Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 334)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Takovou komedii jsem potřeboval, a jsem rád, že jsem navštívil kino, jelikož dlouho jsem se tak nenasmál. Po skončení filmu mám chuť vidět znova, u mě 4 hvězdičkové hodnocení... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je vynikající komik a téhle komedii dává svůj osobitý punc jedinečnosti. Přesto se mi jevila jako další v řadě těch s otřepaným scénářem. Člověk, který se díky náhodě zamiluje, následují chvilky štěstí, pak příjde klasicky šokující novina, rozchod, snaha o usmíření, předstíraný nezájem, definitivní usmíření, polibky, závěrečný potlesk (i když ten tam vlastně překvapivě chyběl)... Vše je na jedno brdo, ale jak říkám, díky Jimimu je celá o stupeň zábavnější. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to zábava, ale hlavně ke konci si člověk uvědomí, jak je to plytké... Yes zápletka přináší dost srandovních situací, kterým jsem se skutečně rád zasmál, ale ve výsledku je to fakt o ničem. Jim Carrey hraje troubu a toho jeho šéfa z práce měl hrát Mike Myers, to je jasný, Rhys Darby je jen jeho levná kopie:) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V roce 2006 jsem usnul na dvě minuty při snímku Šifra mistra Leonarda. V roce 2009 jsem usnul hned dvakrát na pět minut při snímku Yes Man. Uznávám že nápad "na každou otázku odpovíme ano" je originální. Také uznávám, že jsem se i párkrát zasmál (muselo se ale jednat o opravdu vtipné Yes scény např. emaily, letáčky, Yes Guru a sebevrah), to ale nic nemění na faktu, že jakmile došlo na romantiku - "vážné" věci, tak jsem (nelžu) usínal a opravdu se mi to podařilo. Jim Carrey má co se týče vylomenin svá léta za sebou a v současnosti bych jej raději uvítal v dramatu typu Věčný svit neposkvrněné mysli, než v této crazy komedii. Najednou mi připadal opravdu jako "skoro" padesátník, ne jako komik z dob Božský Bruce či Lhář, lhář. Pokud mne tedy hlavní postava zklame (Carrey je skvělej, ale mně tady opravdu nepřipadal jako týpek schopný dělat vtipy), u filmu usnu a zasměji se vtipům jen cca jednou za 25 minut, tak nemohu dát vyžší hodnocení než lepší dvě. Možná tomu dát druhou šanci, i když bych to spíše viděl na DVD. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš optimistické, ale docela jsem se bavil. Navíc Zooey Deschanel je strašně roztomilá. Jo a Carrey je už vážně dost starej, na gumovém ksichtě je to asi vidět víc než na těch obyčejných. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku kupodivu říkám "ANO".Proč kupodivu?Protože filmy s Jimem Carreym ráda prostě nemám,pro mě to není herec,ale občas spíš jen idiot s dobrou a dobře využitelnou mimikou.Ale tady nebyl tak příšerně nesnesitelný,celé to bylo celkem vtipné a navíc i romantické..Jsem ráda i za Zooey,která se mi sice ke Carreymu vůbec nehodila,ale nakonec jsem jejich vztahu fandila. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá romantická komedie, kterou si jednou za čas rád zopakuji a bavím se přitom pořád stejně. Jim Carrey již v tomto filmu dokázal, že zvládne zahrát i jinak, než jen čistě komediálně, i když i v Yes men se jeho nezaměnitelný komediální styl vyskytuje. Originální námět se podařilo přetavit ve svižně natočený film s několika dobrými vtipy a scénkami, ale hlavně hutnou atmosférou, která vás nepustí až do konce a zahřeje u srdíčka. Jo a Zooey Deschanel je tady neskutečně sexy... 90% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice všední film. Mám rád oba hlavní představitele, ale zvláště v případě Jima bych byl radši, kdyby se začal přesouvat k dramatičtějším rolím (Věčný svit), tyhle skopičiny mu sice pořád jdou, leč po těch patnácti letech už začínají působit krapet zvětrale. Zooey je jako obvykle milá, vtipná a svá (a nemyslím tím jenom ta kukadla a ten hlas), film jako celek ale nijak zásadně vytrhnout ani nemůže. Vracíme se tedy k samotnému filmu, který je po scénáristické i režijní stránce typickým příkladem standardu manufakturované hollywoodské komedie posledních dvaceti let - zajímavý námět, klasická dramatická stavba, (SPOILER) veselý konec s úspěšně ukončenou heterosexuální romancí. Nic míň, ale rozhodně nic víc. 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na ziadny trailer tejto komedii si nepamätam a tak som teda nic neocakaval a bol som velmi milo prekvapeny. Aj vdaka naivnemu a jednoduchemu scenaru, ale i vdaka Jimovi sa podarilo natocit reziserovi Reedovi skvelu zabavnu komediu, na ktorej som sa s chutou v niektorich scenach zasmial i nahlas a preto ma moj obdiv, pretoze som naozaj cakal jednoduchy priemer alebo dokonca podpriemer. Este som si spomenul, ze Jim Carrey mal tak trosku podobnu komediu KLAMAR, KLAMAR (1997), kde musel namiesto ano stale hovorit pravdu, ale to uz som veelmi dlho nevidel. Reziser Peyton Reed natacal casto serialy, ale ma v reziserskej filmografii aj ine komedie: napriklad BRAVO, GIRLS! (2000) s Kirsten Dunst, KASLU NA LASKU (2003) s Renée Zellweger alebo ROZCHOD! (2006) s Jennifer Aniston... 11.08.2010 ________ Jim Carrey - (Carl Allen) +++ Zooey Deschanel - (Allison) +++ Bradley Cooper - (Peter) +++ John Michael Higgins - (Nick) +++ Rhys Darby - (Norman) +++ Danny Masterson - (Rooney) +++ Terence Stamp - (Terrence Bundley) +++ Hudba: Mark Everett, Lyle Workman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je tu dvojice Jim Carrey a Zooey Deschanel, kteří zachraňují, co zachránit jde. Scénář není vůbec hloupý, ba naopak, ale ten potenciál je trestuhodně nevyužitý a na plátno se přenesly jen zdlouhavé scény bez hlubšího smyslu a pointy. Komediálně to už vůbec nešlape, ač se výše zmínění snaží, seč mohou. Carrey je povaleč, co permanentně fňuká, že mu před lety pláchla manželka, vyhýbá se přátelům, holt, změnu potřebuje jako sůl. Ta přijde s jedním sektářským sezením a zbytek asi pochopíte záhy. Mám strach, aby Carrey včas vycítil, kdy je třeba odejít ze scény a vrhnout se na serióznější role, protože vidět pořád to samé, navíc od veskrze průměrných režisérů, není pro komediálního diváka to pravé ořechové.. Jen se podívejme třeba na to, jak dopadl takový Steve Martin.. no, nevím nevím!! Já si Yes Mana vůbec neužil.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkat na všechno "ano" se někdy vyplácí. Řekněme, že vás bezdomovec požádá, abyste ho svezl, co řeknete? Ano! Řekněme, že vás požádá o mobil, aby mohl někomu zavolat (zřejmě bude mít dost přátel, tenhle ten bezdomovec :-)), co řeknete? Ano! A když vás požádá, abyste mu dal všechny své peníze, co mu asi tak odpovíte? No jistě, že ano. Poté zjistíte, že nemáte benzín, baterie u mobilu se díky bezdomovci vybila a tak musíte pěšky na benzínku. A tam potkáte někoho, jako je Zooey Deschanel… O tomhle je tento film. Carl prostě na vše odpovídá ano, a proto se mu stanou zajímavé věci, které mu změní život. A mně nezbývá než říct, že jsem se přitom skvěle bavil. Carreyho mám rád a vím, že stejně jako umí pobavit, umí být i vážný (Věčný svit neposkvrněné mysli, Muž na Měsíci). O Zooey taky vím, že je roztomilost sama ((500) Days of Summer) a že nezkazí žádný film, ve kterém hraje. A i když plný počet si zatím nechám do zálohy pro další zhlédnutí, tak můžu Yes Man vřele doporučit, právě díky hlavní sympatické dvojici. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenár tohto filmu je jedna veľká blbosť. To musím skonštatovať hneď na začiatku. To, že sa zo zakomplexovaného loosera stane dieťa šťasteny len vďaka tomu, že na všetko prikývne a povie ano je totálne nereálna sprostosť. Keďže sa jedná o komédiu, dokázal by som povrchnosť príbehu tolerovat, ak by to vyvážili humorné scény a podarené gagy. Žiaľ pri tomto titule som sa ani toho nedočkal. Jimovi Carreymu tiež už pribudla vekom nejaká tá vráska a ztuhol ksicht. Takže ani tie jeho grimasy už nie sú to, čo bývali. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie - sice předvídatelná, ovšem se skvělým nápadem, milá a příjemně koukatelná vůbec. Jimu Carreymu a Zooey Deschanel to spolu šlo, potěšil mě i Terence Stamp. Film jsem bohužel viděl v televizi, a ačkoliv dabing celkově nepatřil k nejhorším, tak za scénu záchrany sebevraha, v níž Jim Carrey hlasem Bohdana Tůmy nejen mluví, ale také naprosto příšerně anglicky zpívá, bych někoho hodně, hodně mučil. Tři a půl. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey asi definitivně vyčpěl. Po třech letech se nám pokusil připravit další komediální kousek a opět svou snahou o komično donutí své pravověrné fanoušky spíše k nostalgickému rozjímání než k rozveselení. On totiž zůstává už několik let na půli cesty. Jakoby se bál jít až na dřeň, jako to dělal v bezstarostných devadesátých letech, díky kterým si nadělal tolik nepřátel ale i tolik fanoušků, přehoupl se do civilní polohy. Je zaměnitelný, nezajímavý. Finty Dicka a Jane i Yes Man mají dobrou zápletku, z obou se ale dá vytěžit o dost víc, než se nakonec divák dočká. Skoro z 50-ti letého Jima už je trochu cítit, že mu to bláznění není úplně vlastní (a to ho je zde minimum a ty scény patří mezi to nejlepší, co snímek nabízí) a i když já mezi jeho pravověrné fanoušky patřím, mám pocit, jakoby ty poslední filmy kazil z jisté části i on...snad už radši jen vážné role, Jime...a taky kvalitní scénáře, protože tady jsou úsměvné situace asi čtyři a to jen tehdy, pokud divák jó přistoupí na hru autorů. Celkově je zde na mě příliš milý humor bez špetky odvahy či překvapení, Jim už nechce šokovat, jen se občas nehodlá oblíkat... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Takhle nějak má a hlavně musí vypadat kvalitní a bezchybná komedie, na které nedokážu najít jedinou chybu a která je opravdu velmi povedená. Yes Man právě tohle bez jakýchkoliv pochyb splňuje. Je zde dokonalý a naprosto invenční nápad, díky kterému můžu zase jednou říct, že jsem viděl originální komedii, která mě dokázala absolutně pobavit a která je prostě a jednoduše geniální. Tohle je zkrátka jízda, Jim Carrey napřed skoro na všechno říká ne, aby vzápětí změnil svůj život a začal říkat ano. Naprosto banální nápad, říkal jsem si, když jsem se o téhle komedii dozvěděl. Geniální film, který nemá chybu, říkám si nyní, když jsem film viděl. Samozřejmě je bez debat, že tahle komedie stojí a padá s výkonem Jima Carreyho, kterému přesně tyhle role sedí. Carrey zde předvádí svou naprosto dokonalou one-man-show a je opravdu na co se dívat. Ale je zde i mnoho jiných zajímavých věcí, například párty s kostýmy ve stylu Harryho Pottera (Harry Potter a Yes Man mají stejného producenta, takže se vlastně ani není moc čemu divit). Já už nevím, jak tuhle komedii více vychválit, je to zkrátka komedie, na kterou jen tak nezapomenu, kterou budu mít v hlavě ještě hodně dlouho a kterou považuji za jednu z nejlepších komedií, které jsem kdy viděl. Zkrátka Jim Carrey válí a já mu s radostí dám pět hvězd, protože dobrá komedie se prostě musí ocenit a zde není k syslení hvězd absolutně žádný důvod, když se mi to líbí, tak tomu těch pět hvězd prostě dám. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela podařená oddychová komedie. Jim Carrey už má za sebou sice mnohem podařenější kousky, příběh není nijak originální a víte co přijde za chvilku. Díky slušnému tempu to ale uteče velmi rychle, takže to stačí docela zakrýt i ty slabší chvilky. A navíc Carrey je stále výbornej a pořád se mu to ksichtí jako za mlada. S roztomilou Zooey Deschanel navíc tvoří dobrý pár a ta chemie mezi nima funguje. Prostě slušná jednohubka, na Carreyeho poměry možná slabší ale i tak hodně fajn.70% ()

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama