Reklama

Reklama

Zelená zóna

  • USA Green Zone (více)
Trailer

VOD (1)

V roce 2003 se v okolí paláce svrženého diktátora Saddáma Husajna pohybují okupační vojska, snažící se stabilizovat vzniklou situaci. Velitel Roy Miller stojí v čele elitního armádního týmu a má za úkol najít zbraně hromadného ničení. Jejich údajná přítomnost byla hlavní záminkou k invazi spojeneckých sil do Iráku. Zpravodajská služba dodává Millerově jednotce souřadnice míst, kde se zbraně nacházejí. Jenže když vojáci dorazí k jednomu ze skladů, jsou překvapeni, že je prázdný. Je to již třetí místo, kam jeho oddíl dorazil a nic nenašel. Při poradě velitelů Miller upozorňuje, že informace od zpravodajců jsou špatné a naprosto nepřesné. Hned v zárodku je umlčen lidmi z tábora prozatímního šéfa irácké správy Clarka Poundstonea. Naopak jeho oponent, agent CIA Martin Brown, nabízí Millerovi pomoc. S přispěním poznatků novinářky Dayneové začíná Roy rozkrývat tajemné vazby vedoucí od vysoce postaveného generála irácké armády až k pohlavárovi Pentagonu, operujícímu v Iráku. (TV Nova)

(více)

Recenze (847)

jayman 

všechny recenze uživatele

Čakal som nadupanú "sám proti všetkým" akciu na Blízkom Východe. Dostal som niečo, čo som od mien Damon a Greengrass nečakal. Trailer klamal ako americká vláda a ja som sa neustále pýtal: kedy to už začne? Nebolo to ale zasa úplne zle. Plus posolstvo, s ktorým sa stotožňujem ako bonus. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Dobry, super, jen mi tam chyběla ta "greengrassovská" vyhrocená a velice napjatá několikaminutovka, kdy člověk jen sedí a nemůže popadnout dech. (.. jak v Letu 93 tak v Neděli). ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamický a zajímavý film, který pracuje s tak ožehavým tématem jako je válka v Iráku a hledáni chemických zbraní v rukou Saddáma Husajna. Člověk se musí hodně zamyslet jestli vůbec někdy byli chemické zbraně v drženi diktátora. Nevím jak moc film pracuje se skutečným zjištěním nebo je to je a jen konspirační teorie. Rozhodně mrkněte a udělejte si vlastní názor. ()

JK77 

všechny recenze uživatele

a preco tomu prisudzuju pozlatko bournovej trilogie??? Ziadnu spojitist som si nejak nevsimol. Ale inak slusna akcia ()

Horxus 

všechny recenze uživatele

Za měsíc na tenhle film zapomenu. Hurt Locker o fous lepší. Hned po shlédnutí 4*, následně sníženo na 3*. Skoro jako všechny filmy o válce o ničem. S Bournem to nemá nic společného, až na Matta Damona, který byl jediným světlým bodem 110 minutové stopáže. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Největší problémem jsou karty. Karty jsou totiž rozdány úplně přesně tak jak jen trochu inteligentní divák očekává. Ani při samotné hře, nedojde k nějakému velkému překvapení. Matt se snaží dohnat konkurenty co drží trumfy a ty si je poctivě střeží, jenže Matt je liška podšitá ví jak zbavit trumfů i ty největší hráče, samozřejmě je to přes něžné pohlaví co karty rozdává přes nejčtenější magazíny o pokeru....pro milovníky přesně nastavených pravidel, Matta a pár zaštěkání AK 47 jasná volba, pro Ty co chtějí něco víc, možná jen slabších 100 minut o tom jak to doopravdy bylo... ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Tu dvojica Damon a Greengrass priliš nezafungovala. V podstate tuctový u.s. vojenský film s rozprávkou o ZHN v Iraku, samozrejme primiešané hlášky ako náš ľud a demokracia, akčné scény dosť chaotické a s divokým strihom. Výsledok... Tak akurát na 1*. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Ach jak já nemám rád filmy co se jsou z prostředí válek blízkého východu.. Bohužel tento snímek mě ani při nejmenším nedonutil změnit názor, je pravda že jsem to příliš nesledoval a asi kdybych tomu věnoval 100% pozornost tak je to třeba nejúžasnější film co jsem kdy viděl, ale prostě pochybuji o tom.. Srovnávat tohle s Bournem asi fakt ne.. Hodnotím 26% (nechci dávat 25, protože tolik přesně jsem dal i křídlům vánoc a i přesto, že tohle byl shit, tak dávat to do stejné roviny s křídly vánoc to by nebylo dobré :) ) ()

kedu 

všechny recenze uživatele

Příjemný náznak poctivosti amerických filmařů, kteří jsou ochotní veřejně otevřít otázku oprávněnosti útoku US army na Irák. Damon se tak řadí po bok několika mála hvězd, které podobnou štrapáci dosud podstoupili, tedy otevřeně více či méně kritizovali americký výklad dějin. Vzhledem k vývoji situace však před američany stojí mnohem větší výzvy... ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně suprový film o válečném konfliktu v Iráku. Velice mě zaujal, filmaři vytvořili nový nápad na tvorbu válečného filmu, nápad byl o jaderných zbraní. Přesto si myslím, že lidi co znají válku v Iráku, myslím, že znají proč američané napadli Irák atd, protože pravda se skrývá v tomto filmu a ten co tu pravdu zná, film ho ničí nepřekvapí, ale já tu pravdu o té válce neznal, takže mě se film velice líbil. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pro vysvětlení některých věcí z nedávné historie asi důležitý film. Vizuálně skvělý a v druhé půlce hodně dynamický film. Příběh už ale tak skvěle zpracovaný není. Amíci coby samozvaný světový mírový arbitr se ženou znovu do Iráku, lační po ropě a navlečou to na to, že Saddám má ty zbraně hromadného ničení. Jenže on je nikdy nikdo nenašel. A který jiný film o tom takhle otevřeně mluví? Krom dřívějšího dokumentu Konec v nedohlednu (2007), který asi stál za vznikem tohoto filmu, nevím o ničem, kde by se řešili důvody vpádu Amíků a jejich přicmrndů do Iráku. Hodnotím méně, protože jsem měl docela chaos ve jménech a v tom, kdo je kdo. 70% ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vypätejší politický film na nedávne konflikty v Iraku. Celé mi to prišlo zbytočne rozťahané, pomalé a samozrejme ani ten otrepaný americký patriotizmus tomu nemohol chýbať. Samotný námet ma vôbec nezaujal. Málo akcii, ale zato veľa zbytočného kecania. Tiež ma sklamala aj zvuková stránka, ktorá bola na film tohto žánru nevýrazná. Jediné čo vyzdvihnem je dobrý herecký výkon Damona. Videl som už zopár Greengrassových filmov, ale väčšinou som u nich od nudy zaspával. Dosť priemerný režisér pre mňa. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrý a poctivý film. Greengrass je prostě už takový. Naštěstí nestaví jen na obvykle spolehlivém a uvěřitelném Mattu Damonovi. Velmi potěší Greg Kinnear a hlavně "věčně vedlejší" Brendan Gleeson. Irácký blázinec nikdy nepochopíme a myslím, že ho nikdy nepochopí ani američtí válečníci a jejich stratégové. O tom je možná tento film. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Tfuj! Ještě, že to jistě nebylo podle pravdy (na Wikipedii by nám snad nelhali?!?)!!! To by to na tom našem světě bylo ale hodně moc ošklivé, ulhané a hodně nebezpečné... -_- ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný válečný snímek o válce v Íráku. Bohužel na Greengrasse nebyl film natolik překvapivý jak bych čekal, ale na druhou stranu příjemně plyne bez slabších míst a i herecký ansámbl podává velice kvalitní výkon. 75% ()

KaZbunda 

všechny recenze uživatele

Bez špetky invence - stejné již mnohokrát viděno, spousta arabů, prachu a střílení. Nevím, kdo film pojmenoval čtvrtý Bourne - to bourneovky uráží. A to mám Matta opravdu rád. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka celkového spracovania tematiky irackej vojny, ide o celkom obstojný film, ktorý z toho nerobí žiadnu tupú náborovku a aspoň vo všeobecnosti sa snaží morálne hodnotiť tento konflikt ako neprávosť na základe falošných a zavádzajúcich správ americkej rozviedky a vlády. Greengrass si dovolil na tomto pozadí natočiť slušne vygradovaný snímok plný napätia a jeho typickej "bournovskej" akcie. Myslím si, že táto téma sa dala rozviesť aj obšírnejšie a kritickejšie, ale režisér skôr stavil na divácky prijateľnejšiu verziu bez prílišného politizovania, čo má svoje výhody aj nevýhody. 70%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Greengrasovi ide karta. na čo siahne to dotiahne do perfektnej dokonalosti a po super trilógii Jasona Bourna nám priniesol film s vojnovou tématiou z horúceho Iraku. Naozaj pozoruhodný politicko-vojnový Thriler s fajn akciou ktorej je pomenej ale stojí zato, perfektným Damonom, pohode Gleesonom a slušnou škárou dalších postáv. 5* zaslúžene. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Byl by to další průměrný amerikaňskogeroistíčeskij film, kdyby se na něj dalo koukat. Natočili to na vytřepanou ruční kameru, takže furt tam někdo někde sprintoval a celé se to třáslo jak sviňa. Furt a furt. Nedívatelné. Plus nebylo rozumět dialogům přes celý ten nesmyslný všudypřítomný zbytečný kravál. Jinak nuda, furt dokola to samé, hlavně ať to bouchá a pořádně se to třepe. Blejt. ()

Související novinky

Greengrass a Hanks versus piráti?

Greengrass a Hanks versus piráti?

06.06.2011

Paul Greengrass to i přes pověst kvalitního filmaře nemá v Hollywoodu lehké. Jeho poslední film Zelená zóna byl totiž propadák. A znáte to – prachy jsou až na prvním místě. Původně britský filmař si… (více)

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Reklama

Reklama