Reklama

Reklama

Gymnastka

  • USA The Gymnast (více)

Obsahy(1)

Jane kdysi patřila mezi nejlepší americké gymnastky, ale kvůli zranění si nedokázala splnit svůj olympijský sen. Teď je jí čtyřicet, pracuje jako masážní terapeutka a žije v manželství bez vášně a bez života. Pokouší se dát svému životu smysl, a tak se potají snaží otěhotnět, i když ví, že si to manžel nepřeje. Navštíví posilovnu, kde ji rozpozná jedna z trenérek. Ta Jane naverbuje do úplně jiného druhu zábavy: stane se součástí akrobatického vystoupení ve stylu Cirque Du Soleil. Druhou účinkující v tomto čísle je také nově naverbovaná tajemná tanečnice Serena. Postupně se do sebe s Jane zamilují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

bidja 

všechny recenze uživatele

Příjemný, pěkný pozdrav z nedělního adventního dopoledne. Nejedna lahev chutného vína je již dopita a když nejsou po ruce přátelé - sparingpartneři přichází na řadu nějaký emocemi nabitý film. Gymnastka to plně splňuje, sice se dá vytušit jak to asi dopadne, ale je to celkem fuk. Film splňuje požadavky na estetiku, je neotřelý, má náboj, dá se s ním propít až do pondělního rána. Nevypínat na titulky...Pak přijde práce a takové ty všední povinnosti. Čas je nakojen a nebrečí. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film ani ne tak jako o lesbické lásce, ale spíš o sebepoznání a sebepochopení. Určitě na něm bylo co zlepšovat, ale i tak dávám zasloužené 4* - 72%. (závěrečné titulky tomu daly tu správnou tečku) ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Něžně natočený film o tom, jak je někdy těžké měnit zaběhnuté životní stereotypy a pravdy. O tom, jak je těžké překonat své strachy a vydat se svobodně za hlasem srdce. A také o tom, jak osvobozující může být podlehnou nespoutanosti lásky, která nezná škatulkování. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejkrásnějších filmů o vztahu dvou žen, který jsem viděla. Není potřeba do filmu nahňácat mraky erotických scén na to, aby bylo uvěřitelné, že "tady jde o vztah" a že se tohle může přihodit - za jistých okolností - v podstatě komukoliv / kterékoliv. Herecké výkony obou hrdinek jsou úžasné, já jsem byla dojatá a strašně jsem jim přála. Rozdělování lidí na "homo" a "hetero" považuji za přežitek :-) Krásné. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Podle obalu jsem čekal sportovní film o sportu a né o pomatené manželce, která podvede svého manžela s lesbou... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Stejně jsem měl pocit že se spíš jednalo o ženu vnitřně prázdnou a upřímně jsem nechápal co na té chlapské "staré" a studené manželce manžel viděl... 70 % ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nikdy není pozdě změnit svůj život a hledat intimitu. Komorní film o ženě, která cítí, že její život není takový, jaký by chtěla. Někomu stačí udělat krůček a odejít. Ona začne tančit a lítat.... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Posledni kousek z dnesniho sychraveho "girlpower" odpoledne... Prestoze hlavni hrdinka (zajimava Dreya Weber) vypada chvilkama trosku jako chlap (dobrej hlas), tak se mi film celkem libil. Na tech snurach predvadeli holky zajimave kousky... Slebsi 4, a doporuceni pro odvazne divaky / divacky. Titulkova scena na konci potesila. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ženský film pro ženy. Citlivý, ne kýčovitý. Nevím, čím to, že teď na homosexuální téma narážím téměř v každém filmu, který si pustím, ale pokaždé mě to příjemně překvapí (myslím tím způsob pojetí) a zde tomu nebylo jinak. A navíc, nebylo to jen o tom, kdo chce koho a co má kdo v kalhotách :-) ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Filmy s touhle tématikou mám hodně rád, ale tohle mě moc nechytlo. Nebylo to tak silný příběh, kteryma se tyhle snímky vyznačujou.... ()

Teleri 

všechny recenze uživatele

Film Gymnastka jemným a nenásilným, skoro až přirozeným způsobem předkládá pro někoho problematickou otázku lásky k člověku stejného pohlaví. Znamená zamilovat se do ženy, že zamilovaná je lesba?... Jane se ocitá před volbou ze tří cest k smysluplnějšímu životu, po jedné se vydat musí. Zvolila tu nejlepší? Myslím, že ano. Tenhle fim není nijak extrémní a proto se na něj nemusíte bát jít. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo dost. Za závěrečný tanec na čáře při silniční kontrole bych dal i plný počet, ale přece jen tomu tak trochu dějově chyběl konec. Ale poctivé čtyři dám rád, rozhodně za fyzické výkony, Dreya Weber měla tehdy 45 let, pokud na tom hadru lítala fakt ona, jako že asi jo,smekám. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Příběh mě příliš nenadchl a absolutně jsem se nedokázala srovnat s nesympatičností Dreyy. Přesto tam byly milé momenty a působivé fyzické výkony. V žebříčku L filmů je to přijatelný průměr.. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

bylo to super, tuhle tématiku mám moc ráda, je me to blízké, vřele doporučuji, je to zajímavý film o netoleranci a krásného umění. ()

Reklama

Reklama