Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priznávám, celkom som sa tešil. Jednotku považujem za jedno z najzábavnejších béčok vôbec. Ale už prológ, ktorý doslova kopíruje siluetovú bojovú scénu z úvodu Coppolovho Draculu, naznačil, že bude zle. A bolo. Možno by mi až tak nevadilo, že je to také hlúpe a že to mieša miesta a historické obdobia vzdialené od seba tisícky míľ a tisícky rokov (Akkad, minojská Kréta, klasické Grécko, hehe). Som vycvičený Xenou, takže mám v tomto ohľade vysokú odolnosť. Pokiaľ sa to vezme s nadhľadom a humorom (hláška z jednotky: "Gomora, ach, Gomora, čo môže byť lepšie po celom dni lúpenia ako Gomora? No... možno ešte Sodoma."), mávnem rukou. Lenže druhý Škorpión onú béčkovú zábavnosť nemá. Je to len direct-to-dvd shit. Nudne zrežírovaný, hrozne zahraný blábol. Tupé wrestlerské hovädo v úlohe prefíkaného zákerného čarodejníka je wtf, ale skutočné peklo je až tá zlá bohyňa. A triky sú vážne mizerné a mám podozrenie, že obrovský škorpión zo záverečnej scény je neviditeľný len preto, že tvorcom už na viditeľného nezostali prachy. Uvažoval som o "odpade", ale dám jednu hviezdičku za chrumkavé mŕtvoly v záhrobnom lese, akú-takú výpravnosť a pekné (rozumej počítačom dorobené a fantasy gýčové ;-)) scenérie. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $10,936,647 //počet predaných kusov 622,563║ Produkčne až televízne vypadajúca "nudná" báchorka z amatérskymi hercami, už prvý kráľ škorpión za moc nestál. /10%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já nemusím takový žánr, ale opět mne má sestra přinutila se dívat. Ta byla z toho filmu nadšená, několikrát i zařvala, že ji to baví..... no prostě byla ve svém transu. Nakonec chtěla ať filmu dám 5*, já jsem ji ale upozornil, že ten konečný boj se škorpiónem byl děsný - po grafické stránce katastrofické. Na druhé straně mne uchvátil obelisk a putování temným pralesem, plným mrtvol a příšer :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten nožík si nechaj na krájanie cibule.“ Jednému nerozumiem: ako mohol austrálsky veterán Highlander Mulcahy v roku 2007 nakrútiť do kín určený a dobrý RESIDENT EVIL: ZÁNIK (ktorým zažil mierny comeback) a o rok neskôr na DVD určený mizerný prequel prequelu s neznámymi tínedžerskými štatistami, u ktorých je dôležité, aké majú prsia, svaly, vlasy a zuby. Producenti série MÚMIA nás po rozkošnej Sommersovej jednotke zbombardovali prehnanou dvojkou, mdlou trojkou a post-produkčnými problémami zmáhaným KRÁĽOM ŠKORPIÓNOV a keď už som si myslel, že táto nešťastná séria (ktorá čoraz viac pripomínala drahšieho Herkula alebo lacnejšiu Xenu) uhynula uprostred púšte na nedostatok tekutín a celkovú vyčerpanosť, dostali producenti super nápad. Ukázať nám, ako to vyzeralo v dobách, kedy kráľ Škorpión bol ešte puberťák a dobre šermoval. Mňa to nezaujíma. Má to hŕstku dobrých nápadov (Minotauros), sem-tam som sa pousmial (Číňan) a scéna z podsvetia so stonajúcimi mŕtvymi bola pôsobivá (škoda, že sa v podsvetí neodohrával celý dej). Celé to ale bolo nečakane dlhé (109 minút? Prečo?), herci zúfalí, nad scenárom by premýšľal len neviem kto, počítačové triky nudné a výprava logicky vzhľadom na rozpočet taká, aká je. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

A já si bláhově myslel, že to bude stejně jako RE3 slušná podívaná... Trailer lákal na dobrodružnou jízdu s několika pěknými efekty. Souhlasím, že pár záběrů bylo poměrně dobrých (portál do Podsvětí, zalesnění neživé pouště, pohledy na Nippur). Ale jinak musela Mulcahyho očarovat nějaké stoletá nekromantka. Především je film ukrutnou splácaninou plnou nehereckých výkonů (nesympatických postav), nelogičností, špatných soubojů a také povětšinou chudých efektů. Příklad: hrdina (btw. jestli mě chtěl ve své první scéně zaujmout zdvihnutým obočím alá The Rock, tak ha ha ha) nastoupí na loď do Egypta, po vyplutí mu někdo řekne, že v labyrintu v Knóssu (na Krétě) je skryt portál do Podsvětí (!), kde spočívá Damoklův meč (!!), a tak se loď automaticky nasměruje na Krétu a egyptské břehy jsou jí najednou ukradené. V labyrintu funí Minotaurus, vizuálně provedený snad ještě hůře než nestvůry v Souboji titánů a zpracování podsvětí - to je teda majstrštyk. Velí mu nadržená 'magika von čáry', všude se válí mrtvoly, ve kterých si hledají cestičky červi. Závěr korunuje tragický souboj, neviditelný škorpión a olejová lázeň v atriu (kam sakra pak zmizeli ti lučištníci??) Jedna vyhasínající hvězda za to, že rozpočet byl místy přetaven do koukatelných momentů. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu se zdálo, že se bude jednat o skvělou akci, při níž se příběh bude rozvíjet, až do zdárného konce ... Ale ouha, druhá polovina se mi zdála jako úplná hovadina, začínající nymfomankou, královnou podsvětí cirkusového Číňana, až po zfetovaného škorpiona, který pobíhá po svém paláci. Je neviditelný a snaží se zabít hlavního hrdinu. Až na zpackanou druhou polovinu se to jevilo ještě dobře: 4 body z 10. 30 % ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ešte aj hra Heroes of Might and Magic 3 mala Minotaura s lepšiou grafikou :) A keď sa aj na efekty nepozeráme, stejne to bolo bez osobného čara (ktoré jednička ešte ako tak mala). Už na začiatku bolo vidieť s tým rallye šípom, že to nedopadne dobre :) V každom prípade hviezda za Deleted scenes, tie mali niečo do seba :D ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tohle byla větší hrůza než jsem čekal, příběh dost směšný, efekty mizerné a casting otřesný výběrem mužského osazenstva, ale výběr hereček byl dost parádní a pro mě nejvíce klíčový v tomto filmu. Tento nenapínavý a sám na sebe parodující filmek jsem přežil hlavně díky půvabným herečkám, jež kvůli nim dávám aspoň 0,5 hvězdičky, jinak tento film nestojí za nic…. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale co je proboha tohle? V úvahu samozřejmě připadá pouze prequel, protože The Rock je zkrátka nenahraditelný. Už to, že se jedná o video film naznačuje, že CGI efekty jsou tak levné, jak jen to dovoloval rozpočet a kupříkladu takový Minotaurus byl vytvořen příšerně. Jedním plusem jsou tak pouze akční souboje, kostýmy a lokace se kterými jsem byl spokojen již v jedničce...40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané jako většina projektů kdysi uznávaného australského režiséra Russella Mulcahyho (Highlander, Vraždy podle Jidáše, Resident Evil: Zánik). Přehlídka provařených klišé, ale i slušných nápadů, je trestuhodně dušena křečovitými dialogy, takže žádný zázrak se nekoná. Většina lidí tak podle všeho do druhého dne zapomene, že Škorpiona vůbec kdy viděla. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasické direct-to-dvd pokračování, které se chce pouze svézt na jakž takž dobrém jméně předchozího dílu. Je to totiž přesně to akční peklo, jaké jsme mohli čekat. Příběh je jednoduchý, akce nepřehledná, hlavní hrdina se marně pokouší napodobit The Rocka, záporák je k smíchu a celé je to prostě hrozně debilní. Což v tomhle případě trochu překvapí, protože to režíroval Russel Mulcahy, kterej se naposledy pochlapil se zatím nejlepším dílem Resident Evila. Bohužel se tady pouze potvrdilo, že Mulcahy točí dobrej film tak jednou za 10 let a po zbytek času dělá samý srágory. To se teda máme těch dalších 9 let na co těšit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Už jednotka bola naivná, nie však až tak nechutne ako dvojka. Ešte že hlavný hrdina so zlatou tváričkou dokáže nahodiť vražedný pohľad. Po vydarenom RESIDENT EVIL 3 je SCORPION KING 2 návratom Russella Mulcahyho späť na dno. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Tak jsme se zasmáli a teď se budeme snažit zapomenout, že tahle 3,14čovina vznikla a dokonce dorazila až na televizní obrazovky v středoevropském Banánistánu. Hezoučký juvenilní hermafrodit (pro potěchu očí pubertálních dívek a bukvic libovolného věku) zachraňuje svět před Zlem... už zase. Je to nejapně blbé, efekty jsou úsměvné (přinejlepším průměrné) a místo herců tam měly být loutky nebo maňásci, takový je můj neochvějný názor. Naštěstí konkurenční TV (k)anál nabízel kvalitnější zábavu a z téhle srandy jsem sledovala útržky fakt jen pro polechtání bránice, tak můžu být laskavá a radši vůbec nehodnotit. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Král Škorpion 2? Když jsem to zjistil, tak jsem se moc těšil, že opět uvidím The Rocka ve zběsilé dobrodružné rubanici.A ono nic. Místo něho je tam takový "chlapeček", tím jsem byl mírně zklamán. Ale nakonec to dopadlo poměrně dobře. Mythayus je tam jako mladý, začínající, tvrdě trénující zabiják na počátku své kariéry. Ikdyž to dobrodružství je pěkně přitažené za vlasy, hlavně to cestovaní bylo zajímavé. Tak je to docela pohodová rubačka. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Akkadska rise = 2334 az 2154 pr.n.l., Sargon (mimochodem ZALOZIL Akkadskou risi) = 2334 az 2279 pr.n.l., Shalamaneser = pet ruznych vladcu v Asyrske (!!!) risi v obdobi 1274 az 722 pr.n.l. s ruznymi pauzami, Minojska kultura a Minotaurus = 2700 az 1450 pr.n.l., Herodotos = 484 az 420 pr.n.l., Aristofanes (porad doufam, ze nemysleli TOHO Aristofana, ale zadny jiny se nikdy v literature neproslavil) = 448 az 385 pr.n.l. Mno...tak to jen pro upresneni. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že toto je ukázkový příklad filmu, kde se alespoň polovina hodnotících podvoluje většině, kdyby byl tento símek v červených barvách, myslím, že odpadů by tu bylo pomálu. Jasně, na Oskara bych to nenominoval, nad některými scénami se dá jen kroutit hlavou, ale tak hrozné, jak zde většina tvrdí, to podle mě tedy určitě nebylo. 40% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako som toto dokázala pozerať tak dlho. Hlavný hrdina nám celý čas ukazoval svoje namakané telo a asi u toho to končí. Príbeh bol taký popletený, že keď sa objavil Minotaurus smiala som sa ako divá. Podsvetie, Aristofanes, Kráľovná mŕtvych mi už ale nepripadali smiešni. Naozaj chabé. 35% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování solidního, byť nikterak vjímečného filmu. Mulcahy se opravdu snaží, ale není mu to nic platné, když je obklopen bandou břídilů, hlavně scénárista by zasloužil zbičovat, takže jenom kvůli němu za tři. ()

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama