Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 4

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 334)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Už na herce jménem Jim Carrey není hezký pohled. Je to stará vysušená švestka a tak nyní jeho grymasy vypadají dost nechutně. Vypadá to, jako kdyby mu chtěla prasknou na ksichtu kůže. Bude asi muset vzadu přitáhnout kolík, aby mu ta kůže tolik nevisela :-) Jinak spíše podprůměrná komedie, myslím, že jsem se ani jednou nezasmál! NUDA!!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkat na všechno "ano" se někdy vyplácí. Řekněme, že vás bezdomovec požádá, abyste ho svezl, co řeknete? Ano! Řekněme, že vás požádá o mobil, aby mohl někomu zavolat (zřejmě bude mít dost přátel, tenhle ten bezdomovec :-)), co řeknete? Ano! A když vás požádá, abyste mu dal všechny své peníze, co mu asi tak odpovíte? No jistě, že ano. Poté zjistíte, že nemáte benzín, baterie u mobilu se díky bezdomovci vybila a tak musíte pěšky na benzínku. A tam potkáte někoho, jako je Zooey Deschanel… O tomhle je tento film. Carl prostě na vše odpovídá ano, a proto se mu stanou zajímavé věci, které mu změní život. A mně nezbývá než říct, že jsem se přitom skvěle bavil. Carreyho mám rád a vím, že stejně jako umí pobavit, umí být i vážný (Věčný svit neposkvrněné mysli, Muž na Měsíci). O Zooey taky vím, že je roztomilost sama ((500) Days of Summer) a že nezkazí žádný film, ve kterém hraje. A i když plný počet si zatím nechám do zálohy pro další zhlédnutí, tak můžu Yes Man vřele doporučit, právě díky hlavní sympatické dvojici. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem dělal všechno možný. Hlavně jsem žil. Vylezl jsem na Kilimanjaro, jedl jsem netopýry v Laosu, skolil jsem krávu bazukou." Yes Man je film určený pro mě. Žil jsem totiž jako Carl život na baterky, ale jednoho dne mi ho pozitivita změnila k nepoznání. Nebylo to sice slovo ANO, ale bylo to hodně podobné. Jakmile jsem však potkal guru Terrence, tak jsem do toho šel naplno. Rozhodně chci pilotovat letadlo, hrát na kytaru a zpívat sebevrahovi na římse a samozřejmě chci vést joggingový fotokroužek v korejštině. K dokonalosti mi však kousek chybí, protože zatím nehodlám pít Red Bull, nechat se okrádat bezdomovci a mít sex s důchodkyní. To si asi pošetřím na příští život. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických komedií současnosti, která v drtivé míře staví na hlavním představiteli, kdy právě Jim Carrey je hlavním tahounem a díky němu nakonec Yes Manovi uděluji čtvrtou hvězdičku. Zooey Deschanel hraje také solidně, ale pouze přihrává hlavnímu hrdinovi. Jim Carrey je známý excentrický komik, ale tady filmový humor funguje právě díky tomu, že Carrey balancuje přesně na hraně mezi nadsázkou a přehráváním. Snímek si tropí blázny z nejrůznějších kurzů, které mají psychologickými metodami vylepšit osobnost. Jim Carrey se propracoval do pozice nevděčného bubáka a na radu přítele se pokusí otevřít světu. To má ovšem své důsledky... Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Carl (Jim Carrey) hrá v bare na tanečnom hernom automate hru z roku 1998 "Dance Dance Revolution". (Raccoon.city)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá sebevrahovi, je "Jumper" od Third Eye Blind. (HellFire)
  • Jim Carrey (Carl) se hodiny učil hrát na kytaru jednu píseň - a po natáčení se nástroje už ani nedotkl, i přesto, že mu učitel tvrdil, že má vlohy. (ČSFD)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama