Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 7
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (57)

Kniha snů Karen Blixenové (2022) (seriál)

  • Connie Nielsen musela pro ztvárnění hlavní postavy Karen projít tvrdou proměnou svého těla. O útrapách natáčení se herečka rozpovídala: „Musela jsem hladovět, abych ztratila svaly z Wonder Woman (2017) a Ligy spravedlnosti (2017), všechna ta dřina musela z těla pryč. Bylo to strašné. Každý den jsem jedla jen v osm hodin a dva dny v týdnu jsem držela úplný půst, pila jsem jen vodu. V jednu chvíli jsem vypadala opravdu příšerně. Když se pak začala Karen léčit a cítila se lépe, začala jsem zase normálně jíst a musela jsem i cvičit. Takže to znamenalo vstávat v půl páté ráno, abych si šla zacvičit, ale také to znamenalo konečně se zase pořádně najíst. Bylo to jako na horské dráze, fyzicky i psychicky, přejít od života na vodě k pravému opaku, a to během jediného natáčení.“ (Komiks)

Flash (2023)

  • Warner Bros. po vydání Zack Snyder's Justice League (2021) prohlásilo, že kánonem nadále zůstává původní Justice League (2017) a žádné petice ani žádosti fanoušků to nezmění. I přesto Flash navazuje právě na verzi Zacka Snydera, kdy se přímo odvolávají na události z jeho verze, a to když Barry (Ezra Miller) mluví s Brucem (Ben Affleck) o cestování časem ve městě Pozharnov. Tuto teorii podporuje i fakt, že Iris West (Kiersey Clemons) ve filmu tvrdí Barrymu, že ho musela nedávno vidět. Mluvilo se o scéně, kdy Barry zachraňuje Iris při autonehodě. Obě scény v původní verzi z roku 2017 nejsou. (Glouwer)

Flash (2023)

  • Film byl po neúspěchu Ligy spravedlnosti (2017) několikrát odložen, původní premiéra měla proběhnout v roce 2018. (JG9)

LEGO® příběh 2 (2019)

Flash (2023)

  • Na rozdíl od problematické produkce Ligy spravedlnosti (2017), Ben Affleck řekl, že si natáčení užil a skvěle se bavil, když si zopakoval svou roli Batmana v tomto filmu. (wesi96)

Batman (2022)

  • Film měl být původně jedním z pokračování filmu Liga spravedlnosti (2017) a režírovat ho měl Ben Affleck. Kvůli osobním problémům však od projektu odstoupil a filmu se ujal Matt Reeves. Hlavní zápornou postavou měl být zabiják Deathstroke a děj filmu měl přímo navazovat na jednu ze závěrečných scén tehdy ještě nevydaného filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021), ve které se Deathstroke (Joe Manganiello) setká s Lexem Luthorem, který mu odhalí Batmanovu pravou identitu. Deathstroke pak měl z pomsty systematicky ničit Batmanův život a zaměřit se i na jeho blízké. Velká část filmu se měla odehrávat uvnitř Arkhamského ústavu, kde by se objevili i nejrůznější Batmanovi protivníci, včetně Jokera. Akční sekvence pak měly být inspirovány fanoušky oblíbeným trailerem na videohru „Batman: Arkham Origins“ a po Batmanově boku měla stát i Batgirl. Když se v roce 2017 dokončení filmu Liga spravedlnosti ujal Joss Whedon, došlo k přetáčkám a Deathstrokova scéna byla pozměněna, stále se však počítalo s tím, že se tato změna Batmanova samostatného filmu nijak nedotkne. Když ale Ben Affleck od projektu úplně odstoupil a došlo tak ke změně režiséra i představitele hlavní role, stal se připravovaný film zcela nezávislým na hlavním filmovém univerzu. (TwoFace)

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)

  • Před uvedením režisérské verze Ligy spravedlnosti (2017) uvedl Ben Affleck následující: „Do Batmana jsem se pustil kvůli svým dětem. Chtěl jsem natočit něco, co by nadchlo mého syna. Však chápete, moje děti neviděly Argo (2012). Zack Snyder chtěl natočit variaci na Temného rytíře Franka Millera, který je opravdu dobrý. Naneštěstí ve filmovém průmyslu rozhoduje mnoho faktorů a i když máte obličej na plakátu, neznamená to, že máte i rozhodující slovo. A i kdyby ano, nikdo nezaručí, že to bude fungovat. Vzal jsem si kostým na narozeninovou oslavu svého syna a to mi stálo za všechno utrpení z Ligy spravedlnosti.“ (CrypzzXD)

Jay a mlčenlivý Bob: Přeprc (2019)

  • Když Holden McNeil (Ben Affleck) říká po odchodu Jaye a Boba své dceři: „They gone girl,“ odkazuje tím na stejnojmenný snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli – Gone girl (2014). Když dceři poví: „It's just us leaugue,“ opět tím odkazuje na snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli, a to Justice League (2017), kde ztvárníl Batmana. (Habansz)

Deadpool 2 (2018)

  • Druhou filmovou upoutávku zastaví Deadpool (Ryan Reynolds), vytočený tím, že nejsou hotové efekty. Komentuje, že Cableova (Josh Brolin) ruka je kovová, tudíž by ji mělo být snadné vyrenderovat - není to jako smazání knírku. Čímž naráží na slavný průšvih filmu Liga spravedlnosti (2017), ve kterém měl Henry Cavill coby Superman nekvalitním způsobem digitálně odstraněný knírek. (bezvliv)

Wonder Woman (2017)

  • Ve scéně, kdy přijíždí do muzea dodávka, si můžeme všimnout, že na SPZ je napsáno „JL“, což je odkaz na následující film Justice League/Liga spravedlnosti (2017). (DC_DeteCtive)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama