Reklama

Reklama

Rockers

Hudební / Drama / Komedie
Jamajka / USA, 1978, 100 min

Obsahy(1)

Hourse Mouth je svérázný Rastaman který žije ve městečku na Jamajce.Jelikož je zde tvrdý život tak není lehké sehnat slušnou práci.Hourse Mouth si ale přeci jen jednu zajímavou vyhlédne.Jedná se o práci rozvozu LP desek, a k ní je samozřejmě nutný nějaký ten povoz.Hourse Mouth tedy obejde všechny své známé a dá dohromady dost peněz na koupi motorky.Na tu si už jen nechá namalovat lva a jde se ucházet o práci.Vše proběhne jak má a Hourse Mouth vyráží na svoji první trasu po obchodech.Když nastane tma,a Hourse Mouth dojede s LP deskami až na místní párty,stane se něco co rázem změní jeho dobrou náladu.Pří zábavě a kouření konopí dorazí na párty razie policistů,a Hourse Mouth který nechal svou motorku na pospas u cesty jen nevěřícně běhá,a snaží se ji najít na místě kde ji zanechal.Hourse Mouth ale nic nenechá jen tak a započne hledání jeho motorky.Cestou ale zjistí že do ukradení motorky je zapojena místní mafie,a tak nebude mít dostání svého motocyklu zpět zrovna snadné.Strhne se tak kolotoč událostí, na jejichž konci musí zákonitě zůstat spokojena jen jedna strana.Film ukazuje atmosféru Jamajky v 80´letech a je protkán jak vtipnými gagy,tak i zajímavými pohledy na život.Obsazení legend reggae je jen třešničkou na velmi chutném dortu. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Ashley Higher Harris je léčitelem nejen ve filmu, ale i ve skutečnosti. Během natáčení vyléčil zvukaři alergii. (Asgy)
  • Horsemouthova manželka, kterou hraje Monica Madgie Craig, je jeho manželka i v reálném životě. Jejich 3 děti hrají ve filmu také. (Asgy)
  • Prakticky všichni obsazení herci jsou přední reggae muzikanti z Jamajky. (Asgy)

Reklama

Reklama