Reklama

Reklama

Odposlech

  • Itálie In ascolto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozčarovaný a zklamaný agent americké Národní bezpečnostní agentury, který byl odeslán, aby operoval na území Itálie, začíná mít pochyby o svém poslání. A situace zajde mnohem dál. Po čase se stává špiónem, který jde po krku agentuře, od níž sám zběhl. Vysoko v italských Alpách začíná jeho mise zaměřená proti futuristickému výzvědnému zařízení, největší odposlechové základně na světě. A v boji proti vlastním, elitně vycvičeným lidem mu může napomoci pouze solidní arzenál a vlastní důvtip. Mezinárodní konspirace vedená americkými tajným službami musí být okamžitě zmařena. Tváří v tvář se jí postaví Michael Parks jako agent James Wagley, muž, který se nezastaví před ničím v napínavém thrilleru z roku 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

nascendi 

všechny recenze uživatele

V porovnaní so staršími snímkami s podobnou problematikou (Rozhovor, Nepriateľ štátu) mi tento film pripadal menej komplexný. Niečo naznačoval, niečo odhaľoval, chvíľami bol akčný, ale väčšinu času ukazoval vopred prehraný boj jednotlivca proti mašinérii, riziko obyčajného občana, že sa nechtiac a s dobrým úmyslom zapletie do mocenských hrátok (Traja muži na zabitie) vedených paranoidnými indivíduami oslepenými zelenou farbou dolárikov, ktoré im ich činnosť vynesie. Mne z toho vyšlo, že pojem "národná bezpečnosť" je iba fikciou, do ktorej sa pchajú neuveriteľné prostriedky a ktorá slúži nanajvýš k pokojnému spánku mocných. Ale iba dovtedy, kým sa neobjaví nejaká slabina systému a je treba vymýšľať niečo ešte dokonalejšie a ešte omnoho drahšie. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

až po šestnácti letech od natočení  se ukazuje, jak byl scénář nadčasový.Přímo čítankově!Každá akce budí reakci.Pokud tedy jedna strana strana vymyslí něco "geniálního"pro šikanování lidi,druhá strana anebo několik stran nezůstane pozadu.Pokud by se nevymýšlelo nebyli jsme dneska tam kdy jsme .V..... A to se v té době nevědělo o exstenci dronů. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Projekt Černá komnata rozjel odposlechy telefonů v obrovském měřítku. Technologie, které využívají jsou pro nás v některých případech naprosto neznámé a v mnoha případech totálně nepochopitelné. Řekněte do telefonu kdekoliv na světě jedno momentálně klíčové slovo ( třeba Semtex a ještě Arabským přízvukem ) a už vás mají. Pěkná a zajímavá podívaná. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení se tentokrát opravdu konalo! Film má výborný námět, scénář a je taky velmi dobře zpracován.. rozhodně nepůsobí dojmem nízkorozpočtového snímku, přestože k hollywoodským sumám má patrně velmi daleko. Ovšem výsledek mnohé produkty hollywoodu s podobným ražením předčí. Herci jsou taky velmi přesvědčiví, líbila se taktéž výprava a kamera.. Velmi sympatický pro mne byl unhappy end, protože v životě to tak většinou chodí.. vítězí ten kdo má moc...né pravdu . ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neotřele vystavěný thriller s americkou zápletkou a italskou lehkostí (humor podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství). Postavy jsou rozvrženy standardně: mladý hejsek kontra samotářský mazák s nešťastnou minulostí a dobrými konexemi; nestandardní je pramen většiny napětí, neboť „ty hodné“ (kteří až tak hodní nejsou) a „ty zlé“ (kteří pouze myslí tržně) povětšinou dělí – stejně jako v bourneovské trilogii – desítky kilometrů. Často ani netušené odposlouchávání kýmsi cizím vyvolá větší nervozitu než střelné zbraně, na něž v závěru jako vystřiženém z béčkové akce přesto dojde. Pokud snadno podléháte konspiračním teoriím, nejspíš po zhlédnutí Odposlouchávání promptně odpojíte pevnou linku a svůj mobil utopíte v nejbližší říčce. Varovné titulky před titulky naznačují, že filmaři chtěli nejen pobavit v technologiích méně zběhlého diváka, ale též vzbudit paniku, což je na podobně triviální podívanou přece jen příliš ambiciózní záměr. 60% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Maya Sansa získala od Viareggio EuropaCinema platinovou cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Giacomo Martelli získal na mezinárodním filmovém festivalu Taormina v Itálii cenu za nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama