Reklama

Reklama

Sen noci svatojánské

  • Španělsko El sueño de una noche de San Juan (více)

Obsahy(1)

Magický příběh nás zve do pohádkového světa zázračných víl, skřítků a kouzel. Půvabná mladá dívka Helen nevěří na pohádky. Její otec, vévoda Theseus, je velmi nemocný a Helen je připravená udělat cokoliv, aby se opět uzdravil. Stará legenda vypráví, že jednou za rok mohou lidé vstoupit do magického světa víl a skřítků, kteří jim splní jejich sny. Helen se vydává hledat královnu víl Titanii, aby ji požádala o pomoc. Jejími společníky na nebezpečné cestě se stávají dva rivalové Demetrius a Lysander, kteří bojují o její lásku. Jenže pohádkový svět se během staletí hodně změnil. Čarovná zákoutí, líné víly, vypočítavé čarodějnice a královna, kterou je velmi těžké najít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Ripley 

všechny recenze uživatele

První komentář...hm,tak to se divím.Je to první španělský animák co sem kdy viděl a je třeba dodat že španělé se snažili a výsledek je velmi příjemný.Děj je zábavný,animace leč nedosahuje pixarovských kvalit je velmi slušná.Každá z postav je nějak zajímavá a nenudí.Samotný kouzelný svět je pastvou pro oči a proto mě mrzelo,když ho hlavní hrdinové museli opusti.Film utekl jako voda(bohužel) a dobře sem se u něj pobavil.Ocenil sem i absenci křečovitého a infantilního humoru.Proto je vhodný pro celou rodinu.Těším se a doufám že tento španělský tým brzy opět něco natočí. HODNOCENÍ TÉMEŘ PO SEDMI LETECH:zírám na ten můj komentář a vysoké hodnocení a říkám si,to jsem přece nemohl myslet vážně!Nyní jsem film viděl znovu.Vyloženě jsem ho protrpěl.A animace je přímo děsivá.Tenkrát jsem byl hodně nenáročný.Dnes bych hodnotil sotva dvěma hvězdičkami. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu málo výpravný animák s nevyhraněnou cílovou skupinou. Pro nejmenší děti příliš rychlé a složité, pro odrostlejší dost utahaně nudné a pro dospělé vyslovená pohroma. S Shakespearovou hrou to má společný tak leda název, jména několika postav a tendenci neustále přidávat komplikující dějové vsuvky, aby vše bylo ještě víc žertovně zamotané. Na druhou stranu, kdyby měl někdo v začátcích dost rozumu a zvolil jiný název, hlavní animátor kdyby se trošku oprostil od učebnicových pouček a návrhář kdyby kreslil lokace úměrně k rozpočtu a možnostem, nebo kdyby někdo aspoň sestřelil stopáž o pětadvacet minut... No, je těch kdyby nějak moc, ale to by to pak mohlo být docela pěkné. Takhle zaujme leda zoufale vtipný sbor muzikantů reagujících na narážku s časem a občasný záběr na Heleniny kalhotky. Rozhodně pak nezaujmou lehce trapně působící odvolávky na všechno možné a patetický závěr. Trochu málo, opravdu slabá dvojka. „Já vím, že bys nezhubnul, kdybys na to zůstal sám.“ Juch rozverná romantika. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s komentářem od Ripley. Jen bych dodal, že jediné, co mi na této pohádce vadilo, byla ošklivost některých postav. Nejvíc asi Lysanderova. Naopak pohádkové postavičky byly roztomilé, v čele s tlustým Heleniným protějškem Oberonem - to je unikátní postava. V pohádkovém světě je to naprosto super, např.skákání po bublinách je parádní. Po vícerém shlédnutí a s malým přihlédnutím k nízkému hodnocení zde zvyšuji na pět, protože kromě ošklivého Lysandera, komorníka a tatínka a Oberonova rapového výstupu tato pohádka nemá snad už jinou chybu a na konci se nedokážu ubránit slzám. A navíc "Čáááásu už zbývá málo....." ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Shakespearem nedotčen (snad jen povinně Romeo a Julie a též Komedie plná omylů) jsem si to náramně užíval... Nic mě nenutilo to srovnávat s originálem, kterému by to snad mělo být podobné... Navíc si myslím, že ve srovnání s tímto by originál musel utrpět porážku... Nesnažím se totiž hrát si na intelektuála a proto mě fantasy svět osloví mnohem více... Animace ne nepodobná Kozímu příběhu (což beru jako klad) a svět snů prostě výborný... Banda hudebníků, poskakování po bublinách, tři čarodějnice... Jen ten konec to kazí... Ale což... Je to to jediné... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama