Reklama

Reklama

Dylan Dog je jediný soukromý detektiv na světě, který se specializuje na nemrtvé. Jak stojí na jeho vizitce, pracuje jako „vyšetřovatel paranormálních jevů: žádný puls, žádný problém“. Dylan zná všechna jejich tajemství z podsvětí i bratrovražedné spory a jako každý normální člověk je i on stále více přesvědčený o tom, že čím méně se s nemrtvými a jejich nesčetnými problémy zaplete, tím lépe. Zmizelý artefakt, krásná dědička a brutální vražda jej však stáhnou zpět do temného světa nemrtvých. „Dead of Night“ je gotický thriller podle jedné z nejprodávanějších komiksových sérií na světě, „Dylan Dog“. Odehrává se v téměř evropské atmosféře zapadlých uliček města New Orleans, které se pyšní dlouhou a legendami opředenou historií spojenou s nadpřirozenem. (Filmbox)

(více)

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si, J*A*K*U*B*E, představ, že ač jsem s příčetností mnohdy na štíru, docela mě to v tom ojedinělém momentu chvilkového prozření zaujalo a skvěle jsem se ve své slaboduchosti pobavil. V době, kdy se sotva zletilí pubescenti (těší mě, verbal) tak skvěle starají o blahobyt grafomanských padesátek, paní Majerové a paní Rohlíkové, a i když to stojí za starou Bellu, hýčkají si své Bradavice a z vyteplených MTV krvesajů, homodlaků a nedomrlých Čarodějových učňů dělají kult, my dříve narození nadšeně odvracíme zrak k příjemným, jednoduchým, devadesátkovým reminiscencím. Reminiscencím, kdy upíři ještě "sáli" krev, vlkodlaci nesoutěžili o nejvyrýsovanější pupík v Miss Kelvina Kleina, čarodějové čarovali, nemačkali si beďary a nehráli famfrbál. Jedinou výraznou vadou této hravé nadsázky je, že do hlavní role, kdo ví proč, obsadili figurínu, kterou vytáhli z výkladu obchodu s Gucciho spodním prádlem a namalovali ji ten nejdrsnější obličej, který je k vidění pouze, když na ultimativní travestishow "holky" zpívají Tinu Turner. Tu pak přemísťovali po place a předstírali, že je to Marlowe. Pro zbytek postav naštěstí najali herce, a tak si troufám predikovat, že tohle osolím o něco víc, než tolik "epické" finále Heryho Potrata. PS.: Doufám, že mu Voldemord urve hlavu a rozemele jej na masokostní moučku, aby už víckrát nemohl povstat!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ten nejhorší extrakt z devadesátých let, jaký si lze představit. Dnes už doufám neexistuje nikdo příčetný, koho by tohle mělo šanci zaujmout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $1,186,538Tržby Celosvetovo $4,767,000Tržby za predaj DVD v USA $1,571,339 //počet predaných kusov 83,562║ Herci to slušne uhrajú, hlavne na to nesúrodé sústo všeličoho čo tento film chce ponúknuť, mix horroru a komédie až tak úplne nevyšiel, má to zopár dobrých momentiek, či už sa akcie týka alebo nejakých tých odľahčených etáp ale ako celok to nie je moc kompaktné. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ UMŘETE A VRÁTÍTE SE, ZAVOLÁTE MĚ. DYLANA DOGA“..... /// Původně s tou prací seknul. Znáte to – zklamání. Teď mu ovšem něco ukouslo kousek přítele a nastal tak čas vrátit se zpátky do práce! ... Na odpůrce stříbra má boxera, na jiný zas magnesiovou světlici. Dialogy které znáte z komedií, parodií, ale i z filmů, kde to s vlkodlaky (třeba v Londýně) mysleli naprosto vážně. Čekal jsem, že vyšetřování nemrtvých bude ,,old school“ a využitá bude veškerá moderní ,,high-tech“ technologie. KDO ŘÍDÍ TUHLE SHOW? Jo takhle......to jste mysleli těma 80týma rokama......jako že je to píčovina..... Sám nevím....nevím, co je myšleno vážně, co ne, co je pohádka, co horor. Hodně pokusů o vtip (nefunguje), podivný monstra a postavy bez špetky sympatií. VY LIDI JSTE TAK PŘEDVÍDATELNÍ. A tenhle film taky. Něco tady nefunguje. Několik koukatelnejch momentů z toho ovšem konkurenci Krotitelů duchů neudělá. I když se v tý akci tak snažej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám si šlehnout upíří krev. 2.) Fotr se mi změnil ve zrůdu (jen pokud to máte potvrzeno knězem). 3.) Chci si otevřít ,,Zombie bufet“. 4.) Thx za titule ,,rcfour“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku sice zcela zapomenutelný komiksový film, ale přesto sympatický tím, že se nebere vážně a hrdě stojí stranou soudobého trendu vztahování komiksů k realitě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to tak hrozny teda neprislo. Na hororovy becko docela obstojnej, i kdyz nikterak originalni pribeh, triky nekde na urovni hororovejch serialu jako Buffy nebo Lovci duchu, takze zadnej zazrak, ale nic hroznyho a nebejt zbytecne pomalyho tempa, mohlo to bejt hodne fajn. Routh je frajer, sice hraje dost toporne a kazdou chvily ho nekdo sereze, ale do ty role se docela hodi. Skoda, ze to je cely udelany s overvoicem hlavniho hrdiny, takze se film snazi o takovy pohodovy a stylovy tempo, bohuzel se to ale zaroven i dost tahne. Nastesti v druhy polovine pribude akce, Routhovo poskok zombie hazi solidni hlasky a ve vysledku slusna zabava na jedno skouknuti. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi v dobách mého dospívání existovala počítačová hra Dylan Dog na počítač Commodore Amiga. A byla to dobrá, zajímavá hororová chodička, s dobrou temnou atmosférou ... No mluví ze mě vyloženě nostalgie, byla to krásná léta a začínaly se vyrábět první temné, hororové hry. A tak mám pocit, že tento film vychází z této předlohy. Je to v podstatě taky "chodička", nevýrazný hrdina chodí pořád sem a tam, vždycky někde něco vyřeší, dozví se nějaké informace, popere se s nějakými příšerami (jsou zde upíři, vlkodlaci, zombie, ghoulové atd. ...) a furt tak dokola. Byl by to docela ok film, nebýt ovšem zbytečně přemrštěné stopáže, kdy na konci jsou opravdu strašné trapné masky a efekty. Tam film již dosahuje trapnosti a z kvalitních 3* spadá ihned na 2*... Ale je to dobrý film,takový nenáročný... oddechovka... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Oldschoolově bezzubý, naivní a tak trochu praštěný cyničtější brácha Constantina, který se ani na moment nebere vážně a kouzlí úsměv tak akorát, aby si udržel jakous takous fazónu a nespadnul do trapné parodie (protože tam už by to zase nefungovalo). "-My jsme přece ti hodní!" - "Takže vyvraždíme miliony nevinných nemrtvých?" ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dielo , ktoré si zaslúži svoj vysielací čas medzi reklamami na TV s najväčším ratingom na mediálnom trhu , či už v tuzemsku , alebo na inej planéte. Ak toto malo byť filmové spracovanie Sclaviho " comixu " tak Ma niečo predbehlo. Podľa Scalviho novely bol totiž Ruppert mrsknutý priamo na cintorín - áno máš pravdu - Dellamorte D. Problém je aj v tom , že pri titule chýbala zatvorka ( video film ). V tom prípade by som o to určite nezakopla.Final fight bol priam geniálny - Jeepers C. sa s úsmevom pozeral zhora a spolu sme sa nekonečne zabávali. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další smutná oběť domněnky, že slušný režisér animáků zvládne hraný film. Aneb jak se může z potenciálního Constantina 2 stát podprůměrná rutina s tuctovým scénářem, vyvařenými hláškami, katastrofálně statickou akcí a postavami, které jste viděli několikrát jinde a ve výrazně lepším provedení. P.S.: Ani nepamatuju, kdy jsem se k finále filmu prokousával dva měsíce a na osm pokusů. 3/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani na označení Gulity Pleasure. Je tady snad všechno špatně. Od nezáživných herců (včetně Petera Stormare), přes odfláknutý scénář až po televizní efekty. Ano, Dylan Dog stál jen dvacet mega, ale i s takovým rozpočtem se dají dělat velké věci. Bohužel, Dylan Dog mi z paměti zmizel ihned po závěrečných titulcích, a to upoutávky slibovaly alespoň průměrnou brakovou zábavu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Najbližších "sto" rokov kým neskapem, budem premýšľať nad tým, z akého dôvodu mi jeblo, že som dal tejto "ko ..... ne" čo len jednu *. Päsťou na nos všetkým čo dohnali túto sračku na úroveň 50 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zase jedno z těch zajímavě vyhlížejích béček, které se nepovedlo. Brandoun Routh je tady sice celkem fajn, ale jinak se to celý bere až moc vážně. Navíc je příšerně utahaný, akční scény jsou jedna velká nuda a ten rádoby vtipkující hrdinův sidekick mi lezl na nervy. Buffy by si s touhle verbeží poradila lépe. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Bezcharakterní ramenáč s tím nejotravnějším možným parťákem ve sterilním zpracování, které nabízí jen nudný případ a minimum vtipných momentů. Čistá svatokrádež italské horrorové legendy! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna rozprávka s plyšovými alebo gumenými príšerami na nedeľné popoludnie, stačí vystrihnúť pár scén užívania drog. Celé to vyznieva ako priemerná časť ľahko hororového seriálu ktorá nemá čím zaujať. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na to že to je film z roku 2010 působí neuvěřitelně staře, z klasických devadesátek a to mi opravdu nesedělo. Stejně tak herci a divně vyprávěný příběh. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tak já už nevím. Všichni tady chtěj ňákej pořádnej film s upírama, vlkodlakama a zombíkama a když ho konečně někdo natočí, většina lidí,kromě výjimek (zdravím verbal :-)), nad ním ofrňuje nos. Nevím co víc byste chtěli. V tomdle filmu je skoro všechno co má daný žánr mít. Slušnou akci, parádní hudbu, vcelku dobré vizuální efekty, konečného bosse, vtipné hlášky a spoustu dalších věcí. Dylan Dog je podobný případ jako (v mém srdci velice dobrý) komixový Spirit. Prostě Dylana doporučuju těm, kterým nevadí lehce sterilní scénář a trocha toho černého humoru. Koneckonců správná komixárka by měla mít kousek od všeho. Ne? 80% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší nenadšení filmem. Asi budu muset zajít na nějakou tu skupinovou terapii pro nováčky zombie komedií. Je pravda, že na tento žánr moc nekoukám, takže mě asi minula hodnotná díla mistrů v oboru, ale mě to pobavilo. Hodně. Spoiler! Obzvláště nadšená jsem byla z toho, kterak skončila Louise, která měla tu drzost ošmatlávat mi Supermana Brandona. Dobře jí tak! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když na vás zaútočí nějaké podezřelé monstrum nejčastěji neznámého původu, obraťte se s tím na soukromého detektiva Dylana Doga.Ten si jistě bude vědět rady. Jeho služby sice vyjdou dráž, ale máte jistotu, že nějaká krvelačná potvora si příště rozmyslí, jestli do vás zahryzne obří tesáky. Jeho pomoc vyhledá i pohledná Elizabeth, která přišla po jednom takovém útoku vlkodlačí příšery o svého otce a z Dylanova asistenta a současně nejlepšího kamaráda se po smrti stane co nevidět normálně uvažující zombík. To už je pádný důvod se angažovat do zapeklitého případu. Navíc Dylan je bývalý venator, lovec zrůd, který s tím dávno seknul, jenže ulicemi New Orleans se to zase hemží upíry, zombíky a vlkodlaky a do služby se zakrátko bude hlásit i mocný Belzebub. Jistě z mého obsahu k tomuto filmu máte pěkný guláš a ono tomu opravdu tak je. Jde totiž o comicsovou adaptaci v produkci béčkového harcovníka Ashoka Amritraje. Ten angažoval známější herce v čele s Brandonem Routhem, který na "komiksárny" zrovna štěstí nemá, ale vedl si zde více než slušně. Zdatně mu sekundoval hlavně Sam Huntington v roli nemrtvého zombíka a to hezké obstarávala pohledná Anita Briem. Hned tak asi neuvidíte ve filmu zombíky, kteří nejsou tupá stvoření, ale normálně uvažující bytosti, které mají obchod s náhradními díly pro svá těla, chodí do svého "mekáče" na hamburger s červy nebo se zůčastnují terapeutických sezení. Pak je tady klan upírů, které vede černoch Taye Diggs a klan vlkodlaků, které má na starosti Peter Stormare. Film je to slabší ve svých akčních scénách, které v ničem neohromí a hlavně na takový film jich je poměrně nedostatek. Ani finále není nijak extra. Originalita se však počítá a některé nápady jsou opravdu povedené, některé zaručeně pobaví a herecká partička je natolik silně rozvržena, že nezklame. Přihodit do filmu pořádnou akci nebo napětí a větší přehlednost, určitě by se to vyplatilo. Jinak celkem spolehlivý film na zabití volného času. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď pominieme nevýraznú ženskú postavu, chabého záporáka a jedného z najhorších a naslizkejších hercov vôbec (hlavná postava), ide nakoniec o celkom milé, oldschoolové guilty pleasure. To keby ste si takto zobrali sub sub žáner, kde dno tvorí R.I.P.D. a vrchol Beetlejuice, Dylan Dog by bol asi niekde v strede. Jak po rokoch natočiť celovečerák k Vlkodlakovi Tommymu. "Zombie power, bitch!" ()

Související novinky

Superman jako epická trilogie?

Superman jako epická trilogie?

01.11.2008

Díky úspěchu komiksové adaptace Wanted je autor předlohy Mark Millar mimořádně při chuti. Už před několika měsíci prozradil, že ve spolupráci s nejmenovaným „áčkovým akčním režisérem“ připravuje… (více)

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama