Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povoláním herce je prožívat cizí životy. Mohlo by se zdát, že starého zkušeného herce, který hrál stokrát roli vyšetřovatele a stokrát byl u identifikace mrtvoly, nemůže nic překvapit. A přece překvapí… Populární herec Vorel (M. Kňažko) právě natáčí jednu ze svých posledních televizních rolí. Celý den se nemůže dovolat své ženě a ani po návratu ji doma nenajde. Nahlásí na policii, že je nezvěstná. Policie ale situaci bagatelizuje v domnění, že se žena někde zapomněla s kamarádkou, a tak se pátrání věnuje především sám. Ale když se ozve vyděrač, který chce za propuštění jeho ženy pět miliónů, situace se změní. Vorel se snaží za každou cenu peníze sehnat, dokonce kývne na seriál, kterému se nejdřív bránil, ale stejně je jeho žena po několika dnech nalezena mrtvá. A co víc, sám nevinný herec se dostává do podezření. Smrt jeho ženy se totiž nápadně podobá té z jeho posledního kriminálního filmu. Kdo má zločin na svědomí a proč se stal? (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Detektivka s velmi mělkou psychologií a dlouhou expozicí, ve které se věci dovídáme buď překotně, nebo moc pozdě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář napsala asi veverka, která v dětsví dostala velkým žaludem po hlavě. Nebýt fantastických hereckých výkonů tria Chýlková, Kňažko, Nárožný dávám odpad. To se mě totiž snad ještě nestalo, abych vinou špatnýho způsobu vypravění, byl donucen znát pachatele proti své vůli a dřív než je ve finále odhalen. A největší bžunda je, že film dál dělá jako že je napínavej :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Budete-li hodinu a půl přebírat čočku, prožijete napínavější večer než při sledování této kostrbaté detektivky. Okruh podezřelých se poměrně záhy zúží na dva lidi a o jednom z nich už z podstaty vyprávění víte, že to neudělal. ;-) Skutečný pachatel se navíc nepřizná pod tíhou důkazů, ale ve chvíli, kdy už je opravdu neúnosný jejich nedostatek. Očekávání, že vše by mohla napravit nějaká nečekaná pointa, se ukážou jako lichá. V hodnocení ale musím zohlednit výborného Petra Nárožného v neobvyklé roli a Milana Kňažka, kterého režisér přiměl hrát bez obvyklé manýry. 40% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slavíkův televizní film se tváří a chce být kriminálkou a jako takový bohužel nefunguje a rozuzlení zápletky je až urážlivě toporné, takže nakonec musím jít na pouhou 1* a 25 % celkového dojmu, jakkoliv pro zkušeného a dobře hrajícího Milana Kňažka je to nezaslouženě krutý výsledek. Jako psychologické drama stárnoucího muže, který dosáhl profesního vrcholu a už může po pracovní stránce i v mezilidských vztazích jenom ztrácet a který je nucen bilancovat vztahy se svým okolím a příbuzenstvem, by to fungovalo nepoměrně líp. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Oto, no toto, to je tedy divné, proč se mi zdá podivné vše toto? Oto, no toto, to je asi blbost, nebo je to jinak, řekni Oto? není, Drahuš, je to blbost, ale tváří se to jako něco, co ty nemůžeš pochopit:-))) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +Kňažka jsem si celkem užíval, bylo to napínavé a občas i smutné -snad jen víc rozvleklé než by se slušelo/// Na film V hlavní roli jsem se celkem tešil, protože mě zajímal námět. Ve výsledku to vypadá jinak a je to o něčem jiném než bych čekal. Ale nestěžuju si, herci tento snímek tahají do nadprůměru./// Celkem 67%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama hrající si na detektivku je sice dobře obsazené, ale jinak většinou nezajímavé, ke konci přímo k smíchu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Film na kriminálku postrádá trochu více napětí, dramatičtější podívané se divák dočká až v poslední čtvrthodině. Nad televizním průměrem drží celý příběh dobré herecké výkony, zvlášť dvojice Kňažko - Nárožný hraje bravurně, což ale u těchto pánů nepřekvapí. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh si na detektivku víc hraje, vinu na tom má slabší scénář. Ale herecky přesvědčivé hlavně díky Kňažkovi. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

fantastický Kńažko díky jehož výkonu vypadá tento tv film mnohem lepší než ve skutečnosti je. Závěr je dost nepovedenej (jak z americkýho akčňáku, do salóní český detektivky se fakt nehodí). Ovšem Petr slavík je velmi talentovaný režisér, škoda že nedostal lepší látku. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem až na konec, protože mně zaujali Nárožný a Knazko. A hráli dobře, o to nic. Ale ten příběh je hloupej. A do toho ta laciná produkce... Je mi líto. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To jsi mi neřekl, že ten tvůj policajt je tak nepříjemnej !! Vypadá jako sňatkovej podvodník a přitom z něj jde strach !!" ;) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Napsat a natočit takovou stupiditu, to je vlastně také umění. Ještě že aspoň ty herecké výkony nebyly úplně hrozný. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Statická nuda se snaživým herectvím, kterému podráží nohy režie, kamera i ♫ hudební "koncepce" bez rytmu a oddechu ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

přes místní nižší hodnocení dávám čtyři body....mně to přišlo jako příjemná oddychovka,i když to mělo být krimi/drama....asi i proto,že jsem neměla náladu na žádný krvák,divoké honičky policajtů a zločinců,ani na kus,při kterém bych si okousala nehty do masa ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Nektere dialogy mi prisly dost neuveritelne, v normalnim zivote neuskutecnitelne.Film mne vtahnul, citil jsem atmosferu.Pekna vila. Fantasticky MIlan Knazko,skvela Lucie Vondrackova,pro mne dost fajnovy Petr Narozny.Za tu atmosferu a pro mne prekvapeni v podani Vondrackove davam hvezdy ctyri. "Jestli ho nastves, tak te zabije!" ()

Reklama

Reklama