Reklama

Reklama

Samantha Who?

(seriál)
USA, (2007–2009), 12 h 49 min (Minutáž: 21–23 min)

Hudba:

Jan Stevens

Hrají:

Christina Applegate, Jennifer Esposito, Kevin Dunn, Melissa McCarthy, Tim Russ, Barry Watson, Jean Smart, James Tupper, Timothy Olyphant, Jelynn Sophia (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Samanthu (Christina Applegate) zrazilo auto, následkom čoho upadla do kómy. Po ôsmych dňoch sa z nej síce prebrala, ale zistila, že stratila všetky svoje spomienky, a preto teraz nevie, kto sú všetci tí ľudia, čo na ňu tak civia, kde pracuje, čo má rada a čo zas nie, ale hlavne, kto je ona sama. Ako sa postupne dozvedá informácie zo svojej minulosti a znovu spoznáva svoju rodinu a priateľov, zisťuje aj, že nebola práve najlepším človekom. A preto, hoci sa chce dozvedieť, kto vlastne je, chce sa stať aj lepším človekom. (pivo)

(více)

Recenze (15)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Jak se napravit, když jste celý život strašná mrcha? Těžko!! A moc Vám nepomůže, když si po autonehodě nic nepamatujete a za nejlepší kámošky máte jednu další úděsnou mrchu a jednu potrhlou spolužačku ze základky. K tomu rodiče na baterky, přítele kterému máte co vysvětlovat a vrátného co si o Vás myslí jen to nejhorší. Shrnuto a podtrženo pět hvězdiček a spoustu zábavy!!! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Se Samanthou Who? je problém. Jaký? Samantha (Christina) byla mrcha. Pekelná. Všichni ji nenáviděli. Obzvlášť její přítel. Jednoho dne, když Samanthu sejmulo auto, a ona ztratila paměť, rozhodla se, že začne s čistým štítem. Že už to nebude ta zlá, zlá holka. Ale že se z ní stane milé koťátko, které miluje svoje rodiče a obětuje se pro své přátele. Ano, kdo se aspoň trochu vyzná v dnešních seriálech, tomu zřejmě neunikne obrovská podobnost s My Name Is Earl. Pro ty, co se nevyznají, My Name Is Earl je sitcom o chlapíkovi, který se rozhodne napravit svoje hříchy, protože ho karma silně kope do zadku. Mno, máme tu dva seriály, které jsou si podobné nejen v ústředním nápadu. Ale taky v tom, že jsou sitcomem bez smíchu. Zjistil jsem, že mi to tam docela chybí. Možná, že by pak oba byly o něco vtipnější. Ale o to nejde. Na jedné straně je Samantha. Nádherná roztomilá Christina Applegate (které "dvojrole" velice sedí, je opravdu výtečná). Její rozkošná tlusťoučká natvrdlá kamarádka Melissa McCarthy a nádherně nenávistná jízlivá Jennifer Esposito. Na straně druhé je Earl. Vtipný ex-zločinec Jason Lee. Jeho (rozkošný, ehm..) tlusťoučký natvrdlý bratr Ethan Suplée a nádherně nenávistná jízlivá exmanželka Jaime Pressly. Jde jen o to, který svět komu více vyhovuje. Ženský nebo mužský? Vyfintěný nebo vidlácký? Vínečko nebo pivko? Pro mě? Těžko říct. Jak kdy. Díl od dílu. Ale o malinký fous asi přece jen vítězí Earl. 70% P.S. narozdíl od kolegů ladka a Ichaboda se u Samanthy stále bavím dobře, a to proto, že oproti Earlovi je přece jen víc ze života, a navíc jsem zatvrzelý romantik... ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Po doteraz videných dieloch môžem s kľudným svedomím povedať, že Samanthu som si obľúbil, rovnako ako aj všetky vedľajšie postavy(hlavne však vrátnika - ten nemá chybu). Zo začiatku(prvých asi 5 častí) som bol dosť nadšený a veľmi som sa zabával, potom však trochu kvalita upadla, ale od 13. dielu kvalita opäť stúpla. Na 4 hviezdy je to zatiaľ v pohode, uvidíme, či Samantha Who? dokáže udržať nastúpený trend. Update: Nedokázala. Aspoň v druhej sérii. Začalo ma to dosť nudiť a smejem sa len veľmi sporadicky. Mením hodnotenie na 3 a keby Samanthu zrušili, smutno by mi určite nebolo. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (2) - 65. ročník (za rok) 2007, 66. ročník 2008 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Christina Applegate ()

carly 

všechny recenze uživatele

konečne som videla prvý diel :) nápad je veľmi zaujímavý a aj pri hereckom obsadení mali tvorci šťastnú roku. už som videla pár dielov z prvej série, ale teším sa, že si to pozriem po poriadku. možno časom zmením hodnotenie, ale zatiaľ som príjemne potešená ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, který není ani tak moc vtipný, ale je prostě roztomilý a skvěle se na něj kouká. Postavy jsou sympatické, děj vždycky takový jednodušší, ale rozhodně to není ztráta času. Krásně se u toho odpočívá. A to je třeba. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Ani po více dílech mi stále nepřijde Samanthina postava zrovna sympatická (trošku problém u nevtipného komediálního seriálu). Christina Applegate je dobrá, ale tady nedostává dostatečně vtipné repliky a zápletka je chudá (navíc rozmazlené manhattanské tři-až čtyřicítky coby hlavní hrdinky opravdu nemohou vytvářet diskuse a humor, který sedí mě - Sex and the City je opravdu vtipnější i chytřejší). Pokud bych měl přirovnat Samanthu k jinému "sebenapravujícímu se" hrdinovi Earlovi, tak rozdíl je propastný. Zatímco ukončený My name is Earl mne dokázal hlasitě rozesmát, u Samanthy se prostě bavit nedokážu. A přitom Jennifer Esposito umí být TAK vtipná a cynická a je tu také zoufale nevyužitá. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Nemastný-neslaný. Mně nesympatičtí herci. Ohraný příběh. Neurazí ani nenadchne. Nezáživný. Nic mě nelákalo si pouštět další díly. Spíš horší průměr. ()

jacko 

všechny recenze uživatele

druha serie si zaslouzi maximalne dve hvezdy, uz je to takove otrepane a nudne, samantha se svymi kecy jak chce byt dobry clovek me uz fakt vytacela... ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Seriál tak nějak odpovídá svému názvu. Samantha Who? O čem že to vlastně je? Dokonale zapomenutelné, což asi není nejlepší vizitka, na druhou stranu to ale pro někoho může být výhoda v podobě nenáročnosti odpočinkového seriálu. ()

anulka 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu som rýchlo prišla na chuť. Keď sa Samantha prebrala z kómy, zistila že stratila pamäť a bola to zlá, sebecká, bezohľadná vorkoholička. Rozhodla sa zmeniť z "Bad Sam" na "Good Sam" ale bola obklopená zmesou prekážok - jej manipulátívnou matkou Reginou, najlepšou kamarátkou z práce Andreou ktorá stále dúfala že "Bad Sam" sa znovu objaví a kamarátkou z detstva Denou ktorá využívala Samanthinu amnéziu ako spôsob obnoviť ich priateľstvo. Toto všetko robí tento seriál zábavným a zaujímavým. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Sitcom, který mi v něčem připomíná Drop Dead Diva. Blonďatá potvora se ze dne na den promění ve svůj dosavadní život nepamatující si hodnou holku. Ale po pár dílech se začnete nudit a brzy na seriál zapomenete... 60% ()

Ondar 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen začátek, ale vypadá to slibně. V jednoduchosti je genialita. Divím se, že tento námět solidně někdo nevyužil už dřív. ()

Snowfire 

všechny recenze uživatele

Nečakaná guilty pleasure záležitosť. Som milo prekvapený, čo sa dá z námetu vyťažiť, ale autorka knihy P.S. Milujem Ťa, Cecelia Ahernová, napísala naozaj dobrý scenár s výdatnou dávkou humoru. Samantha spred nehody bola naozaj mrcha, Samantha po nehode je zmätený anjelik, ktorého mi je chvíľami naozaj ľúto. Už sa len rozhodnúť, či má lepšie hlášky krásna Jennifer Espisito alebo tradične výborná Jean Smart v úlohe matky („Frank, dohliadnite na to, aby používala kondómy!“), za ktorú získala zaslúženú Emmy. Melissa McCarthy tiež potešila. ()

Reklama

Reklama