Reklama

Reklama

Rockers

Hudební / Drama / Komedie
Jamajka / USA, 1978, 100 min

Obsahy(1)

Hourse Mouth je svérázný Rastaman který žije ve městečku na Jamajce.Jelikož je zde tvrdý život tak není lehké sehnat slušnou práci.Hourse Mouth si ale přeci jen jednu zajímavou vyhlédne.Jedná se o práci rozvozu LP desek, a k ní je samozřejmě nutný nějaký ten povoz.Hourse Mouth tedy obejde všechny své známé a dá dohromady dost peněz na koupi motorky.Na tu si už jen nechá namalovat lva a jde se ucházet o práci.Vše proběhne jak má a Hourse Mouth vyráží na svoji první trasu po obchodech.Když nastane tma,a Hourse Mouth dojede s LP deskami až na místní párty,stane se něco co rázem změní jeho dobrou náladu.Pří zábavě a kouření konopí dorazí na párty razie policistů,a Hourse Mouth který nechal svou motorku na pospas u cesty jen nevěřícně běhá,a snaží se ji najít na místě kde ji zanechal.Hourse Mouth ale nic nenechá jen tak a započne hledání jeho motorky.Cestou ale zjistí že do ukradení motorky je zapojena místní mafie,a tak nebude mít dostání svého motocyklu zpět zrovna snadné.Strhne se tak kolotoč událostí, na jejichž konci musí zákonitě zůstat spokojena jen jedna strana.Film ukazuje atmosféru Jamajky v 80´letech a je protkán jak vtipnými gagy,tak i zajímavými pohledy na život.Obsazení legend reggae je jen třešničkou na velmi chutném dortu. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Leroy " Horsemouth "  Wallace je tip :-) , bubeník jamajských hudebních uskupení , mihnul se koukám  v cca 13 spolcích a jeho hlavní role v tomto road movie  / revenge / krimi / hudebním filmu. Chce prodávat desky, k tomu musí mít motorku , sežene si jí a následně o ní přijde , a nakonec se k ní světe div se , dostane zpátky , zápletka jak z mateřské školky , jenže reggae písně nás provázejí celým filmem a ve vedlejších rolích se zde objeví plejáda hvězd , zmíním namátkou  jen Burning Speara a Jacoba Millera , jehož titulní song člověku pak ještě dlouho zní v uších , točeno v Kingstonu a Ocho Rios. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s českými komediemi 80' let. Rockers jsou s trochou nadsázky takové Slunce, seno z Jamajky. Nabízí jedinečné nahlédnutí na předměstí Kingstonu do svérázné komunity rasta. Rockers se vyznačují originální hudbou, slangem, kterému stěží rozumí i v anglicky mluvících zemích a nezměnitelnou atmosférou. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekejte děj ani nějakou smysluplnost toho všeho. Čekejte jen reggae a spoustu patois řvaní. Mě se to líbilo, protože mám k tý hudbě vztah a je zajímavý vidět legendy jako jsou Inner Circle nebo Gregory Isaacs či Burning Spear takhle ve filmu zamlada. Ten film má všechny klady rastafariánství, ale i všechny zápory. Hlavní hrdina je vlastně jen zmaštěněj debil, co si neumí ani zamknout motorku a balí tam kundy, když má přitom doma ženu a tři děti na který sere. Ale jako dobrou náladu a chuť se zhulit z toho mít budete :) ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Pohodová "zelená hudba", i věčně vykouření a vymaštění rastamani, ale to je tak asi všechno. Děj je neuvěřitelně stupidní, a pokud člověk nemá trošku vztah k reggae, tak je to spíš ztráta času. *** No ještě bych dodal, že po přečtení komentáře od Superpera musím naprosto souhlasit, a nejvíc s větou "Hlavní hrdina je vlastně jen zmaštěněj debil, co si neumí ani zamknout motorku a balí tam kundy, když má přitom doma ženu a tři děti na který sere.". To sedí perfektně :). ()

GiorgioB. 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života pravých rastafariánů. Chudoba, hudba, marihuana, zápletka nekomplikovaná, takříkajíc ze života. Hlavní hrdina byl docela sympatickej, v rámci možností pozitivní pohodovej týpek. V reggae se neorientuju, ale hudební složka byla příjemná, stejně jako nekomplikovaná struktura a pomalý rytmus vyprávění. ()

Zajímavosti (3)

  • Horsemouthova manželka, kterou hraje Monica Madgie Craig, je jeho manželka i v reálném životě. Jejich 3 děti hrají ve filmu také. (Asgy)
  • Prakticky všichni obsazení herci jsou přední reggae muzikanti z Jamajky. (Asgy)
  • Ashley Higher Harris je léčitelem nejen ve filmu, ale i ve skutečnosti. Během natáčení vyléčil zvukaři alergii. (Asgy)

Reklama

Reklama