Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

Madison 

všechny recenze uživatele

Skvelé dokumentárne zhrnutie ťažkých začiatkov jednej z najslávnejších tovární na animované príbehy - Pixaru. Dokument pútavým spôsobom líči, koľko tvrdej práce, sebazaprenia a trpezlivosti treba na vytvorenie nádherného detského sveta so všetkými tými rozkošnými postavičkami, obrazovými detailmi či inými technickými aspektmi. Ideme na to do kina, zabavíme sa, na záver zatlieskame pixarovskému umeniu, ale nikdy si asi dostatočne neuvedomujeme celú tú namáhavú prácu v zákutiach štúdia. Dostal ma životopis tvorivého génia, Johna Lassetera, ktorý niekoľko týždňov nezakúsil, čo je to poriadny spánok, zaujali ma večné ťahanice okolo štúdií Pixaru a Disney a mnoho iných spomenutých vecí, ktoré doviedli Pixar až tam, kde je teraz. Jediné moje vytknutie smeruje k tomu, že dokument diváka neoboznámi detailne s neskoršími animákmi, za to sa ale dostatočne venuje tým ranným. Niekto tu načrtol, že zo začiatku si animátori navzájom mastia ego a vychvaľujú sa, ale pri všetkej úcte, myslím si, že si to pri tak skvele odvedenej práci, môžu dovoliť. Tí ľudia si to fakt zaslúžia. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dokument zasvěceně mapující historii Pixaru i vývoj počítačové technologie ani na chvíli nenudí, dokonce mi prostřednictvím několika okomentovaných ukázek připomněl, jaké kouzlo se v pixarovkách ukrývá a proč je mám tak rád. Pátá hvězda se bohužel ztratila při zkratkovitém představení posledních pixarovských děl v poslední třetině filmu. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy dokument o velmi tazkom rozbiehani animovanych (pocitacovych) filmov, na ktore do roku 1995 neverilo ziadne studio a ani samotny George Lucas. Jedinym clovekom, ktory mal obrovsku trpezlivost bol John Lasseter a v tomto dokumente sa dozviete, ake tazke bolo natocit prvy celovecerny pocitacovy animak PRIBEH HRACEK (1995) a ake nasledky pre niektore studia mal jeho uspech po roku 1995. Samozrejme bude tu spomenutych daleko viac animakov... 08.01.2010 ______ Hudba: Jeff Beal +++ Rozprávač: Stacey Keach +++ ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Na DVD jsem si tak procházel bonusy k Wall-emu, a narazil na tento velmi zajímavý a poutavý dokument, který mě i přes stopáž, dlouhou pomalu jako samotný Wall-e, ani jednou nenudil. Připomněl jsem si díla mého nejoblíbenějšího studia, a dozvěděl se i o problémech, kterými si za svou, již poměrně dlouhou historii prošli. Akorát škoda, že vynechali film Ratatouille. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek, zobrazující, jak si tehdejší zkostnatělí "Disneyáci" podřezali větévku, aby si následně právě s těmi odříznutými navzájem zachraňovali krk. Asi tak o 200% zajímavější dokument oproti Waking Sleeping Beauty, jehož je Pixar Story více méně pokračováním. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama