Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Oficiálně se z filmové série filmů Saw stává filmový seriál. Neznalost předchozích dílů může být pro diváka fatální - nepochopí tak vůbec pachtění detektiva za "tajemným" následovníkem Jigsawa. Technicky je to totožné s předchozím dílem, tudíž žádná invence, co se týče například kamery či střihu. Ano, je to snad ještě více vykonstruovanější, než všechny předchozí díly (člověk A jde vždy cestou B a v místnosti C si pustí kazetu D určenou právě jemu - vždy hezky s oslovením). Navíc nechápu, jak může být někdo, kdo o případu něco ví, tak hloupý. Musí přece vidět / vědět, že Jigsaw (nebo jeho následovník), na kazetách nelže, tudíž poslouchat jeho příkazy = přežít. Ale nebudu spoilerovat.. Jinak je ale páté pokračování zmáknuto o stupínek lépe, než jeho předchůdce, a proto dávám hezký průměr. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen opět mírné zlepšení. Přichází na scénu dvojice detektivů, která si trošku začně šlapat na kuří oka. Detektiv Hoffman mých sympatií příliš nepobral, nicméně účel světí prostředky a je třeba pokračovat ve hře. Takže zde máme pětici lidí, kteří se musejí rozhodovat kdo další odpadne a ve druhé dějové rovince to končí krásnou lisovací scénou. Upřímně jsem velmi rád, že ze série odešel režisér minulých tří dílů a na scénu nastupuje někdo jiný. 50% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Saw V aneb 5 přísloví o Hře...1.) Všeho moc škodí! --Ano, v tomto případě je 5. pokračování fakt hodně. 2.) V jednoduchosti je síla! --Bohužel, pasti jednoduchosti moc nepobraly. 3.) Změna je kořením života. --Kdy se ale změní Saw? 4.) Stáří nepřichází samo. --Saw ano. 5.) S poctivostí nejdál dojdeš! --Ano, viděli jsme, jak dopadl agent Strahm. :-) Zajímavosti: ...že na všechny principy fungování pastí přijdou oběti, až když je pozdě... :-) 35% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme "pětku", fenomén Saw se stále drží a to je potřeba ocenit. Vždy se najde někdo, kdo chce točit další díly...a vždy se najdou lidé, co na to půjdou do kina. Ale setrvačnost není nekonečná, to je fyzikální jistota, i když se ji snaží nějakým způsobem vylepšit a prodloužit. Už se těším na "šestku", "sedmičku", "osmičku" a proppos, "devítka" je mé šťastné číslo. Nejradši bych tvůrce zarazil a zakázal jim točit další díly...ale spousta filmových pracovníků by bylo bez práce... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 113,9 mil. (NIRO)
  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama