Reklama

Reklama

Vicky Cristina Barcelona

  • Španělsko Vicky Cristina Barcelona (více)
Trailer 1

VOD (1)

Horkým sluncem provoněné letní dny, zbavené všech starostí a spěchu chtějí v Barceloně společně prožít dvě mladé Američanky. Jsou to poněkud volnomyšlenkářská Cristina a její na první pohled příkrá, zásadová kamarádka Vicky, která má před svatbou. Jejich plány se „lehce zkomplikují“, na cestě potkávají spontánního malíře Juana Antonia, s jeho krásnou a nepříčetně žárlivou bývalou manželkou, Marií Elenou. Je pochopitelné, že srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… Známý americký režisér Woody Allen se rozhodl natočit především oddechový romantický příběh točící se kolem lásky a citů, a nutno říci, že se mu to úspěšně podařilo. V hereckém obsazení se také spolehl na „hereckou chemii“ představitelek Scarlett Johanssonové, Penélope Cruzové, Rebeccy Hallové a jejich mužského protějšku, Javiera Bardema (známého z filmů Goya, Tahle země není pro starý). (Česká televize)

(více)

Recenze (987)

eli.s 

všechny recenze uživatele

Snímek s jedinečnou atmosférou, která vás pohltí jediným záběrem tak, jak to dovede pouze nenahraditelná kinematografická legenda Woody Allen. K tomu výborně zakomponovaná zápletka s netradičním motivem v podání charismatické temperamentní dvojice, pardon trojice, Javiera, Penélope a svůdné Cristiny ( Vlastně jsem chtěla říct Scarlett). Jednoduše a prostě: Pěkně se na to dívalo. ()

jacqlina 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy W. Allena, ale zde jsem čekala trochu více, asi kvůli zvučným jménům hlavních hrdinů. Nicméně jako vždy zajímavá zápletka a celkem dobrá podívaná. Většinou mi vadí projev Penélope Cruz, ovšem zde to sedlo. Škoda že nedostala větší prostor k vykreslení Scarlett. ()

Kostroun 

všechny recenze uživatele

Zamotané... lidské... citlivé... k přemýšlení... ti lidi řeší to samé co my... taky děláme takové blbosti jako oni?...a jak dál?... tomu teda říkám sakra dobře NASTAVENÉ ZRCADLO. ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Dve nádherné ženy stretnú muža, ktorý každému povie to čo má na jazyku. Ide o to, že to čo hovorí vždy znie racionálne, premyslene dokonca až moc "papierovo". Tak ako drvivá väčšina dialógov vo filme. Je to jednoducho a pritom komplikovane napísané, presne tak ako samotné postavy Vicky a Cristiny. Z prvopočiatku zasiahne tá jednoduchosť, komplikovanosť prichádza na rad až po svadbe. Nechýba tomu ani komédia, ak viete kde hľadať. V poslednej dobe si začínam viac ulietavať na filmoch bez výbuchov a drsnej akcie a Vicky Cristina Barcelona je jeden z tých lepších, možno aj niečo viac. ()

Lekatariba 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem nevěřila. Tedy předtím, než jsem ho zhlédla. Nevěřila jsem, že mě něco takového dokáže zaujmout. Jenže to, co se postavám dělo na plátně (v mém případě na obrazovce), bylo neskutečně uvěřitelné, všechny ty propletené mezilidské vztahy... Dokonale jsem chápala jejich jednání v jednotlivých situacích. Až to bralo dech, jak je to opravdové:) ()

FidoKuba 

všechny recenze uživatele

Dobří herci, to ano. Pát zábavných scén tam také najdete. Trošku erotiky tomu přidá šmrnc - ale jinak film o ničem. Nechápu co to Woodyho napadlo .... dávám 60 % ()

insky 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem si to celkom užíva s troma ženami viac menej naraz. Taká oddychovka, z môjho pohľadu nič extra, ale ani nuda. Zvlášť vydarené sú pasáže, kde herci komunikujú v španielčine, hlavne pre tých komu sa páči tento komunikačný jazyk:) ()

Lysman 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě skupiny lidí, buďto ti, kteří Woodyho milují nebo nesnáší, avšak tenhle film si zamiluje každý. Já osobně nejsem zastánce romantických filmů, protože mě tak nějak nenaplňuje, ale od tohohle jsem se nemohl odtrhnout. Je zde zajímavá myšlenka jak dokonalý "pár" tvoří trojce lidí a jak dokonale se doplňují. Hlavní zásluhou kvality kromě scénáře mají herecké výkony především Javier Bardem s jeho odvážnými dialogy. spolu s Match point a Annie Hal jednoznačně nejlepší film od Woody Allena. ()

Lindík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh v podání Woodyho Allena, takže vlastně příběh výjimečný, pestrý, nepostrádající osobní kouzlo. Co se obsazení týče, mám pocit, že lepší by nebylo ! Zahráno, natočeno a sestříháno skvěle ! Hudba skvěle doplňuje atmosféru filmu a trefně zaplňuje ,,hluchá,, místa tak, že divák se celou dobu prostě baví. Jenom ten konec...ale v souladu s celkovým dojmem to vlastně ani jinak skončil nemohlo :) ()

verveine 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Prečo? Najmä to asi bude nezameniteľnou atmosférou jedného z najúžasnejších miest Európy – Barcelony (ktorú treba určite navštíviť, ak ste tak ešte neurobili) a „Allenovskej“ formy prerozprávania celého príbehu. K tomu dve krásne a tak odlišné najlepšie kamarátky – puritánska Vicky a nespútaná Cristina a nečakané dobrodružstvo, ktoré im na pár ďalších mesiacov celkom isto zmení ich pohľad na život. Netradičné a originálne vykreslenie ich charakterov, tradičné milostné zápletky, tradične skvelé herecké výkony a celkom netradičný finálny pocit po zhliadnutí tohto filmu, ktorý aj vás prinúti zamyslieť sa nad zmyslom života... ()

lapaix 

všechny recenze uživatele

Pouze lehce nadprůměrná záležitost. Narozdíl od předchozích filmů Woodyho Allena tady není žádný humor, sarkasmus, nebo absurdity. Zato je tu opravdu velká spousta dialogů, které se leckdy nevyvedly a tak je docela velká část filmu nuda k ukousání. Přispěla k tomu pochopitelně i předvídatelnost děje. Ke konci to trochu osvěžila jen zábavná postava Penelope Cruz. I přesto, že jinak mám podobně melancholické snímky ráda, tohle mě nechytlo. Tři hvězdičky za prostředí, několik herců a překvapivě šarmantního Bardema. ()

Luckab92 

všechny recenze uživatele

Není to typický Woody. *Film má příjemnou atmosféru letní Barcelony, *doprovází ho stylový soundtrack, obsazení je trošku herecká promenáda, *spletitý příběh, *charismatický Bardem. Tečka :-) ()

haikubass 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Barceloně (ale báli jste se cestovat) Sladký ničema -> Interiéry -> Užívej si, co to jde -> Poznáš muže svých snů -> Jiná žena -> Všichni říkají: Miluji tě -> Manželé a manželky -> Cokoliv 67% ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Je to pěknej film. Dobrý scénář, parádní herci, děj a místo - Barcelona. Krásné město. Zkrátka je to Woody Allen. Javier tady má roli malíře svůdníka, který lapne do postele kdejakou ženu. Talentovaná Rebecca je pěkná a hrála dobře. Scarlett moc nemusím, ale popravdě řečeno role ji sedla. Penélope tady mohla mít více prostoru, ale i tak jsem se na film podíval hlavně skrz jí. A povedlo se, dostala Oscara. Od Woodyho mám mnohem radši Půlnoc v Paříži a Do Říma s láskou. Takže tento film je u mě třetí nejoblíbenější od Woodyho. Velice pěkné bylo se dívat na polibky mezi Scarlett a Penélope. To se ve filmech moc často nevidí. Doporučuju vidět aspoň jednou. P.S. Zajímavost - Ve filmu se objevují pouze italská auta - červený kabriolet - Alfa Romeo, Stříbrný kombík - Fiat a bronzový hatchback, kterým přijedou Javier, Scarlett a Penélope za Javierovým otcem je Lancia. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi páčil. Veď bolo sa aj na čo pozerať. Okrem toho to šerif woody opäť raz dobre vymyslel. Nič vážne od toho človek nemusí čakať, ale života je tam dosť, je to ľahké, je to letné, je to reálne. Také typicky woodyovské, herecky ale dobre zvládnuté. Bez veľkých rečí 75%. ()

mimca77 

všechny recenze uživatele

Pre mňa toto „milostné psaníčko z Barcelony“ funguje minimálne na 95% a zatiaľ mám pocit, že nikdy neomrzí. Herecké obsadenie vyšlo výborne a postavy sú krásne nedokonalé a svojské. Počula som názory, že hraničia s fantasmagóriou, ale ja im verím každú emóciu. Usadlá konzerva, ktorú zlákajú teplé španielske noci k veciam, o ktorých sa medzi slušnými (a zasnúbenými!) dievčatami nahlas nehovorí, zvodný a bohémsky maliar s neuveriteľne sexy prízvukom, ktorý len veľmi sporadicky dáva najavo svoju neistotu, excentrická exmanželka s psychopatickými sklonmi a úchvatnými španielskymi monológmi a pseudointelektuálka, ktorá si vyskúšala byť neviazanou milenkou, poetkou, fotografkou, latentnou lesbičkou a bohémkou, ale v kútiku duše je rovnakou konzervou ako jej kamarátka. To všetko, namaľované na prekrásnom plátne menom Barcelona, dotvára gitarou môj obľúbený Paco de Lucia. Voňavý letný koktejl, z ktorého nebolí hlava. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to dobře, krásní herci, krásné prostředí, vztahové zápletky, nic víc nic míň. Jen toho vypravěče si mohli odpustit. ()

ragnar1 

všechny recenze uživatele

Příběh touhy a vášně. Tak lze charakterizovat tento počin Woodyho Allena, který dopadne (jako vždy) na výbornou. Opět v jeho filmu nechybí neskutečně promyšlený mistrovský scénář a dynamický děj, který udržuje diváka v napětí, kam se příběh vyvine v dalších minutách. Vše je ovšem doplněno o čtyři navýsost vynikající herce, kteří se velmi dobře doplňují a je radost sledovat jejich výkony a to především Penélope Cruz, která ztvárnila temperamentní španělskou umělkyni se vším všudy. S tím souvisí celkový výběr prostředí (Španělsko se všemi hlavními atributy), které jen zapadá do skvělé dějové mozaiky. A na co autor ve filmu nenuceně naráží? Někdy se hold člověk musí vyzkoušet, co nechce, aby ho to přiblížilo k tomu, co chce. O tom byl vlastně film, o tom je vlastně život... ()

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Další Jarmuschův vlk samotář

Další Jarmuschův vlk samotář

27.02.2008

Španělsko se kdysi těšilo oblibě tvůrců spaghetti-westernů a historických velkofilmů, dnes se do sluncem zalitých končin pod Pyrenejemi stěhují renomovaní (skoro)nezávislí režiséři. Po Woodym… (více)

Reklama

Reklama