Reklama

Reklama

Odposlech

  • Itálie In ascolto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozčarovaný a zklamaný agent americké Národní bezpečnostní agentury, který byl odeslán, aby operoval na území Itálie, začíná mít pochyby o svém poslání. A situace zajde mnohem dál. Po čase se stává špiónem, který jde po krku agentuře, od níž sám zběhl. Vysoko v italských Alpách začíná jeho mise zaměřená proti futuristickému výzvědnému zařízení, největší odposlechové základně na světě. A v boji proti vlastním, elitně vycvičeným lidem mu může napomoci pouze solidní arzenál a vlastní důvtip. Mezinárodní konspirace vedená americkými tajným službami musí být okamžitě zmařena. Tváří v tvář se jí postaví Michael Parks jako agent James Wagley, muž, který se nezastaví před ničím v napínavém thrilleru z roku 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neotřele vystavěný thriller s americkou zápletkou a italskou lehkostí (humor podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství). Postavy jsou rozvrženy standardně: mladý hejsek kontra samotářský mazák s nešťastnou minulostí a dobrými konexemi; nestandardní je pramen většiny napětí, neboť „ty hodné“ (kteří až tak hodní nejsou) a „ty zlé“ (kteří pouze myslí tržně) povětšinou dělí – stejně jako v bourneovské trilogii – desítky kilometrů. Často ani netušené odposlouchávání kýmsi cizím vyvolá větší nervozitu než střelné zbraně, na něž v závěru jako vystřiženém z béčkové akce přesto dojde. Pokud snadno podléháte konspiračním teoriím, nejspíš po zhlédnutí Odposlouchávání promptně odpojíte pevnou linku a svůj mobil utopíte v nejbližší říčce. Varovné titulky před titulky naznačují, že filmaři chtěli nejen pobavit v technologiích méně zběhlého diváka, ale též vzbudit paniku, což je na podobně triviální podívanou přece jen příliš ambiciózní záměr. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jsem neviděl mnoho italských filmů. Popravdě si snad na žádný krom Odposlouchávání (Listening) nevzpomínám. Díky tomu jsem byl velmi mile překvapen kvalitou filmu, vybranému tématu i všeho okolo (některé záběry jsou velmi zajímavé a netradiční). Film předkládá velmi kontroverzní pohled na svět plný odposlouchávání, paranoidního sledování a "několika mužů" v pozadí, kteří tohle všechno řídí. Výsledek? Velmi příjemných 105 minut s dobrými herci (Michael Parks neskutečně připomíná Johna Voighta ...klon?Dvojče?) a překládá zajímavé poznatky o dnešním světě plného technologie sahající za představivost většiny z nás. Když už váš celý film nechá chladným, tak si aspoň pamatujte, že není dobré sbírat "podivný" kufr ze země a nosit ho domů... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Francesca Savelli nám opakovaně volá a mluví sama se sebou o sexu." To je ale podivné. Nicméně mě vždycky bavily konspirace, odposlechy, odborné finty a paranoia v prostředí plném aktivních i vyřazených agentů. Já jsem se při tomto odposlouchávání zkrátka pobavil i napnul a o to mi u filmů jde až v první řadě. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mierne paranoidný thriller s extra porciou konšpiračnej zápletky. Myslíte si, že vás sa takéto veci netýkajú? Tak schválne skúste pri najbližšom telefonáte použiť slovo semtex so silným arabským prízvukom. Uvidíte, či sa náhodou veci nedajú do pohybu :) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Áno, áno je to veľmi zaujímavé téma... rozhodne vážnejšie ako "Echelon fun party", ktoré som videl nedávno, avšak opäť nič prelomové ani obzvlášť pútavé. Slabší scenár, chabé prevedenie v "lesklom" obale, snaživý herci no a rozoberanie vážnej témy na náš účet... 4/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po kladných přijetí jsem čekal asi něco jiného protože já v tom vidím jen 50% film, který sice nezklame ale ani žádnou náhodou nenadchne. Jediný co film táhne lehce nahoru je Michael Parks to je celkem sympaťák i když nehraje v Tarantinovce. Martelli si vybral moc velké sousto a bohužel ho nedokázal úplně složit dohromady. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Odposlech, špionáže, tajné služby, sledování osob a narušení jejich soukromí. Další z řady "špehovacích" filmů tentokráte však jako nízkorozpočtový thriller, který však nabízí více než se zdá. A co že je na něm tak zajímavého, když né efekty za miliony dolarů? Je to především námět a myšlenka toho, že nejste jediní, kdo zná vaše tajemství. Další plus získává zajímavá kamera a máme z toho celkem zajímavé pokoukání, co na to říkate? 68% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V porovnaní so staršími snímkami s podobnou problematikou (Rozhovor, Nepriateľ štátu) mi tento film pripadal menej komplexný. Niečo naznačoval, niečo odhaľoval, chvíľami bol akčný, ale väčšinu času ukazoval vopred prehraný boj jednotlivca proti mašinérii, riziko obyčajného občana, že sa nechtiac a s dobrým úmyslom zapletie do mocenských hrátok (Traja muži na zabitie) vedených paranoidnými indivíduami oslepenými zelenou farbou dolárikov, ktoré im ich činnosť vynesie. Mne z toho vyšlo, že pojem "národná bezpečnosť" je iba fikciou, do ktorej sa pchajú neuveriteľné prostriedky a ktorá slúži nanajvýš k pokojnému spánku mocných. Ale iba dovtedy, kým sa neobjaví nejaká slabina systému a je treba vymýšľať niečo ešte dokonalejšie a ešte omnoho drahšie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi konspirační teorie, paranoidní témata a Echelon je vaším celoživotním traumatem, máte zde velmi zajímavý film. Na úvod se musíte smířit s tím faktem, že tvůrci berou jako prokázanou samozřejmost, že vlády všech zemí odposlouchávají všechny a všechno a přes váš mobilní telefon, odložený jen tak na stolku, mohou sledovat a poslouchat, co se děje u vás v bytě. Jestliže na tuto, řekněme hru, přistoupíte, dostane se vám hodně kvalitního a velice profesionálně natočeného thrilleru, který jen občas jemně zlobí v oblasti zápletky, ale jinak má dobrou kameru, herecké výkony, režii, i onen pocit odlidštěnosti tváří v tvář moderním technologiím. Pracovník Echelonu musí čelit teroru ze strany prodejce novhé zařízení vůči mladé a evidentně nevinné ženě. Opustí své místo a rozhodne se této společnosti vyhlásit osobní boj -a v něm použít vše, co se naučil, a co z technologií zná. Jen ten disk, ten disk, ach jo. Načne ho protipirát, trailery na filmy Nine, Noční rvačka, Dva blbouni v Paříži, Nebezpečný svědek, jedna reklama. Jinak zde kromě filmu (a graficky naprosto hnusného menu) už nic navíc není. Zvuk je navíc stereo, a i když titulky nejsou špatné, přece jen by mě zajímalo, kde jejich autor vzal slovo "rozlušťování". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Projekt Černá komnata rozjel odposlechy telefonů v obrovském měřítku. Technologie, které využívají jsou pro nás v některých případech naprosto neznámé a v mnoha případech totálně nepochopitelné. Řekněte do telefonu kdekoliv na světě jedno momentálně klíčové slovo ( třeba Semtex a ještě Arabským přízvukem ) a už vás mají. Pěkná a zajímavá podívaná. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Úplne obyčajný odposlúchvací thriler...v ktorom ide o nejaký problém, na ktorý nejaká baba dôjde..a samozrejme že ju chcú zabiť...očakaváne, predvídateľné...fakticky nič extra ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který sice není nijak zvlášť originální, ale na druhou stranu je moc pěkně zahraný a natočený. Michael Parks i jeho syn James si své role fakt užívají a ani ostatní herci nejsou špatní. A režisér Martelli má evidentně talent. Pokud IMDb nelže, stál ten film něco ke třem miliónům dolarů. Takže vzkaz českým producentům je myslím jasný. Přestaňte točit ty vaše sračky a začněte přemýšlet. Je tak špatné, natočit místo dvou blbých filmů jeden dobrý, který by měl slušné šance na mezinárodní distribuci? No, ale vy si budete stejně točit ty vaše sračky o golfu nebo podle Máchy, takže proč se tu vlastně namáhám, že... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

O co tady, sakra, jde? Je téměř nemožné zpracovat scénář, kterému krom scénáristy a jeho poradců nerozumí asi nikdo další; postavy i herce nevyjímaje (což je patrné na často zmatené dramaturgii). Ale přesto a nejspíš i právě proto, že divák nechápe a nedokáže předvídat vývoj událostí, je tento snímek tak napínavý. Taky jsem pochopil, že paranoia definitivně přestává být psychiatrickou diagnózou a stává se schopností nezbytnou pro přežití v tomto přetechnizovaném světě. 62% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Podla skutiočnej udalosti! Takýchto vecí je plno a hlavne zo západu. Škoda, že je to dokázať ťažké a ak sa to aj dokáže je tu plno idiotov, čo to nazývajú konšpiračnou teóriou napr.:11.9.2001. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Slabučké. Pri pohľade na hlavného ,, hrdinu" som mal pocit, že musí už už skapať. Nuda až hrôza. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

V celku pozerateľný Thriller s pútavou témou typu "nepriateľ štátu" a pod., škoda len že nebol úplne využitý potenciál témy. Mohlo to byť ešte lepšie spracované a natočené, takto to je len priemerný snímok. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Určitě to šlo natočit lépe a se zajímavějším dějem. Chybí mi tu větší dávka napětí a překvapujících zvratů. Takto podaný thriller mi ale v paměti dlouho nezůstane a raději se znovu podívám třeba na "Nepřítele státu". Tohle mě totiž celkem nudilo. ()

Reklama

Reklama