Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro milovníky Járy Cimrmana a pamětníky, kteří si rádi přeříkávají slavné scény či hlášky, je tu jedinečný dárek! Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak připravili ďábělskou směs nejslavnějších scén ze všech divadelních her, co jich jen o slavném JC v průběhu čtyřiceti let vzniklo. Proplujte Divadlem Járy Cimrmana stejně zvesela, jako Jára Cimrman proplouval staletími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň Divadla Járy Cimrmana? Toto nostalgické rekapitulační defilé zřejmě cosi symbolizuje... Čas nikdo nezastaví, bohužel... Je potřeba se důstojně rozloučit... Symbolicky pleskám ve stoje.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokus o takové benefiční "best of" představení, které se tak úplně nevydařilo. Jednotlivé scénky jsou vybrány a poskládány bez ladu i skladu a především bez šťávy v hereckých projevech. Klucí Cimrmanští nám již přesluhují a než se takto průměrně ohlížet za čtyřicetiletou historií, tak to snad raději vůbec. Pokud čekáte něco nového, originálního či prostě nějakou chytrou mystifikaci v nejlepším odkazu Járy, tak rovnou zapomeňte. Čekají vás pouze o třídu hůře přehrané scénky, které zná stejně každý nazpaměť. Dvě hvězdy spíše z úcty, jelikož Ze hry do hry samo o sobě je trapnost na n-tou. Pokud by někdo tvorbu Smoljaka, Svěráka a spol. neznal, tak by si o jejich humoru po právu mohl myslet pouze to nejhorší. Bohužel. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to pouze nostalgické připomenutí bez větší originality. Abyste si ho užili, musíte navíc všechny Cimrmanovy hry dobře znát, jinak se nemá smysl o něco vůbec pokoušet. Je trochu smutné vidět, že má Vondruška problém souvisle mluvit, ale kdo by to měl chuť vytýkat? Cimrmani nejsou žádné veskrze geniální dílo. Ne všechny hry se vydařily na maximum, ne všechny vtipy vyznívají, jak mají. Přesto je to ale velká zábava a vidět záznam téhle vzpomínkové hry (s tím, že už nebude žádný další záznam v plné sestavě), na mě zkrátka funguje. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Odvar z vývaru. Bohům žel... :-( . . . Bohové Dada i Pata budiž mi svědky, že mám rád poetiku Divadla JdaC, jakož i celou tu čtyřicetiletou cimrmanologii, potažmo pak i cimrmanománii. A to jsem ani coby dítko tenkrát v té zlaté éře nesedával U pavouka. Ale tenhle >best of< mi připadá bohužel jako poněkud bestiální >fast food< ... Až člověk maně přemýšlí, zda více než pocta géniovi zde opět nejde jen o nějaký ten rychlý vejvar. Ovšem dosti laciný a řídký. Tak na hoďku - ať se to snese v čé(če)telce i mimo nedělní večerní >primetime< , že... :-/ . . . I když je faktótum, že Výtěr z her vymyslel mistr po úspěchu Větru z hor brzy po utajovaném návratu z tajné studijní cesty do Ameriky, lze se poprávu domnívat, že i sám mistr, než by obcoval s múzami v takto laciném hodinovém týjátru, nejspíš by si to raděj udělal sám. A to je bohužel asi tak vše, co se s tímhle >cimrmanoběrem< dá dělat... Takže resumé: Suma sumárum jedna hvězdička za onan odvar, druhá pak za ten vývar. Mistrovi s pardonem, divadlu bez pardónu... - - - P.S. ...I když mě tak expost napadlo, jestli on by to vlastně nemohl být takový další geniální Cimrmanův tah(?)... Že on vlastně tenhle >kus< sesumíroval někdy kdyžtak(da)dávno jako základní dílo pro novou éru dalších čtyřiceti let života toho svého dnes už poněkud zvětralého, adorantsky dobrodělného spolku: Po éře cimrmanománie přichází éra cimrmanonanie!... ;-) Ale není! Tož mistře - ale to byste nevymyslel! Teď jsem tam byl... :o))) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V první fázi jsme přišli o Vozába, nyní také o Smoljaka a Vondrušku, ale i tak doufám, že se Jára dočká minimálně padesátky. Toto bylo dokonalé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si tímto snímkem připomněl geniální dílko několika geniálních lidí. Ačkoli nejsem fanouškem divadla, tak existuje pár her, na které bych klidně zašel. Všechny hry Divadla Járy Cimrmana mezi ně samozřejmě patří. Tohle dílko je vážně extrémně rychlým průletem těmi nejlepšími hrami. Vždycky mě spíše oslňovaly úvodní semináře než samotné hry. Výcuc je to ale parádní a připomnělo se mi několik báječných scének. Pro fanoušky zcela jistě povinnost. Ostatním zřejmě nemá co říct. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Super představení, ve kterém se postupně střídají jednotlivé scény snad ze všech Cimrmanových her. Opravdu hodně dobře udělané. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety se členové DJC pokusili o něco podobného s tím, že za zvuků Smetanova pochodu napsaného pro Shakespearovské slavnosti v Národním divadle pochodovali po jevišti v kostýmech z her a odříkávali jednotlivé hlášky. (Tomuto defilé navíc předcházel seminář složený z nepoužitých textů či delších verzí známých příspěvků). Toto pojetí je poněkud organičtější, ale už ne tak originální a některé části (např úryvek z Dobytí severního pólu) už opravdu působí jako pěst na oko. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Tohle cimrmanovské loučení mě pobavilo i dojalo. Na konci už jsem byla docela naměkko. Jsem ráda, že jsem viděla většinu her naživo, když hoši ještě byli v plné síle. A ráda se kdykoliv podívám na záznam některého z mých oblíbených kousků, když potřebuji zvednout náladu.S potěšením pokaždé zjišťuji, že to kouzlo poetiky Divadla Járy Cimrmana stále neuvadá a pokaždé spolehlivě rozesměje. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....dílo je to zábavné a dobře to dopadne...... Směsice ze všech divadelních her Járy Cimrmana, které částečně vyžaduje znalost těchto her, protože ti méně znalí si to zas tak moc neužijí. CITÁT - A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci........ ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z toho co DJC vyprodukovalo je tahle směs nejlepších scén z her pod kterými je Jára da Cimrman podepsán o stupeň níže než samotná celovečerní představení. Nemůžeme totiž zapomínat, že nejlepší a nejvtipnější okamžiky se dají najít i v seminářích o které jsme byli v této rekapitulaci ochuzeni. Což nikomu nevyčítám, jelikož si nedovedu představit jak by to režisér představení organizačně vyřešil. Můj názor je jen ten, že pokud se budu chtít zasmát, sáhnu po nějaké osvědčené dvouaktovce (seminář + hra) či po Němém Bobšovi. 80% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tohle představení se moc nepovedlo. Ve druhé polovině začne být příliš zmatené. Cimrmany mám opravdu hodně rád, ale raději si vždy pustím celou hru se seminářem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Toto divadelní představení v krátkých úryvcích představuje všech 14 cimrmanovských her. Jedná se o jedinečný projekt, ve kterém se představili všichni žijící členové souboru DJC ve většině případů v jim tradičních rolích. Je to malinka pro Cimrmanovy příznivce, pro ostatní nejde o nic jiného než krátké šoty, které jim nic neřeknou. Kdo však hry zná a je Cimrmanovým fandou, musí být za tuhle shrnující příležitost vděčný. Vždyť kolikrát se podaří ještě vidět na divadle třeba už věkem (ne však duchem) hodně starého Pavla Vondrušku? ()

Reklama

Reklama