Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je předposlední večer roku 1936, mrzne. Prázdný autobus se blíží ke konečné a dostane smyk. Dva autobusáci řeší situaci obvyklým způsobem. Jdou k bedně s pískem a hodlají posypat silnici. V bedně naleznou mrtvou dívku, velmi mladou, hezkou, ale úplně nahou… Vzbudí domovníka (V. Drha) v nejbližší vile, aby zavolal policii. Na místo se dostaví mordparta, zatím vedená inspektorem Březinou (V. Kulhavý). Vrchní inspektor Klubíčko (M. Donutil) na místo činu dojde po svých: bydlí poblíž a právě se vrací z kavárny. Tak začíná dnešní příběh. Ještě než se oné noci rozední, vypátrá vrchní inspektor Klubíčko se svými muži vraha… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

karlee 

všechny recenze uživatele

Mně to zas o tolik horší než Muž a stín nepřijde, v některých ohledech naopak. Nesnaží se zbytečně o klišovitou idealizovanou prvorepublikovou atmoféru á la Moskalyk (kamarádské prostitutky, féroví zločinci) a soustředí se více na příběh, to je pozitivum. Naopak herecky je to horší (třeba Vlasákovou jsem ani nepoznal, to si snad dělala srandu), jedině snad Juřička byl celkem dobrý. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ale jo, mělo to příjemnou, mírně strašidelnou zimní atmosféru. Sice jsem už na začátku odhadla kdo je vrah, podle snad až příliš nevinného chování, ale i přes to mě to bavilo. Líbilo se mi, že Miroslav Donutil hrál tak, že divák úplně zapomněl že se dívá na něj, a pouze vnímal postavu detektiva Klubíčka. Na třicátých letech skutečně něco bylo, a mě se líbilo jak to tady uměli vystihnout. Některé herecké výkony trochu pokulhávali, ale jinak se to docela dalo. Řekla bych průměrná, ale česká sledovatelná detektivka. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Česká krimi, ktorá pripomína filmy noir. Škoda, že chýbala ako taká atmosféra a 75% deja sa odohrávalo vonku takmer na rovnakom mieste bez spomínanej atmosféry. Pána Donutila mám veľmi rád, nesklamal, ale napríklad Prachař určite (pripomínal mimikou atď. úlohu Normana Batesa, akurát o 5 tried nižšie zahrané). ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Opravdu zklamání. Po vynikajícím Muži a stínu přšla opravdu ne moc příjemná Zlá minuta. Kromě opět výborného Miroslava Donutila většina hereckých výkonů kulhá, z představitele inspektora Březiny jsem měl až husí kůži. Na rozdíl od Dušana Kleina si režisér Kačírek nezachoval ani čistotu stylu. Ale role Miroslava Táborského pobaví. Když překousnete, že hraje jinou roli než v Muži a stínu, tak schválně zkuste spočítat počet jeho replik. ;-) ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český kriminální film natočený podle stejnojmenného románu E. Vachka popisující vyšetřování vraždy mladé ženy. Emil Vachek (1889-1964) byl průkopník československé detektivní literatury a jeho hrdina inspektor Klubíčko byl údajně inspirován nikým menším než samotným S. Holmesem. Vzhledem k tomu, že zavražděná dívka byla služebná doktora Daublice a byla nalezena před jeho domem, patřil arogantní lékař v podání M. Štěpánka k hlavním podezřelým. V roli inspektora Klubíčka se objevil opět M. Donutil a jeho vyšetřování probíhalo ihned po nočním ohlášení nálezu mrtvoly, přičemž do rána provedl všechny potřebné výslechy a měl usvědčeného pachatele, což je v mých očích nevídaný unikát. Režisér P. Kačírek do role Klubíčkova asistenta ne zcela vhodně obsadil absolutně neznámého V. Kulhavého, podivně působil i věkový rozdíl mezi oběma kriminalisty, neboť nebývá zvykem, aby byl hlavní kriminalista mladší než jeho pomocník. Další podezřelý byl bratr domovníka u doktora Daublice, u něhož strávila zavražděná poslední okamžiky před smrtí. Další výraznou postavu ztvárnil J. Prachař coby student Maxant, který se motal kolem vyšetřování, projevoval o něho podezřelý zájem a hloupě a zbytečně na sebe tak upozorňoval. U sledování tohoto snímku je od diváka vyžadována pozornost, neboť jakmile poleví v soustředění, uniknou mu důležité souvislosti. Zlou minutu vnímám jako mrně podprůměrnou, ničím nevybočující kriminálku bez potřebného napětí a atmosféry, tudíž ze série filmů s inspektorem Klubíčkem bude patrně patřit k těm slabším. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Román Emila Vachka Zlá minuta poprvé vycházel na pokračování v Českém slově v roce 1933. (NinadeL)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama