Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Madison 

všechny recenze uživatele

Musíte milovať Južnú Kóreu tak bezhranične, ako ju milujem ja, aby ste zniesli toľko sentimentu, romantiky, melanchólie či smútku. Ja som bola spolu s nádychom fantastična a podmanivého klavíra, ktorý sa stáva akýmsi kľúčom k vyvrcholeniu, okúzlená a nechcela som, aby sa to skončilo. Tá záverečná snová scéna, tie tajuplné bolesťou podtrhnuté oči hlavnej hrdinky, tie nebesky krásne klavírne sekvencie, snaha priviesť diváka na pokraj znesiteľnosti. Uverila som zámerom režiséra a rada sa nechám týmto nesmrteľným príbehom dojímať znovu a znovu... Nič pre cynikov. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Postavy sympatické, prostredie školy tak isto, pekná hudba, piano battle ako výborný nápad, taktiež mi sadlo zafarbenie filmu. V polovici to trochu stratilo tempo, potom ma to ale prekvapilo (keď už som si myslela, že viem o čo ide, prekvapilo ma to druhý raz) a finále bolo strhujúce. A Chou má talent. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Červená knižnica na plátne nie je na zahodenie, pokiaľ obsahuje v sebe srdcervúce vlnenie. Namiesto neho sa v Tajomstve dostaví len tuctový príbeh študentskej lásky. Originalitu má zaručiť jeho skutočná podstata, spočívajúca v mystickom tajomstve. Zobrazenie scén jeho odkrytia ale sprostredkúvajú scény vylepšené digitálnymi trikmi, ktoré namiesto povznášajúceho pocitu úžasu zanechali emócie len v stave chladného psieho ňufáka. Súhlasím s Rudovousom - zázrak sa nekoná. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Nadherne rozohrany milostny pribeh 2 stredoškolakov, ktory prinaša plnu hrsť krasnych pocitov. Pomaly a veľmi prijemne plynie až do onoho zvratu(podobnu zaludnosť som očakaval), ktory je na môj vkus mierne prekombinovany, avšak rozhodne nie zly. Byť to tajomstvo jednoduchšie, mohlo to byť dokonale dielo. Napriek tomu je Secret vysoko nadpriemernou romancou. Oh, skoro som zabudol.... UŽASNA HUDBA!!! ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jay Chou umí zpívat, umí hrát, je hezkej, umí karate, umí kouzlit a dneska se dozvím, že ten hajzl umí i hrát na klavír a ještě k tomu i celkem obstojně režírovat... Secret jistě obsahuje hromadu narativních problémů. Měl jsem obrovský problém s "plot twistem" ve druhé polovině a byl bych stoprocentně mnohem radši, kdyby se film nesnažil tak šokovat a místo toho zůstal komorní. Způsob odvyprávění tohoto problému mi taky nepřišel zas tak skvělej a možná by se pro tentokrát hodila trocha toho prolínání s minulostí. Ano, přišli bychom o "zázračné" překvapení, ale ty payoffs na které se tu hrálo nebyly tak silné, aby to celé udrželi pohromadě. I přes tyto nešvary se však musí 'Secret' něco nechat. Jay Chou dokázal vykouzlit opravdu melancholický snímek, který vás svojí fluidní poetikou nenechá tyto chyby hledat. Místo toho budete opiti emočně fungující romanťárnou, jež je i přes svoji vnitřní banalitu doopravdy milá. Je tak moc milá a roztomile naivní, až mě donutila se pro tentokrát při mém hodnocení nerozhodovat logikou, ale srdcem. Dlouho hledám smysl filmu a jsem rád, že se vždycky nakonec najde někdo, kdo to namísto použití správné techniky zkusí urhát přes svoje pocity a instinkt. Tohle všechno je přeci jen umění a nad uměním se občas vyplatí nepřemýšlet. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)
  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama