Reklama

Reklama

Zelená zóna

  • USA Green Zone (více)
Trailer

VOD (1)

V roce 2003 se v okolí paláce svrženého diktátora Saddáma Husajna pohybují okupační vojska, snažící se stabilizovat vzniklou situaci. Velitel Roy Miller stojí v čele elitního armádního týmu a má za úkol najít zbraně hromadného ničení. Jejich údajná přítomnost byla hlavní záminkou k invazi spojeneckých sil do Iráku. Zpravodajská služba dodává Millerově jednotce souřadnice míst, kde se zbraně nacházejí. Jenže když vojáci dorazí k jednomu ze skladů, jsou překvapeni, že je prázdný. Je to již třetí místo, kam jeho oddíl dorazil a nic nenašel. Při poradě velitelů Miller upozorňuje, že informace od zpravodajců jsou špatné a naprosto nepřesné. Hned v zárodku je umlčen lidmi z tábora prozatímního šéfa irácké správy Clarka Poundstonea. Naopak jeho oponent, agent CIA Martin Brown, nabízí Millerovi pomoc. S přispěním poznatků novinářky Dayneové začíná Roy rozkrývat tajemné vazby vedoucí od vysoce postaveného generála irácké armády až k pohlavárovi Pentagonu, operujícímu v Iráku. (TV Nova)

(více)

Recenze (847)

buchli 

všechny recenze uživatele

Na poprvé trochu zmatené (hlavně díky roztřesené ruční kameře jako z epileptikovy noční můry), ale při druhém shlédnutí (a urputné snaze nesoustředit se na třesení kamery) skoro nebylo co vytknout. Akce, pobíhající herci s tajemnými výrazy, obstojná, nijak nevtíravá hudba, ale hlavně autenticky působící marocké exteriéry natolik vyváží celkovou epileptičnost, že jsem byla nucena přehodnotit své původní hodnocení (jako by to někoho vytrhlo)... ale jestli si Greengrass nedá s tím dokumentárním stylem trochu pohov, může se v něm za pár let sám utopit... Jo a taky vám to připomíná 24 hodin??? (střílení, výbuchy, speciální jednotky, konflikty zájmů různých vládních agentur, všichni pletichaří, někoho hledají/unáší, odhalují spiknutí a pořád u toho telefonují...) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, zda tento film promítají v Iráku a s jakým úspěchem u diváků. Je ale pravdou, že tento snímek přichází poněkud pozdě vzhledem k tématu. Velmi dobrý akční film, který splnil to, co jsem očekával. Vadila mi ale příliš roztřesená kamera, která spolu s nedostatkem světla dělala některé scény nepřehledné. U neakčních scén mi připadal pohyb kamery zbytečný. Od začátku do konce akce a napětí, ale pokud bych měl srovnat s dalším aktuálním snímku z Iráku, tak "Smrt čeká všude" z tohoto srovnání vychází poněkud lépe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, a podla tvorcov aj stvrta cast pribehu Jasona Bourna, comu sa osobne vobec nebranim. Politicky angazovany film Green Zone je zrucne rezisersky natoceny Paulom Greengrassom /Bourne Ultimatum/. Vyborna je hlavna zauzlena dejova linia o WMD, k tomu vyborna kamera, strih a drsna akcia, ktoru sympatak Damon /Good will Hunting, Bourne Identity, Bourne Supremacy/ zvlada na jednotku. 94 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Greengrass defacto nepřekvapil - natočil nadupaný akční polit-thriller přesně tak, jak se od něj očekávalo. Tudíž ani jeden aspekt (akce, politika) nepřebývá ani nechybí, akce je nabušená a přehledná, hudba dynamická a Damon dokonale pasující. Jenom škoda přímočarosti scénáře, i když v tomhle případě to asi jinak nešlo. Každopádně za to ta hvězda dolů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Greengrass je prostě frajer.Přesně tenhle jeho styl,který vás na začátku filmu chytne za límec a na koncí vás vykopne,sem si zamiloval už u prvního (respektive druhého) Bourna a doposud mě neomrzel.Green Zone je sice trošku přímočařejší a v mnoha ohledech přehlednější,než Bournova trilogie,ale to ani trošku nevadí.I tak je to hodně dynamická,svižná a zároveň chytrá jízda,přesně taková,jakou v dnešní době umí snad jen mistr režisér.Spokojenost maximální a s čistým svědomým plný počet... ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

No... nevím. Určitě se jedná o nadprůměrný, superdynamický snímek... ale. Už jen to, že je tu nějaké to ale, celkový dojem trochu snižuje. Nějak jsem od toho očekával víc. Napsáno to bylo dobře a zcela přehledně, nad jasnými a přirozeně plynoucími dialogy všechna čest.. každopádně neumím se ubránit dojmu, že herecké výkony a vůbec režie byla tak nějak "rutinní" - prostě dobře odvedená práce, o nic méně, ale bohužel ani více. A Damon, ač ho mám rád, předvedl dle mého názoru stejně obyčejný (i když, to už je možná, přiznávám, snad až moc negativně znějící přídavné jméno), ničím nevybočující výkon. Jako ostatně všechny tváře snímku, snad jen s výjimkou Khalida Abdally, představujícího místního "domorodce" Freddyho. Ani zmiňovanou monumentalitu hudebního podkladu jsem nijak zvlášť nepocítil. Možná je chyba ve mně. A nebo není a možná prostě snímek nemá tu správnou šťávu, aby dokázal přesvědčit - už jenom situaci, kdy si americký voják tak nějak proti politice vlastního armádního vedení "dělá, co chce", si neumím reálně představit. Ale to už je fantazírování. Každopádně - aby bylo jasno - i když nejsem nijak zvlášť ohromen, kdybych po čase chtěl sáhnout k nějakému solidnímu válečnému filmu s novodobější tématikou, nijak zvlášť bych se Zelené zóně nebránil. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když film chce dokázat, jak nesmyslná válka je a jak je film zajímavý, tak jsem se nudil. Polovina filmu je velmi zdlouhavá a když je nějaká akce, tak kamera se tak hrozně třese, že z filmu máte v rovině jen titulky. Přesto oceňuji ke konci gradaci ( třesení a houpání ) kamery do takové míry ,že jsem byl čím dál více podrážděný. Pak film vyvrcholí a kamera se uklidní a naznačí, že je po všem. USA a její taktika vymyslet si nepřítele, aby mohla zbrojit a ekonomika byla v plusu, je známá věc. Přesto se USA musí nechat, že je to obušek na východ. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Horší než Black Hawk Down, ale přesto super snímek. Perfektní kamera, atmosférická hudba,a skvělá atmosféra. Damon hraje jak jinak než perfektně, a celkově filu nic moc nechybí. Zatím čtyři hvězdičky, uvidíme po dalším re-playi... ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Vizuálne príjemné, pekne zostrihané a dynamické. Nieje to nejaký extra trhák, po ktorom by som len tupo pozeral do prázdna, ale je to poctivo odvedená práca s dobrou témou. Američania môžu všetko. 75% ()

KooNY 

všechny recenze uživatele

Porovnávat Green Zone s Bournem jen proto, že tyhle filmy spojuje jméno režiséra a herce v hlavní roli mi nepříjde fér. Nevidím se, že ti co čekali nového Bourna nejsou z filmu nadšeni. Green Zone je jinde obsahově a místy i žánrově. Opět skvělý Greengrassův rukopis, roztřepaná kamera, autencita z každé sekundy, perfektní Damon a strhující akční finále. Na Green Zone jsem se hodně těšil a jsem celkem spokojen. ()

Tomik12345 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem se na tenhle film těšil, tak celkem zklamání. Ne že by to bylo úplně špatné, ale líbilo by se mi víc "bournovského" drivu, akce. Navíc mám pocit, že si tu Greengrass trochu vylévá srdce, jak nesouhlasí s válkou v Iráku. No, nápad dobrý, ale celkově film průměr. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

To, co celý svět věděl hned po vyhlášení války v Iráku, dojde americkým vojákům trochu pozdě. Spolupráce Greengrasse a Damona v Zelené zóně nevyšla a to jen kvůli velice hloupému scénáři. Jinak všechny atributy, které mám tak rád na 2 posledních Bournech jsou tu ještě o trošku posunuty k dokonalosti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se ne úplně těšil,sice vidět sem ho chtěl,ale...?První záběry,a já měl v hlavě Černýho jestřába a nebo Smrt čeká všude.Naštěstí film po půlhodině přeci jen začal bejt o něčem,a tak to úplná nuda nebyla,Jen už je těch filmů z Iráku trochu moc.60%. ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

;) viděli jste taky toho Damona jako toho důležitého vojáka? "Jaktože to tady neni vyčištěný? Jaktože tady ty frajeři rabujou? Blablabla!" ... Jo, jako bourne byl dobrej, ale vojáček to prostě není. Hvězdička za Gleesona, a hvězdička za těžký téma. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby kdy jsem při pohledu na Matta Damona okamžitě sahal po ovladači. On a LadyCaprio jsou akční hrdninové dneška. Inteligentní, nepříliš nabouchaní, přesto schopni kohokoli zfackovat. Zóna je místy trochu chaotická, dá zabrat se ve všech těch jménech orientovat, ale nakonec bych ji postavil na piedestal blízkovýchodních příslibů, ovšem stále jen jako podložku Labyrintu lží. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tento film není plný mariňáckých nesmyslů. Vojáci zde nemusí zvedat čínky, ukazovat nabouchané těla nebo ukazovat jak je jim v armádě dobře a že si můžou i zahrát basket. Zde je větší míra pozornosti zaměřena na akci a politickou situaci. I když filmu možná chybí pár aspektů, tak neztrácí na kvalitě. Zápletka je výborná a nic mě neodrazuje od toho abych dal 4 hvězdičky. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Slovní přestřelky mě bavily více než ty se zbraněmi. Šlo v nich přinejmenším cítit trochu napětí, posunovaly děj a vypovídaly aspoň nějaké informace o postavách. Naopak akce byla docela bezzubá a Greengrass si sní ani tolik nevyhrál stejně jako s tématem, do kterého příliš netne. A i když je vidět solidně odvedená filmařská práce, tak mě výsledek přeci jen trochu mrzí. 3,5* ()

Související novinky

Greengrass a Hanks versus piráti?

Greengrass a Hanks versus piráti?

06.06.2011

Paul Greengrass to i přes pověst kvalitního filmaře nemá v Hollywoodu lehké. Jeho poslední film Zelená zóna byl totiž propadák. A znáte to – prachy jsou až na prvním místě. Původně britský filmař si… (více)

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Reklama

Reklama