Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický příběh Richarda Pimentela, válečného veterána z vietnamské války a vynikajícího řečníka, který se nechtěl dívat, jak zdraví lidé přehlíží ty handicapované. Proto začal aktivně shánět práci postiženým a byl osloven samotným guvernérem, aby vymyslel program na trénování zaměstnanců, kteří budou pracovat s invalidními lidmi... (vaja)

(více)

Recenze (21)

Matty 

všechny recenze uživatele

A všichni postižení si byli s těmi nepostiženými rovni a žili v míru a pohodě až do skonání věků… Asi není snadné vyjádřit svou úctu k nějaké osobě bez sklouznutí k tomu nejlacinějšímu kýči. Richard Pimentel je bezpochyby dobrým člověkem, jeho práce pro handicapované přínosná, jeho život fascinující, ale musíme se to vše dozvídat tou nejvíc klišé cestou? Většině filmu zoufale chybí nadsázka a sebereflexe prvních minut, které sice působí hodně „forrestgumpovsky“, ale dokázaly udržet mou pozornost, ba co víc, nedat ani trochu najevo, jak špatný bude zbytek (zhruba od Vietnamu). Nezvládnutá dramaturgie (hlavní děj se začne odvíjet cca po čtyřiceti minutách) je korunována grandiózně trapnou scénou v Pancake House. Něco podobného bych čekal nanejvýš v nějakém Děsném dojáku. Zamýšlená procházka slzavým údolím byla v mém případě pouhým přeletem nad ním. Music Within je jedním z těch povrchních filmů, kde vystupují pouze lidé hodní, anebo hloupí. Toho nejhodnějšího zde ztvárnil bezvýrazný Ron Livingston, jenž navíc neprochází v průběhu let výraznými fyziognomickými proměnami, takže ve třiceti vypadá takřka totožně jako v padesáti. Kdybych šel ještě víc k jádru věci, selhává samotný nápad zfilmovat život tak silně ovlivněný Vietnamem, neboť, co si budeme nalhávat, Vietnam je pasé. A jako jednomu z mála amerických dramat posledních let tomuto vážně nevěřím, že měl současně reflektovat situaci v Iráku a Bushovu politiku (nebylo by totiž vůbec jasné, jestli „Bush ano“, nebo „Bush ne“). Bez poskvrny nakonec zůstane asi jenom ta hudba, sice nevhodně využívána, resp. nadužívána, ale valí. Valí a všechno ostatní nechává daleko za sebou. 40% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pokud je něco až moc hezky naplánovaný, ale není to nijak hezky natočený, nemůže to být ve výsledků hezký. Zvlášť když jde o manipulativní podívanou s opsaným konceptem Forresta Gumpa, která obhajobu postižených rozšmelcovala v jejich parodizaci. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jedním okem nahlédnutí do života postižených a druhým okem zobrazení snahy, udělat jej pro ně lepším a jednodušším. A myslím, že se to tomuto snímku povedlo, snaží se nám ukázat, že každý jsme nějaký a svým způsobem i výjmeční. Co se výkonu herců týká, nemám připomínky. A nebo jen jednu a tou je Art, jenž byl famózní... 75% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Takové skromné filmy miluju. Pokud srovnám s Milkem, který je rovněž založen na pravdivém příběhu, ale je více Hollywoodsky nadržený, vyhrává Music Within na plné čáře. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem si z filmu odnesl je poznatek, že Michael Sheen je chameleon a určitě o něm v budoucnu uslyšíme čím dál tím víc. Jinak mě nesmírně iritovaly ty jeho sympatické hlášky typu "nemám v tom vozíku velký zadek?". Film je až vlezle korektní a opravdu mě kromě Sheena nic nepřekvapilo (Ron Livingston je v kontrastu s Sheenem pouze nezajímavý přicmrndávač). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako cynická komedie o zvláštním člověku a končí jako životopisné drama o boji za práva handicapovaných, s intermenzem ve Vietnamu. Že je to založené na skutečné události není ani tak důležité... dobře natočený, dojemný i lehce vtipný příběh, který ke konci už bohužel trochu nudí. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

richard mal nelahke detstvo, nelahku buducnost, ale velku volu a nadej zmenit svet postihnutych...citlivy snimok, ktory nuti nas obycajnych ludi neodrvracat sa, ale vidiet tych skutocnych ludi v poskodenej schranke. jednym velkym plusom filmu je, ze dej ide pekne chronologicky v kratkom case, takze nema hluche miesta, ale ide rovno na povrch s myslienkou a koniec koncov doprevadza ho k tomu krasny dobovy hudobny doprovod... a nakoniec specialne treba pochvalit michaela sheena za arta trpiaceho obrnou, pretoze bol uplne autenticky...odporucam velmi... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Problémy jsem měl dva - za prvé mě tenhle film prostě nudil. Celé se to vleče a vleče, stále čekáte gradaci, pointu, zvrat ... a ono nic, najednou jsou tady závěrečné titulky a vy jste skoro vděční. Pak je tady ale další věc - hlavní postava mi od začátku byla hodně nesympatická. Chlapík mi připadal jako dost namyšlený egocentrik - film byl natočen podle autobiografie, takže když si ještě přičtu určitou míru sebeidealizace, pak mám opravdu podezření, že hlavní hrdina mohl být pěkný hajzlík, který si na svém handicapu vystavěl kariéru. Ale abych nebyl považován za grobiána, tak za to, že je to dojemný film o postižených, klidně ještě jednu hvězdičku přidám. Ze dvou na tři. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Docela silný snímek, který řeší nejednoduché téma. S některými věcmi jsem zde zcela souhlasila s některými ne. Ono je to složité, rozhodně si taky myslím, že postižení by měli mít stejná práva jako každý jiný, ale občas to tak prostě nejde. Příklad z tohoto filmu Mike bych popravdě taky nezaměstnala v žádné práci, ne proto že byl postižený ale vzhledem k jeho povaze, která tím byla způsobena a spousta dalších podobných příkladů. Zas na druhou stranu, kvůli tomu, že má někdo obrnu a tím pádem prostě vypadá a chová se než jiní, ho neobsloužit v restauraci je pěkná hnusárna. Jak jsem řekla nejednoduchý problém, ale film byl skvělý. A teda Michael Sheen to sehrál naprosto fantasticky. Například po roli lycana v Underworld značný rozdíl:) ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi skvěle sedl do nálady. Prostě se to tak někdy stane, že máte chuť na něco příjemného, lidského. Potom si pustíte tohle a cyk ho, dostanete to ve svkělé dávce, rozumně okořeněné příjemným humorem. Dvojice hlavních hrdinů mě dokázala příjemně rozesmát, vícekrát něž několik teenage komedií dohromady. Skutečně příjemný film, hezky se na to kouká. Více než milé překvapení. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Díky několika vtipným i tragickým scénkám ze života, které trefně obstarává Michael Sheen a díky dobrým hereckým výkonům, snadno překousnete skutečnost, jak film mohl být dobrý, kdyby ho točil někdo jiný a jinak?? Jedná se o příběh podle skutečné události, se silným tématem, kterému nejvíce ubírá malost celého projektu. Rozhodně ale doporučuju, i když jsem nebyl zcela spokojen. Jednou větou: Je hezké vidět rozsah hereckých možností Michaela Sheena, může hrát prakticky v čemkoliv. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o tom, jak těžké je být handicapovaný a ještě těžší si jako handicapovaný sehnat práci. Film vypráví osud muže který se sám handicapovaným stal, překonával obtíže a posléze se rozhodl uplatnit se v podporovaném zaměstnávání. Což mezi sedmdesátými-osmdesátými (ke konci i devadesátými) léty nebyla běžná a lehká záležitost. herecké výkony jsou více jak dobré, po scenáristické stránce se taky tváří vše v pořádku, jen ke konci opravdu film sklouzává z dobrého počátečního tempa k jistému stereotypu. (Dávám pět hvězdiček jakožto člověk zasažený problematikou speciální pedagogiky, obecněji by to byly spíše hvězdičky čtyři.) ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, co je "based on the true story". Tentokrát na téma handicapovaní vs. zdraví lidé. Ze začátku mi to atmosférou trochu připomnělo Forresta Gumpa - válka ve Vietnamu, sedmdesátá léta... Je to krásně natočené, rychle to uteče, hraje tam skvělá hudba. A Michael Sheen tady předvedl svoji životní roli! Stojí to za vidění. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď sa vážna téma pojme veľmi odľahčene. Je tam dostatok humoru, ktorá dáva potencál, aby sa skrytý odkaz dostal do povedomia aj ľudí, ktorí s postihnutými nemajú veľa skúseností. Ostal mi pocit, že keď sa chce, tak sa dá a žiadna situácia nie je neriešiteľná. Poznám viacero ľudí, ktorí sa so svojím postihnutím vyrovnali a sú úžasní. Je jasné, že určite nie sú takí všetci a ja ako človek bez znevýhodnenia si ťažko viem niektoré veci, ktoré oni prežívajú vôbec predstaviť. O to viac je úžasné ak zostanú pozitívni a so zmyslom pre humor. A takých nájdete aj v "Music within". A malý bonus je v myšlienke "Máte úžasný talent, no prídite, až budete mať čo povedať" ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

podivuhodný film jak je těžké se zařadit do společnosti mezi postižené, navíc, když společnost je neakceptovatelná a sobecká a zlá, ještě, že tito lidi najdou v někom oporu, kteří to s nimi myslí vážně a dobře, než společnost, která myslí jen na sebe. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Áno, je to teatrálne, polarizujúce a sladké. Ale čo na tom!? Veď je to v konečnom dôsledku výborný film. Spracovanie ozaj nie je najlepšie. Celý film ťahá Michael Sheen so svojím hereckým výkonom a humorom_čisté, vtipné, zaujímavé 90% ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu bol perfektny z rozpravania Richarda o svojom dectve... Ako prisiel o otca a mama sa utapala v depresiach ... Chel by speakerom ale profesor sa na nho vykaslal.. Povedal mu aby isiel zit... Ohluchol a pribeh sa zacina... Je skutocne krasne ako sa Richard snazi pomoct najst pracu postihnutym... Ta scena co bola v palancinkarni bola celkom drsna... Velmi pekny vztah sa vytvoril medzi Richardom a Artom... Kedze vzajomne si vedeli porozumiet... Skutocne krasny film... Vo filme prebehla jedna krasna veta... Ked sa pozru na mrzaka nevidia nic, ignoruju mrzakov lebo narusaju ich definiciu cloveka, nutia ludi citit...!!! ta veta je trochu poprehadzovana ale slna ucel... :) ()

Reklama

Reklama