Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 334)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, měl jsem z filmu trochu obavy, resp. z Jima Carreyho. Narozdíl od jiných mi sedí spíše ve vážné poloze než při neustálém pitvoření za účelem bavit lidi. Ale v Yes Man to až na pár momentů tolik nepřeháněl a dokázal utáhnout sám téměř celý film. Vedlejší postavy byly v drtivé většině jen méně či více hloupější karikatury, tedy až na Zooey Deschanel, která byla výborná a nazpívala i několik písní mimochodem velmi dobrého soundtracku. Postavit příběh na myšlence odpovídání "ano" na všechny možné situace zní docela hloupě, ale překvapivě to funguje, sem tam se i člověk zasměje, romantika taky není otravná, takže jde o takovou bezstarostnou komedii. Co film sráží je ale jeho poselství, které si občas protiřečí. Nejdřív říká hlavní hrdina na vše ne, pak se otevře a povídá ano, díky tomu potká lásku, povýší v práci, je zajímavý pro své přátele a celkově žije "zajímavý" život (což mi samo o sobě dost smrdí, protože to takhle nefunguje a hlavně by ani fungovat nemělo), a pak si najednou může vybírat a ne vždy odpovídat souhlasem. Proto tenhle film prostě budu brát jen jako pohodovou záležitost za slabší 4* a jeho ideu o nutně spontánním přístupu k životu (kterou tvůrci můžou a taky nemusí myslet vážně) raději ignorovat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkat na všechno "ano" se někdy vyplácí. Řekněme, že vás bezdomovec požádá, abyste ho svezl, co řeknete? Ano! Řekněme, že vás požádá o mobil, aby mohl někomu zavolat (zřejmě bude mít dost přátel, tenhle ten bezdomovec :-)), co řeknete? Ano! A když vás požádá, abyste mu dal všechny své peníze, co mu asi tak odpovíte? No jistě, že ano. Poté zjistíte, že nemáte benzín, baterie u mobilu se díky bezdomovci vybila a tak musíte pěšky na benzínku. A tam potkáte někoho, jako je Zooey Deschanel… O tomhle je tento film. Carl prostě na vše odpovídá ano, a proto se mu stanou zajímavé věci, které mu změní život. A mně nezbývá než říct, že jsem se přitom skvěle bavil. Carreyho mám rád a vím, že stejně jako umí pobavit, umí být i vážný (Věčný svit neposkvrněné mysli, Muž na Měsíci). O Zooey taky vím, že je roztomilost sama ((500) Days of Summer) a že nezkazí žádný film, ve kterém hraje. A i když plný počet si zatím nechám do zálohy pro další zhlédnutí, tak můžu Yes Man vřele doporučit, právě díky hlavní sympatické dvojici. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Áno. Komédia. Kto si nevšimol žáner pod názvom filmu, asi hľadal niečo také, čo tam nemohol nájsť: Zmysel... Mimochodom Carrey je Pán herec po všetkých stránkach, o tom sa nedá pochybovať. Jeho ,,mnohotvárnosť,, a hlavne prispôsobivosť ku každému žánru z neho robí jedného z najväčších nášho času. A v tomto filme sa navyše objavil aj Terence Stamp, takže to už nemohlo dopadnúť zle :) Yesss! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Gumový Jim ždíme hodinu a půl až trapně prostoduchou zápletku, ale když odhlédnu od nudného úvodu a vynuceného konce, bavil jsem se víc než dobře. Kytarová scéna navíc dává vzpomenout na časy, kdy se do filmů tyhle úlety sázely čistě pro radost, a Zooey Deschanel je zřejmě nejsladší herečka současnosti. Nejen kvůli ní si to na DVD klidně dám ještě jednou. 7/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Kaskadéři byli v šoku, když se dva dny před natáčením dozvěděli, že Zooey Deschanel (Allison) nikdy neřídila skútr. (ČSFD)
  • Vyzvánění Carlova (Jim Carrey) telefonu na začátku filmu je píseň "Separate Ways (Worlds Apart)" od Journey. (HellFire)
  • Carl (Jim Carrey) hrá v bare na tanečnom hernom automate hru z roku 1998 "Dance Dance Revolution". (Raccoon.city)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama