októbra 2016 v Monaku, Litve, Grécku, Škótsku, Londýne, Los Angeles, Illinois a na Islande. (Paulo)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama