Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

T2 

všechny recenze uživatele

Bohato spracovaná história o založení animačného štúdia Pixar, dozvieme sa tu všetko od samotných animačných začiatkov až po súčasnosť do roku 2007. V dokumente bude hovoriť o svojom prínose pre toto štúdio celá plejáda známych a významných osobností v oblasti kinematografie. /95%/ __Tento dokument "The Pixar Story / Príbeh Pixaru" sa dá vzhliadnúť na bonusovom DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za dokument to nepovažuju, protože jedinej důvod existence tohoto filmu je ukázat, jak jsou v Pixaru všichni cool, v pohodě, milí, šikovní, hodní a vtipní (neříkám, že nejsou). Jako reklama na umělecky vyprázdněnou továrnu na humorné/dojímavé barevné "výrobky" ok. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby byli v Pixaru a maličko méně do sebe zahledění, bylo by to malinko lepší. Hezký dokument, který sice moc dává na odiv "psaní historie", ale kouká se na něj pěkně. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dokument zasvěceně mapující historii Pixaru i vývoj počítačové technologie ani na chvíli nenudí, dokonce mi prostřednictvím několika okomentovaných ukázek připomněl, jaké kouzlo se v pixarovkách ukrývá a proč je mám tak rád. Pátá hvězda se bohužel ztratila při zkratkovitém představení posledních pixarovských děl v poslední třetině filmu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Skvelé dokumentárne zhrnutie ťažkých začiatkov jednej z najslávnejších tovární na animované príbehy - Pixaru. Dokument pútavým spôsobom líči, koľko tvrdej práce, sebazaprenia a trpezlivosti treba na vytvorenie nádherného detského sveta so všetkými tými rozkošnými postavičkami, obrazovými detailmi či inými technickými aspektmi. Ideme na to do kina, zabavíme sa, na záver zatlieskame pixarovskému umeniu, ale nikdy si asi dostatočne neuvedomujeme celú tú namáhavú prácu v zákutiach štúdia. Dostal ma životopis tvorivého génia, Johna Lassetera, ktorý niekoľko týždňov nezakúsil, čo je to poriadny spánok, zaujali ma večné ťahanice okolo štúdií Pixaru a Disney a mnoho iných spomenutých vecí, ktoré doviedli Pixar až tam, kde je teraz. Jediné moje vytknutie smeruje k tomu, že dokument diváka neoboznámi detailne s neskoršími animákmi, za to sa ale dostatočne venuje tým ranným. Niekto tu načrtol, že zo začiatku si animátori navzájom mastia ego a vychvaľujú sa, ale pri všetkej úcte, myslím si, že si to pri tak skvele odvedenej práci, môžu dovoliť. Tí ľudia si to fakt zaslúžia. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy dokument o velmi tazkom rozbiehani animovanych (pocitacovych) filmov, na ktore do roku 1995 neverilo ziadne studio a ani samotny George Lucas. Jedinym clovekom, ktory mal obrovsku trpezlivost bol John Lasseter a v tomto dokumente sa dozviete, ake tazke bolo natocit prvy celovecerny pocitacovy animak PRIBEH HRACEK (1995) a ake nasledky pre niektore studia mal jeho uspech po roku 1995. Samozrejme bude tu spomenutych daleko viac animakov... 08.01.2010 ______ Hudba: Jeff Beal +++ Rozprávač: Stacey Keach +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který nám ukazuje zrod asi nejznámějšího tvůrce animovaných filmíků. Trošku jsme nahlídli pod pokličku, škoda že to nebylo o nějakou tu půlhoďku delší a že sem se tolik nedozvěděl o novějších filmech. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo napísať o dokumentárnom filme, ktorý mapuje historiu štúdia Pixar. Poviem len toľko, že je to skvelé. Človek sa do dozvie hromadu zaujímavých informácii a k slovu sa dostane niekoľko známych a významných ľudí. Pixarovky sú proste skvelé, tak ako aj ich tvorcovia, no tento dokument ma len jednu chybu. Natočil sa moc skoro a je krátky. 90% -5* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Formátem sice klasický dokument, ale obsahově zaujme na maximum (především samozřejmě fanoušky Pixaru, kteří se chtějí dozvědět o vzniku a historii tohoto studia). Pixar je výborným příkladem toho, že mnohdy zdaleka nejde jen o schopnosti člověka, ale že je to o zápalu a touze tvořit, o správném kolektivu, o svobodné, hravé a tvůrčí atmosféře, která podporuje motivaci a dobrou náladu, o vzájemné spolupráci a inspiraci... Zkrátka, z přístupu lidí v Pixaru si toho člověk může hodně vzít i do svého života. Takhle by měla vypadat práce, kde se člověk cítí dobře a motivovaně a nebojí se v cestě za nějakým cílem dělat chyby. V Pixaru to očividně funguje, protože chrlí jeden nápaditý trhák za druhým. Nad kreativitou těch lidí zůstává rozum stát a přesto v tomhle dokumentu divák vidí, že jsou to zkrátka jen obyčejní lidé, kteří se snaží ze sebe vydat to nejlepší, neustrnout a stále se skrz vlastní zvědavost vydávat na cesty za novým poznáním. A v tomhle tkví hodnota tohoto dokumentu. Osobně si myslím, že může jít o dost obohacující zážitek vidět, jak může práce a tvůrčí činnost taky vypadat. Ráda jsem nakoukla pod pokličku tohoto slavného studia. ~(4,0)~ Pozn.: Můj jubilejní tisící komentář na ČSFD! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S tímto dokumentem mám jediný, ale velmi velký problém. Je hrozně chaotický a má na dokument přepálené tempo. Nebylo v mých silách vnímat úplně všechno. Hrozně se v něm skáče od čertu k ďáblu. Naopak velmi potěší, že k nám promluví mnoho těch nejzasvěcenějších. Dále musím poukázat na to, že na mě dokument působí spíše jako materiál k naverbování nových sil. Tak nějak nám tvůrci ukazují život a pohodlí pracujících dlouho před deadline ukončení prací na filmu, nebo chvíli po jeho úspěšném vydání. Takovou tu otravnou, nudnou a strašně zdlouhavou práci na filmu samotném jaksi pouze slovně zmíní. Mnohem raději bych v dokumentu uvítal více ukázek animování místo neustálého se vychloubání. Nicméně i nad formou tohoto dokumentu se animátoři vyřádili a je i bravurně ozvučen. Nakonec musím konstatovat, že forma zvítězila nad obsahem, což je u dokumentu věc nevídaná. Nicméně jsem si naprosto jistý, že nějakou dobu budu animacím ve filmech věnovat zvýšenou pozornost. Hodnocení vidím na takové velmi pěkné 2*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Název tohoto dokumentu prakticky vypovídá o svém obsahu. Máte-li pixarovky rádi, určitě se hodí doplnit si "vzdělání" okolo osoby Johna Lassetera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument o těžkých začátcích kouzelníku od PIXARu. Film dokonale mapuje trnitou cestu Johna Lassetera a jeho kolegů přes studio Disney až k vlastní společnosti s chodící lampičkou. Film ukazuje jak velký byl technický vývoj v oblasti počítačové animace, jak se do studia postupně dostávali úspěšní režiséři jako Brad Bird a Andrew Stanton, jak těžké a zároveň úspěšné bylo natáčení prvního celovečerního, počítačem animovaného filmu a jak těžké bylo překonávat každý další film z této kouzelnické dílny. Vynikající dokument nejen pro milovníky animované tvorby. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se na to příliš těšil, ale moje očekávání zdaleka nebyla naplněna. První půlku jsem se nudil k smrti a druhá půlka jen stěží mohla dohnat to, co první nenabídla. Zpracování mi přišlo v první půlce zbytečně chaotické a neuspořádané, spousta ukázaných lidí, kteří se navzájem chválí, jak jsou super a jak milují dělat kreslené filmy, ale kdo z nich dělá co a o co se stará, to už nevím. Jediné, co mě zaujalo, je skutečnost, že Steve Jobs byl hlavním investorem do Pixaru a následně i většinovým vlastníkem akcií. Mrzí mě, že zde nebyla téměř žádná zmínka o Dreamworks jako jediném pořádném konkurenčním studiu v USA. Sestřihy z Pixarovských filmů jsou krásné, ale ty zde přece nehodnotíme. 60% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvělý dokument, jehož první polovina se věnuje vzniku, počátkům, zákulisí a různým problémům studia Pixar a druhá pak především samotné tvorbě jeho nejúspěšnějších (tzn. všech:) celovečeráků do roku 2007.. moc zajímavá podívaná! ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Že je to reklama na největší studio digitální animace na světě? Je. A komu to vadí. Po tomhle dokumentu mám i já chuť si najít práci, kde se můžu prohánět mezi kancelářemi na koloběžce, střílet po ostatních molitanovými náboji z pistole a pít šampus přímo z lahve. A k tomu vytvářet filmy, které milují lidé každého věku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek, zobrazující, jak si tehdejší zkostnatělí "Disneyáci" podřezali větévku, aby si následně právě s těmi odříznutými navzájem zachraňovali krk. Asi tak o 200% zajímavější dokument oproti Waking Sleeping Beauty, jehož je Pixar Story více méně pokračováním. ()

Reklama

Reklama