Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 334)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se příjemně bavil, takže nevidím důvod dílko pozitivně neohodnotit. Sice jsem se po celou stopáž nesmál od ucha k uchu (pesimista ve mně mi to nedovolil), ale pár výbušných momentů tu bylo. Carreymu návrat přeju, protože takto mě nepobavil minimálně od Lhář, lhář. Grimasy kupodivu také nepůsobily trapně, naopak byla zábava hercovy kreace sledovat. Kdo ví, co očekávat od komedie s typickým zvratem ke konci a sladkým zakončením, nemůže být zklamán. Stejně jako se poslední věta nedá považovat za spoiler, protože snímek má především pobavit, a ne překvapit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typická komédia s J. Carreym, jednoducho presne taká aká vás napadne keď vyslovíte jeho meno. Občas sa usmejete, občas smiechom vybuchnete, ale dokopy stále iba príjemná oddychovka, nič viac. Niekedy to stačí, niekedy nie. Záleží od vašej momentálnej nálady. Vo vedľajšej roli výborný T. Stamp. U mňa silný priemer a uvažoval som aj nad štvrtou hviezdou. 60%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že váš život už není co býval, že nejakčnější věc, kterou momentálně zažíváte je, když se při krájení rajčete říznete do prstu, pak vám Yes Man otevře oči. A hlavně bránice, které vám pročistí důkladně. Jim Carrey už možná nemete jako dřív, ale jeho snaha dostat se zase na vrchol komediálního žebříčku, je věc příjemná a když mu k tomu sekunduje výtečná Zooey Deschanel, není co řešit. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Yes! To byla jízda! Dal jsem si dost práce abych film stáhl a podíval se na to co nejdřív. Výsledek - i přes kvalitu videa jsem ihned věděl, že toto se povedlo! Jako vždy skvělý Jim Carrey tentokrát zase ve své kůži, kterou samozřejmě nenechává "ladem", nýbrž ji neustále udává do pohybu (zejména tu na obličeji) a tím nás už léta rozesmívá! :-D Nechybí tomu ani originální nápad, který samozřejmě patří někomu jinému než režisérovi, ovšem zřejmě právě toho napadlo adaptovat knihu Yes Man na filmové plátno. Doporučuju všem!!! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Energická a vtipná podívaná, která mi připoměla, jak skvělý komik Jim Carrey je. Je fajn zasmát se u komedie, která je opravdu vtipná, a to aniž by u toho musel někdo masturbovat, nadávat, hulit zeleň či požívat lihoviny. Ano, pánové jedna z nejzábávnějších (USA) komedií poslední dekády má název Yes Man. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vynikající film a vynikají Jim Carrey, příjemně sympatická Zooey Deschanel. Snímek mě velmi pobavil a výtěčně nabil optimistickou náladou. Největší záseky jsem shledal při projekci Harryho Pottera a 300. To už jsem se opravdu neubránil smíchu. Vítej doma Jime. 90% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Aby jsme věděli, kdy říkat ,,ne'' , musíme se nejdříve naučit říkat ,,ano''. Jim Carrey trochu vážnější, ale pro mě o to vtipnější... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Yes Man určitě není Jimův nejlepší film a i když mu to přeju, to 75% hodnocení tady na csfd je asi trošku nadstřelené. Na druhou stranu ale obsahuje vydatnou dávku povedených gagů, nefekálního humoru a hlavně Jimma Carreyho (i přes těch pár vrásek) přesně v té poloze, v jaké ho známe z devadesátých let, kdy si na filmovém trhu vytvořil svoje nesmazatelné místo, na kterém už ale od Božského Bruce (2003!) několik let zela pěkná díra. A právě tu se Yes Men podařilo dostatečně zaplácnout. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zcela nepokrytecky jsem se bavil a bavil jsem se výborně. Trapností jsem se ošíval pouze u zbytečné scénky s "horny grandma", jinak je film většinou zdařile oproštěn jak od Carreyho ksichtařské exhibice, tak i od nevkusných vtipů. Mimochodem, samotný námět je výborná věc, a ačkoliv je vyhrocen pro crazy odstín téhle komedie, nese si v sobě i řádku podnětů pro divákovo uznalé přikývnutí. Neškodné, upřímné, zábavné a Carrey i Deschanel jsou ve svých rolích fantastičtí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se Yes Man snaží bourat všechny konvence a klišé, tak se tomu v poslední půl hodince nezabránilo, nebo se spíš objevily žánrové náležitosti. Ku podivu mi zestárlý Jim Carrey vůbec nevadil a v roli "Yes" bych si nedokázal představit nikoho jinýho, příběh byl zajímavý, zábavný a originální, ale to někdy prostě nestačí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film opravdu ničím nepřekvapí. Nemůžu se zbavit dojmu, že Jimu Carreymu víc padnou ujeté komedie typu Ace Ventura, či Me, Myself and Irene. Tam se jeho přehnaně afektovaný projev vyjímá mnohem lépe. V Yes Man jeho herectví, ač místy opravdu vtipné, působí tak nějak nepatřičně. Na druhou stranu bez Jima, by byl tenhle film už úplně o ničem. Každopádně detaily tohohle filmu brzy zapomenu a zůstane mi v paměti upozaděn k nerozeznání od Liar Liar nebo Bruce Allmighty. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

YES, YES, YES. Film který nám tak trošku může připomínat Lháře, lháře, jen s velkým rozdílem, že teď musí vyhovět, když něco nechce udělat - musí občas lhát. Tím se otevře a většina lidí je z něj pozitivně překvapená. Jim Carrey jak ho známe i neznáme zde má pár nových gagů, u kterých se opravdově zasmějete. Jako Carl se zde učí plynule a perfektně korejsky, hrát na kytaru, pomáhat ostatním v nouzi jak s půjčkami, tak v osobním životě .... no a to vše se mu vrací dvojnásob. Abych to nejen chválil, tak mi přišla škoda, že mi některé scény přišli zbytečné nebo nedotažené do konce, jako třeba let v letadle, a nebo fotka z plakátu, jak skáče bungee. Líbila se mi zde i Zonney a hlavně také Rhys Darby s jeho domácím projekcema Harryho Pottera a 300: Bitvy u Thermopyl. Jim je jeden z herců, kterých se podle mě málokdo dokáže nasytit. Výborné jsou i jeho sny, orální rozkoš (i když si to ani nechci představovat), naspeedování z Red Bullu, jízda na motorce, rvačka, prostě takovej pozitivní a vůbec ne hloupej film, který vám zlepší náladu do života, a možná i trošku otevře. ()

juta 

všechny recenze uživatele

U těchto filmů mám pokaždé nutkání změnit svůj život. Kdybych věděl, že to bude vždy ku prospěchu jako tady, tak se ani nerozmýšlím, ale bohužel to zase tak jednoduché není. Už třeba mít finanční prostředky na všechny činnosti. Ty bohužel nemám. Co se týče filmu, je bezvadný. Obsazení i přiběh, taky fajn, takže 5 hvězdiček jasných. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bude sa vám chcieť vnútiť do priazne od prvej do poslednej minúty. A za túto jednoduchú snahu si zaslúži jednu nedôležitú hviezdičku navrch. Až vás niekto pozve do kina, povedzte "áno". ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

ANO! Pre mňa konečne dobra komédia s Jimom Carreym. Tie posledné filmy čo mal neboli zle, ale nebol som z nich príliš nadšený. Tu ma prekvapil dej, scenár a výborný herecký výkon Jima. Spolu s Zooey Deschanel tvorili výborný zábavní par aj keď je ona od neho omnoho mladšia. :-) 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho a jeho gumový obličej mám moc rád, ale tohle bohužel nebylo nic víc než prachobyčejná americká tuctovka posledních let, která nedokázala ani svěží námět, ani Carreyho komedianství dostatečně využít. Což o to, sranda to celkem byla a skončilo to než bys řekl švec, ale stejně jsem od televize odcházel s nenávratným pocitem prázdnoty, že těch 100 minut jsem mohl tentokrtáte strávit mnohem lepším způsobem. Kromě skvělého Jima palec nahoru ještě za Zooey Deschanel a ten originální nápad, který byl ale značně pošramocen křečovitou a neuvěřitelně klišovitou romantickou vložkou. Možná kdyby zůstalo jen u té zábavy a vyznávání lásky by si tvůrci odpustili, bylo by mé hodnocení výrazně vyšší. Takhle tak 3 a 1/2*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že po druhé projekci tlačím na pilu a zvedám hodnocení. Zato se mi mnohdy stává, že na výmysly mé bujné fantazie slyším „ne“ a já pak nemám řezat ani zvedat 4. pád koho/co. (Filmfest Hurghada 2012, 33/67) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Aneb zatím (ale možná definitivně) poslední dobrý film (Hortona a Vánoční koledu nepočítám) Jima Carreyho. Carrey je pořád gumák ale tato komedie s originálním námětem má něco do sebe a rozhodně si to znova pustím raději než Tučňáky pana Poppera nebo Návrat blbýho a blbějšího ()

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama