Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vodnicko-rusalčí škole probíhá výuka podle plánu až do chvíle, kdy rusalky odjíždějí na taneční soutěž a vodníci s nimi, aby je povzbuzovali. Ve škole zůstává za trest pouze vodník Vrbata (J. Mádl), známý výtržník. Při průzkumu kabinetu z neopatrnosti probudí pomocí živé vody chobotnici. Té se podaří po návratu školního zájezdu zajmout ředitele a začne ohrožovat celou školu. Současně do školy vnikne tulák Mikolášek (M. Písařík), a tak musí vodníci, rusalky i učitelský sbor vedle boje s mořskou příšerou vyřešit i problém, jak se ho zbavit. Bohužel nic nejde podle plánu a chobotnice postupně zajme všechny, kromě nejnešikovnější rusalky Křehulové (Z. Volavá). Situace začíná vypadat beznadějně. Naštěstí Mikolášek vymyslí plán a společně s Křehulovou se ho pokusí dotáhnout do vítězného konce… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Master19 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem úlet. Shlédl jsem to celkem s chutí, ale jen proto, abych viděl, co se ještě může stát. Šišlající Mádl bez obočí je naprostá katastrofa, ale naštěstí je tu Pavel Kříž co by ředitel školy neustále pojídající tlačenku, kterou si pod vodou solí (za zvuků Morriconeho opusu). Dále gigantická chobotnice jako z filmů Ed Wooda, která je sice v lihu, ale obživne, protože je polita živou vodou - samozřejmě pod vodou. No a největší hit jsou krásné rusalky (a jedna obtloustlá, která jediná dojde štěstí), vlnící se v rytmu Spice girls. Pohádka, která předběhla svou dobu. O desítky let, asi... ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná pohádka. Výborný Kříž, vtipná Kretschmerová, slušný scénář. I ta gumová chobotnice se dala přežít. jediné, co bylo pro mě neúnosné byla hudba. Myslím že ani Bregovic ani Spice Girls se do české pohádky nehodí. ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Nemám sice rád studiové pohádky, ale tahle se mi líbila. Možná i proto že nešlo o klasickou pohádku, ale spíš o parodii u které se ukázalo, jak již u jiných filmů, že nízkej rozpočet neznamená vždy nízkou kvalitu. Tato parodie na pohádky o vodnících mě opravdu pobavila. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Jako pohádku to neberu, ale bavila jsem se poměrně dost. Navzdory tomu, že nesnáším mádla, tak tady myslím to byla jeho jediná opravdu skvělá role, do který se hodil (on možná ve skutečnosti JE vodník:)) Nebo nějaký podobný mimoň. Pavel Kříž se svým hudebním motivem byl překrásný, Krečmerku vždycky nakonec nějak přežiju a ostatní neznámí herci mě potěšili. Ostatní řekli Adam Bernau a Argenson za mě:) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Karel Janák vzal partičku z Rafťáků ( obsazení je po letech asi nejsilnější perličkou tohoto díla ) přidal Mudr. Šafránka a Dorotku a vytvořil studiovou pohádku v ultra moderním balení. Vodníci a rusalky jako žáci ve škole a Kříž jako vodnický šéf s disco kloboukem. Moment WTF se dostaví do pěti sekund a konečný dojem je, že je to po právu zapomenutá pohádka ČT. Pitvoření, skákání, blekotání, koktání ... trošku troškovina v bizarních kostýmech. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Vcelku osvěžující, trochu ujetá studiová pohádka o rusalkách tancujících na If You Wanna Be My Lover, vodnících a oživlé chobotnici. Atmosféra vodnické školy odpovídala daným možnostem a odkazy na Vetřelce byly vcelku milé. Kretchmerové ta barevná paruka slušela. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Urážka českých pohádek! Kdyby tohle nenatočili a já to neviděl, byl bych mnohem radši. I dnes se točí pěkné pohádky. Anděl páně je toho kupříkladu důkazem. Toto však působí... když budu slušný, pak jednoduše děsivě. Výsledný produkt připomíná cosi sešité horkou jehlou. Scénář by zasloužil dostat za uši a ty dialogy - jedna velká hrůza. Upřímně radím, vyhněte se tomuto a najděte si čas na něco lepšího. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímali studiové pohádky a zejména o vodnících. Tahle je natočena moderně a rozhodně není špatná. Dokonce i kamera dělá ve studiu divy a herci jsou výborní. Na mokrosuché štěstí to sice nemá, ale i tak nadprůměr... ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Mělo to pár velmi dobrých nápadů, místy do bylo dokonce i vtipné... Bohužel to ale Spice Girls totálně potopily. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Wow, snaha o cool pohádku?! Na soundtracku písnička z Tenkrát na západě nebo Spice girls?! :) jako já se u toho pobavila, ale dětem budu radši jednou pouštět ty klasický pohádky... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pečlivě jsem si přečetl komentář od Jezinka.Jezinka a v lecčems má pravdu. Diváci v Česku jsou na pohádky opravdu kritičtí. Je to ale také tím, že je jich natáčeno prostě moc. Tvůrci Školy ve mlejně se snažili o modernu. Takže slyšíme současbné hudební melodie, kromě té z Tenkrát na západě v české verzi od Věry Špinarové. Dále vidíme vodníka, co se zkároval. Jenže...pak přijde horší druhá polovina. Zatímco v té první jsme mohli zaslechnout alespoň kousek humoru, druhá půlka nám servíruje zoufale nudnou podívanou. Mě se tak líbily kulisy, které byly povedené, ale pohádka je podle mě zbytečně dlouhá. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Režisér Karel Janák sliboval pohádkovou variaci na Vetřelce a "tak trochu jinou pohádku" se mu opravdu povedlo natočit. Ze zjevně komorní dekorace toho dokázal vymáčknout docela dost a věrně navodit iluzi vodnické školy, potažmo celého vodnického světa. Chobotnice vypadá vcelku dobře, s jejími celkovými záběry navíc režisér šetří a rychle je stříhá, takže na smích na účet tvůrců není čas. Na jednu stranu kloubouk dolů, co dokázal Janák tam, kde ostatní vyrobí pouhou konverzačku v jedné zámecké místnosti, nicméně Škola ve mlejně dovede i nudit a být rozpačitá (hudební doprovod v podobě moderní písničky). Janák ukázal, jak se dá také natočit televizní pohádka, ale nenatočil nic, co by nadchlo a strhlo. A to by příběh o velké chobotnici podle mě měl… ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

asi nějakej dadaismus nebo co. Ale celkem sranda. Zajímavá pohádka, ale Drdu nečekejte. Příběh děs, prostředí, herci- super. ()

Reklama

Reklama