Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to až tak extrémní tragédie, jak může černé číslo líčit. Oproti filmům z dílny The Asylum je to stále něco jako vyvedený velkofilm. Navázat na zábavný snímek s Dwaynem Johnsonem se dalo dvěma způsoby - buď udělat hovadské pokračování (na které taky došlo), nebo se vydat tou méně bolestivou cestou prequelu. Dobrá, to beru. I výběr hlavního hrdiny, který hned v prvním svém záběru pomrknul na svůj herecký originál, nebyl k zahození. Zbytek se ale topil v céčkovitosti, až déčkovitosti a servíroval nesmysl za nesmyslem. Mathayus se nakonec rozhodl pomstít rovnou dvakrát, vězení v labyrintu jaksi nebylo vězením, a řecký básník zamýšlený jako taková vtipná vložka v jednu chvíli vědět o hrdinově otci, aniž by se mu o tom kdy kdo zmínil. A tak bych mohl pokračovat. Do poloviny snesitelné, od poloviny šeredně protahované a nudné. Nebyly zábavné ani souboje, ani výprava do podsvětí a ani nepovedené hlášky. Stránka zpracování ušla v kostýmech a lokacích, ale těžce kulhala, když se mělo na scéně objevit nějaké monstrum - ať to byl minotaur, nebo průsvitný škorpión, obojí zůstávalo ve stínu, nebo se občas objevil nějaký gumový detail - ale nic víc. Ve výsledku musím říct - nebavil jsem se, trpěl jsem až od poloviny a rozhodně se na tento snímek nepodívám znova, jako se rád podívám na původního Krále škorpióna. Snaha byla, z části poctivá, ale jinak marná. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tohle byla větší hrůza než jsem čekal, příběh dost směšný, efekty mizerné a casting otřesný výběrem mužského osazenstva, ale výběr hereček byl dost parádní a pro mě nejvíce klíčový v tomto filmu. Tento nenapínavý a sám na sebe parodující filmek jsem přežil hlavně díky půvabným herečkám, jež kvůli nim dávám aspoň 0,5 hvězdičky, jinak tento film nestojí za nic…. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film to je tedy výkon. Předhání se tu nelogičnosti s hrozným hereckým obsazením a neslavnými efekty. Hlavní hrdina je stylizovan ala Prince of persia, oblecením i pohyby, ale nesahá mu ani po ptaty. Kdybych nevěděl kdo je ežisérem, napadnul by mě na prvním místě Boll, ten provádí v německu podobný kousky ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Proste otrasný film. nedá mi to neporovnávať s jednotkou, ktorá ma ako tak zaujala. Príbeh - nulový, charaktery - nulové (povedzme až na toho gréka...). Miešanie kultúr - nezmyselné. vystupovanie "bohyne" - 0 bodov. Ten finálny boj proti neviditeľnému obrovskému škorpiónovi bol nezaujímavý, nezábavný a detinský. Ešte raz hovorím, proste otrasný film. Tú jednu hviezdu si u mňa vydobyli iba zamaskované mŕtvoly v podsvetí. Aspoň jedna vec na tomto filme bola zaujímavá. ()

subic odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni si pamatují ze základní školy, i ti co spali nebo nevnímali, že byla někdy nějaká doba železná. Dlouho před ní už existovala na území dnešního Iráku Akkadská říše, kde se odehrává příběh tohoto filmu. Takže filmoví bojovníci už mají skvělé meče a sekery, šípy a oštěpy s kovovými hroty, na dřevěné opravdu nevypadají, po palácích je vidět spousta kovových nádob a nádobí... A o čem že to je? Je to takový Karate Kid ve starověku a hodně nepovedený. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet 60 mil. USD. (Čiban)
  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama