Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voják Honza Marek dostal třídenní opušťák. Marta, se kterou před vojnou chodil, sice na něho nečekala, ale dá mu znovu přednost před svým novým ctitelem, nepraktickým a stále zasněným Ivanem... Nevýrazný snímek ze života mladých lidí na venkově. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

fragre 

všechny recenze uživatele

Přelétavá venkovská kráska, která cvičí se dvěma nápadníky, by pro kratší film nemusel býtl špatný námět, kdyby zde nebyl zabit řídkým scénářem, častou naprostou nevěrohodností jednání postav a přehnanou poetizací. Už jen ten záklaďák, který pokud by v reálu na opušťáku chodil dle vojenského řádu v uniformě, jak zde činí jedna z hlavních postav, by byl za naprostého blba a na zábavě terčem posměchu. Takže největším překvapením filmu je skutečnost, že V. Jandák, nyní tak představitel přisprostlých hovad, mohl kdysi hrát lokálního Jeníka Ratkina. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Mladá holka si vodí dva nadržence jak na provázku a napíná je koho si z nich vybere. Jestli o 50 kilo mladšího (tehdy ještě hezounka) poslance Jandáka nebo bigoše na opušťáku Skarkeho (s hlasem Jardy Satoranského). Já bych ji tedy radil spíš toho Jandáka, protože Skarke (bejvalej traktorista JZD) je v roli tak vygumovanej, že chodí pořád ve vojenskejch hadrech - tak to v budoucnu určitě podepíše a na traktor se nevrátí. Což určitě uvítá Jirka Vondráček, protože dostal ten traktor po něm a hrozně nerad by ho pouštěl... Spoiler: Nakonec se ji do kalhotek asi dostal Skarke, jestli to tedy lze odhadnout ze záběru, kdy Jandák najde na louce dívčiny boty a Skarkeho vojenskou lodičku a je z toho úplně hotovej... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Chudák Jandák se tak snažil a bylo mu to hovno platný. Pod noční oblohou vyprávěl svý vyvolený o hvězdách, skládal pro ni básničky, hrál jí na kytaru, vyráběl pro ni nějakej talisman a ta si s nim celou dobu naprosto neskrývaně vytírá prdel a nakonec mu řekne, že jako po dobu, co bude Skarke sloužit vlasti, bude tak hodná, že bude chodit s nim. Ale až se z vojny vrátí, tak bude konec. Prostě takovej milostnej trojúhelník. Ale dialogy jsou tak nehorázně vycucaný z prstů, že celej film působí naprosto neuvěřitelně. Jak ta buchta s těma svejma amantama mluví, to by jí musel snad i ten největší zoufalec kopnout po 3 minutách do prdele. Zajímavý je, kolik se ve filmu objevilo tehdy mladejch, začínajících herců. Většina z nich má jenom takový štěky, že si jich člověk sotva všimne (třeba Töpfer). Nejvíc toho asi předved nesmělej mladíček Jandák. Kdo by to do něj tenkrát řek, že to jednou dotáhne až na ministra kultury? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní romance na typické téma. Martě přijel na opušťák Honza. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby však zároveň nechodila s Ivanem. Chlapci se kočkují a Marta se tím baví a ještě je oba provokuje. Velice jednoduchý příběh z vesnického prostředí, který málokoho nadchne. Je to takový odpočinkový snímek, který na druhou stranu zase nepatří k těm nejhorším. Pro svojí krátkou stopáž je snesitelný a poučuje, že jít na dva roky na vojnu a zanechat doma svoji dívku je vždy riziko. K zajímavostem filmu patří hojná účast tehdejších debutantů. Někteří mají vyloženě štěky, jako by byl nedostatek komparzu. Asi vtom byl záměr. Vyzkoušeli si, jak to u filmu chodí. Neobvyklý romantický film na český způsob 70. let. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Holt, Marta se nechtela vazat a tak flirtovala jak s vojakem Honzou, tak studentem Ivanem. Mne byl tedy daleko sympatictejsi Ivan v podani Jandaka. Z hercu zaujala take debutujici Jana Valkova-Janekova. Film je vsak velmi nevyrazny a pusobi stejne mdle jako Marta. Tezko uverit, ze se na takove filmy chodilo do kin (tim vsak nechci tvrdit, ze momentalni ceska tvorba je lepsi). ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se také u železničního viaduktu Sepekov-Božetice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Nové Mirovice a na Milevsku. (dyfur)
  • Podle vzpomínek režiséra Hanibala byl v 80. letech původní závěr - po léta skladovaný v režisérově držení - vyhozen. Nová verze pak měla optimističtější vyznění. (Mylouch)

Reklama

Reklama