Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak jedno popletené kouzlo způsobí pohromu a málem zmaří štěstí princezny Mařinky a mládence Černoočka... Není čarování jako čarování. Stačí jedno zbrklé rozhodnutí, učiněné ze žárlivosti, a neštěstí je na světě. Právě tak se mohlo stát, že se jeden pohledný mladík (F. Tomsa), zamilovaný do princezny (M. Šoposká), rozhodl proměnit v ptáka, aby mohl nepozorován zjistit, jestli jeho milovaná nechystá vdavky s princem (R. Štabrňák). Když se však chce proměnit zpátky v mladíka, nepomůže mu ani jeho babička, čarodějnice Křivonožka (I. Chýlková). Ale žádné obavy, láska i v téhle pohádce čáry a kouzla překoná… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ucházející televizní pohádka s krásnou princeznou Mařenkou, která, ehm, nejdříve ochablému ptáku vrátí život, aby jej pak postavila na dvě nohy a tím ho vysvobodila ze zakletí. Já za to nemůžu, tak to fakt bylo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hezká princezna, vlastně dvě hezké princezny, které navíc vypadají, že jsou opravdu sestry a najde se i podoba s královnou, tradičně netradiční princ vědec (následovník inženýra prince Horáčka, prince z pohádky O kouzelném měšci a dalších) a zpívá tam Spirituál kvintet. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kvůli kráse Mariky Šopovské a roli Ivany Chýlkové, dám o jednu hvězdu navíc. Jinak je to skrz na skrz normální TV pohádka, která minimálně neurazí a sem tam i trochu pobaví. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pohádka by to nebyla špatná, ale takto lacině natočené filmy pro děti u mě málokdy bodují. Herci hrají obstojně, hlavně Marika tu vyčnívá, písnička taky dobře zní, ale kdyby se do toho dalo trochu víc "umění", tak to mohlo dopadnout o poznání lépe. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Chýlková ve své životní roli šeredné krávy disponující hlasovým fondem černouška Armstronga, pták Nemrdák a hudební podkres opakující se každou minutu. Nepochopitelně neuchopitelné... děsná debilita. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná a dějově zmatená pohádka, které přitěžují toporné výkony mladé milenecké dvojice. Chýlková jako popletená čarodějnice je další z řady postaviček českých tv pohádek, které smrdí šarží na sto honů. I když se při hraní asi Chýlková bavila, pro mě coby diváka je to už stokrát viděná otravná figurka. /27. 5. 13./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to režíroval Kepka, který je pro mne symbolem nepochopení jakýchkoliv filmařských základů a režíruje chladně, bez invence a často „tvrdě“, bez ohledu na příběh a postavy, jde o příjemné překvapení. Ono ale zase není tolik divu, protože scénář je docela kvalitní, byť natahovaný na zbytečnou hodinu stopáže (35 - 40 minut by tomu stačilo), s rozpočtem Česká televize nešetřila, a tak zde máme slušné exteriéry i interiéry, kostýmy apod., výprava je skutečně skvostná, kameramanovi se neklepe ruka a dokonce dokáže zarámovat nějaký ten obraz, a herci jsou prvotřídní, tedy s výjimkou Tomsy - Štabrňák ho lehce přehraje v jakékoliv scéně. Štvaly mne časem všechny záběry na cokoliv létajícího a na jakékoliv blýskající černé oči - trikaři si vážně vyhráli, asi také dostali slušné prémie. Vadily mi pokusy o humor - ten Kepka rozhodně nikdy neuměl. Šoposká je skutečně k sežrání, Anna-Amrie Valentová hraje její sestru rovněž velmi uvěřitelně. Nejvíc dostala na frak asi zápletka - jednotlivé motivy jsou špatně ukázané a špatně natočené, takže pak nevyzní ani zvraty, a vlastně si člověk řekne, a to jako bylo všechno? (Navíc ve světle pozdějších rolí Šoposké, těch hambatých myslím, jí tu miloučkou princeznu věrnou až za hrob nějak nebaštím.). Takže na Kepku nadprůměr, celkově průměrná pohádka, která neurazí, nenadchne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, co to znamená ?? Nevíš !! Ale já to vim !!" ;) Kepku kýč, ne, Ondro ?! Teoreticky se nabízí paralela Kepky s Jiřím Strachem, ovšem skutečně pouze teoreticky.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku si budu pamatovat především kvůli roli Ivany Chýlkové. Potkat ji v noci někde na ulici, tak hledám, kde nechal tesař díru a nebo se začnu šíleně smát, což je další možná varianta. Taky se tu vyskytují zvláštní jména postav. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, což je v dnešní době celkem úspěch. Interiéry a výprava byly celkem slušné, nicméně obsazení vypadá lépe na papíře, než jaké podali herci výkony, především ti méně zkušení. Podoba "holek" z královské rodiny byla ovšem neuvěřitelná. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stupidní a scénáristicky naprosto nezvládnutá pohádka, která nudí hned od svého začátku. Ivana Chýlková v roli čarodějnice přehrává až běda, ostatní herecké výkony jsou na tom obdobně. Digitální kamera také zrovna není moc příjemná pro oči, hudba stále opakuje dva motivy a nic víc. Bída, která si podává v nedělním odpoledni ruku s trapností. Hudba: Emil Viklický ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka s celkem zajímavým příběhem a slušným hereckým obsazením, vhodná pro děti na deštivé nedělní odpoledne. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Lidská láska, to je síla". Síla téhle pohádky za mě spočívá hlavně v herectví Ivany Chýlková coby čarodějnice. Zaujala mě ale i chytlavá Viklického hudba. A takovou "třešničkou na dortu" je pak píseň Spirituálu kvintet. ()

IdentityS73 

všechny recenze uživatele

Náhodou to nebylo tak špatný...z těch novodobých českých pohádek je to určitě jedna z nejlepších...A ta malá princezna byla hrozně roztomilá :). ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná pohádka v "moderním hávu" obsahující vědu, či mikroskopy. Celé je to pomalu v prvorepublikovém hávu včetně hudebního podkladu. Zaujala mne zde krásná Marika Šoposká. Celkově pouhé 1z5. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Docela průser... Bídné herecké výkony, střidala trapnost a nepovedené dialogy. Tyto nové, moderní pohádky nejsou vůbec můj šálek čaje. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jen proto, že moderní pohádky jsou vesměs tragédie. Kdybychom se drželi standardů "starých klasických pecek", bylo by to tak 2,5 hvězdičky maximálně. Navíc v zájmu varování musím zmínit jedno výrazné negativum: malé roztomilé holčičky, které připomínkují postavám a diváka proglosují dějem, jsou nesnesitelné a je to naprosto blbej nápad. ()

Reklama

Reklama