Reklama

Reklama

Smrtící zbraň

Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(více)

Recenze (102)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $89,518Tržby za predaj DVD v USA $2,828,091 //počet predaných kusov 144,825 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takto zabíjame. A takto umierame.“ Na filme je dosť poznať, že ho písal scenárista Ronina (!), takže Seagal tu hrá na svoj vkus atypickú postavu: alkoholika, gamblera, rozvedeného muža, hovorí sa tu o jeho obrovskom penise (legenda hovorí, že podobné veci - mal to aj v Ťažko ho zabiť, spomínate? - si pripisuje do scenárov sám a nikto mu to nedokáže zatrhnúť), je postrelený (čo tiež v jeho filmografii nevidíme často), sexuálne zneužitý (!) ženou (!!) pre vyššie ciele (!!!) a dokonca (myslím fyzicky, žiadna metafora) uteká (!!!!), síce málo, ale uteká. K tomu (ale v dosť maličkej úlohe) Lance Henriksen, solídne a dlhé akčné finále (na cintoríne) a pár ostrých hlášok typu „Nechaj si tie kecy, rozbijem ti hubu“, ktoré mi pravdupovediac v živote trochu chýbali. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím zdůraznit, abyste těch 60% brali s určitým dodatkem: chtěl jsem tím především vyjádřit viditelné zlepšení oproti předchozím Stevenovým filmům. Pistol Whipped je nejlepší ´seagalovka´ za posledních šest sedm let! Především má schopnějšího režiséra, který natočil koukatelné souboje, ten v nadzemních garážích je sice krátký, ale lokty se lámou, a ten na bowlingu je vrcholnou bojovou sekvencí filmu, má slušnou choreografii a hlavně není rozstříhaný na tisíce milisekundových záběrů, jak jsme byli doposud zvyklí. Ale kupodivu budu chválit dál: líbila se mi hudba, tvůrci se snaží o pěkné kamerové záběry a i Steven, ačkoliv je evidentně objemnější, se stále umí hýbat a i obstojně hrát. Slušně vyseknul ex-poldu, který se utápí v neřestech (alkohol, hazardní hry) a zanedbává svoji dceru. Příběh vlastně není až tolik důležitý, hlavní je, že celkově to všechno na mě působí lepším dojmem. Auta se sama neopravují v následujícím záběru, střílí se opravdovými náboji, kulky naráží do překážek. Lance Henriksen určitě nemá hlavní roli, objeví se všeho všudy na pět minut, ale jeho přítomnost potěší. Nečekejte nějaký obrovský Stevenův comeback, ale na druhou stranu film stojí podstatně výš, než předchozí počiny. Steven stárne a nějakého jeho hitu se pravděpodobně již nedočkáme. Vezměme tedy zavděk alespoň takovouto akčňárnou, kde lze našeho oblíbeného hrdinu vidět při souboji v celé jeho kráse a kde mají scény normální návaznost bez velkých logických chyb. Objektivně je to spíš mezi dvěma a třemi hvězdičkami... ale ta Stevenova ´jin-jang´ bunda je supr! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma so Stevenom Seagalom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý má problémy s hazardom a kvôli nim je v ťažkých dlhoch, no všetko sa zmení, keď tajomný muž splatí všetky jeho dlhy, čím nad ním získa kontrolu a chce, aby zabíjal vplyvných členov zločineckých organizácií. Ale nanešťastie to výrazne ovplyvní aj jeho osobný život. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. Zápletka síce v rámci žánru ponúka celkom slušný potenciál, ale nedarí sa ho ideálne využiť. Hlavným problémom je, že táto zápletka a postava sa k Seagalovi moc nehodia, kvôli čomu to nedokáže až tak utiahnuť, ako je u neho bežné, no aj celkovo tomu chýba ten správny náboj a osobnejší motív, takto mi to prišlo až príliš vlažné. Ale určite ani nemôžem len kritizovať, hlavne stredná fáza ma dosť bavila, no aj zvyšok je aspoň celkom obstojný. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje majú zaujímavú choreografiu, sú úplne prehľadne natočené, takže sa dá vychutnať každý chvat a páči sa mi aj výber prostredí, len škoda, že väčšinou sú krátke, nepôsobia až tak drsne, ako zvyčajne a pre dej má väčší význam len jeden, ten najdlhší, zvyšok už pôsobí dojmom, že je tu hlavne na to, aby sa zvýšila akčnosť filmu. K tomu poteší aj niekoľko kratších prestreliek, prípadne slušná automobilová naháňačka, ale veľmi ma mrzí finále na cintoríne, to ma moc nebavilo. Najviac sa mi páči akcia v sídle Yakuzy, prípadne kratší súboj na parkovisku. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal je tu v dobrej forme, vidno, že v akcii nemá problém a navyše aj celkom slušne hrá, len škoda, že táto postava sa mu nehodí. Ale poteší aj dobrý výber vedľajších postáv, hlavne Lance Henriksen, ale aj zvyšné. Réžia a technická stránka sú až prekvapivo kvalitné, miestami veľmi zaujímavá kamera a niektoré scény majú výbornú atmosféru, na pomery akčných videofilmov sa jedná o veľmi výrazný nadpriemer. A ani hudba nesklame. Smrtiaca zbraň je pre mňa skutočne rozporuplný film, na jednej strane je z celej Seagalovej novodobej tvorby najkvalitnejšie natočený, napísaný, zahraný a prvýkrát sú súboje natočené plne prehľadne, ale zároveň ja som si Seagala obľúbil kvôli jeho špecifickým prvkom a tie sú tu zastúpené len minimálne. A tak je Smrtiaca zbraň dobrý film, ale osobne uprednostním mnohé tie síce horšie zvládnuté, ale aspoň seagalovskejšie. 71% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po najlepšie natočenom Seagalovom akčnom súboji za posledných sedem rokov, mu ukázal vo filme jeden starček zdvihnutý palec nahor. Ja by som ešte jeden pridal a priklonil sa k pozitívnym hodnoteniam. Keď som film 'Urban Justice' okomentoval ako najlepší film od filmu 'Exit Wounds', tak som neveril, že sa vo svojej kariére ešte prekoná. Steven sa konečne objavuje v osobných súbojoch konečne v plnej kráse, hláškuje, v rámci možností kope, seká ruky, lakte, proste baladická a nostalgická záležitosť pre každého, aspoň trošku seagalovského fandu. Konečne sa zlepšilo technické spracovanie, choreografia súbojov aj prestreliek, či dokonca autonaháňačiek. Dej samozrejme znovu stojí až na vedľajšej koľaji, konečne však dávajú jednotlivé a nasledujúce scény ucelený a komplexný zmysel. A keď by mi pred týmto filmom niekto povedal, že ešte niekedy budem chváliť snahu o dramatickú líniu filmu, spojenú so Seagalovými hereckými schopnosťami, asi by som chytil silný záchvat smiechu, ale Steven naozaj prekvapil aj po tejto stránke. Otvorene povedané, som nesmierne rád tomuto filmu a keď už nič lepšie nepríde, nebude mi Stevena a jeho posledných cca 15filmov až tak ľúto, a toto bude z nich jediný, ku ktorému by som sa v budúcnosti ešte vrátil. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Nejlepší film od Lovce policajtů. Steven Seagal je konečně v akčních scénách vidět celý a je jasně patrné jak a kdy dává své aikidovské údery. Akce je "bohatá", střelba kvalitní i napříč rozpočtu a celkově je film pěkně se tvářící béčko. Sice se příběhově opět nejedná o nic převratného, ale minimálně proměna hlavního hrdiny udiví. Steven už nehraje drsné klaďase a správňáky z let devadesátých. Jiná doba potřebuje jiného hrdinu. Není zásadový, není čestný a není slušný. Seagal hláškuje, vraždí za peníze a užívá si na plné obrátky. Není to už ono, ale je to dost možná jediný způsob, jak udržet akční ikonu alespoň ve hře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nový Seagal!! Lepší Seagal!! Ale pořád jen Seagal!! Jeho zářivé, hodně hubené a jediné slušné období z přelomu 80. a 90. let (Under Siege, Marked for Death) je nenávratně pryč. Pro tentokráte si oblékl kabát bývalého poldy, a nepříliš vzorného otce, aby se mohl prostřílet a místy i prolámat do finále. A na tom, že s ním vydržíte, má milý podíl holandský režisér Roel Reiné. V podivně kroužící kameře vysekl několik (na Seagala) zajímavých akčních sekvencí a člověk by si pomyslel, že by to mohla být důstojná tečka za jeho kariérou, nicméně zdá se, že se rodák z Michiganu nehodlá vzdát!! Budiž mu přáno.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Ani na opakované shlédnutí mě tenhle film nebavil. Má takový nijaký tempo, postavy nezaujmou. Jediný co zaujme je, že tu Seagal zkusil zahrát něco jinýho než obvykle a moc se mu to nepovedlo. Po stránce akce je to bída, bitky nic moc přestřelky divný i ta závěrečná na tom hřbitově hrozně fádní. Mimo Seagala to nevytrhl ani Henriksen. Hlášky taky slabota, takže za mě poměrně profesionálně odvedená velká sterilní nuda.15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano na Seagala je to slušný film, když si vezmeme že váží bůhvíkolik kilo a nosí jen úplně plandavé trička, to ale přece neznamená, že tady budu dávat téměř totožné hodnocení jako u jeho skvostů, jakými byly Přepadení v pacifiku, Nico, Nemilosrdná spravedlnost. Takovou kvalitu Smrtící zbraň nemá ani náhodou. Můj názor je, že by se na to Steven měl úplně vykašlat. Navíc když po něm ve filmech vyjíždějí i docela pěkné ženské, to už opravdu realita není. I těm herečkám to nemůže dělat dobře. Ale jinak je to celkem pohodový film, který patří mezi ty průměrně co lamač kostí natočil. 40% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pišta Kamenný ksicht v další ze svých mnoha variant na toho hodného, který když se rozzlobí...vždyť už to známe. Jen nechápu, kdo se na to pořád kouká??? ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hlavně díky skvěle sestříhaným soubojům, které řeší ten roztomilý, čím dál tím kulatější copatý koblížek pro jistotu z 99% už jen kulkami, protože větší fyzickou námahu by zřejmě neudejchal, také díky dobře padnoucí hudbě a díky roli hláškujícího alkáče padnoucí na stývího jako ulitá jsem se hodinku a půl poměrně příjemně bavil... not bad! 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Akce 3/10/// PLUS: Seagal jako nájemný zabiják (tedy záporná role), který neví na čí straně má stát je něco nového, hudba tomuto filmu dodávala alespoň nějakou tu atmosféru, a případná likvidace protivníků je jako za starých časů MÍNUS: tak slabí film už jsem dlouho neviděl, závěrečná přestřelka je nepřehledná a podivně natočená, Seagal neví na čí straně stát a divák neví ani na čí straně stojí, je to celkově nepřehledné, kvalita obrazu je hodně špatná, nudil jsem se./// Shrnutí: Steven "Sádlo" Seagal je tak svalnatý, že se ani nemusí krýt (nemá to pro něj cenu, protože se nevejde za cokoliv co by ho krylo) a rovnou vyráží vstříc přestřelce. A přitom počáteční nápad s postavou, který přišla o všechno a nemá na výběr je minimálně zajímavá. Natočeno je to ovšem způsobem, který vás znechutí a odradí od dalších filmů. A to jsem se přitom na tento film docela těšil./// Celkem 31%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Keď to takto pôjde ďalej, tak Seagal bude musieť za pozretie jeho filmu rozdávať medaile. Film je klasika z rokov osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych, odvtedy sa nikam nepohol. Akurát tak stlstol, zlenivel a namiesto hrania sa začal prechádzať s jedným jediným zamrznutým (nepoužíva botox?) výrazom na tvári a vychádzkovým krokom pripomínajúcim bojovníka suma po mozgovej mŕtvici. Dejovo je to typické klišé Seagalovského typu. On hrdina, trpiaci po nespravodlivom prepustení z polície, moralizuje a chodí po meste kde zjednáva na zákazku spravodlivosť guľkou do hlavy. Popritom sa príde na to, že jeho prípad súvisí s jeho prácou a tak to samozrejme dá na konci do cajgu. Záporák je nesympatická krivá držka pripomínajúca Buba z Forresta Gumpa (ale Buba bol krajší a stokrát sympatickejší). Ostatní herci vypadajú akoby ich vytiahli niekde z televíznej žumpy kde hnili 30 rokov. Kde sú tie časy, keď hrával s Trejom, Tommy Lee Jonesom, Crainom...? Asi sa už každý normálny herec bojí, že by sa pri Seagalovi a jeho filme mohol skompromitovať. A právom. Svetlou výnimkou je Machete (2010), ale tam hral našťastie iba druhé husle a celkom netradične rolu záporáka. Jediné čo sa z filmu dozvieme je to, že byť kňazom je rizikové povolanie (skoro v každej Seagalovke si to zlízne aj kňaz), že Seagal má rád bolesť (udržiava ho pri živote), že nevie hrať Texas Holdem, že je katolík, a že má veľkého vtáka. Jedno je isté, Seagal pozdvihol trápnosť na novú úroveň, kde sa už stáva celkom zábavnou. Napríklad v scénke, kde policajti v aute prenasledujú a špehujú Seagala, ktorý sa prechádza svojim vychádzkovým krokom po meste (3 km/h), pričom sú mu za zadkom tak 10 metrov a tvária sa hrozne nenápadne :). Preto tie 2*. 30/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Seagalovka od Lovce policajtů! Steven sice pář kilo přibral, ale hláškuje jak už dlouho ne. Velice solidní podívaná! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení! Nejlepší film od roku 2002 s mým nej hercem Stevenem Seagalem. Film je pro něj netypický v mnoha směrech ... jednak Stevenova postava Matta pije a zanedbává svoji malou dceru. Musím pochválit i příběh,který byl hezky sladěn s hudbou jejiž hudební motivy se ve filmu opakovali v různých variací a tak... Akční scény bojové byly vynikající , zejména na parkovišti nebo u těch karet... přestřelky se také povedly , hlavně konec. Tudíž nedám nic jiného než 5*. Mé hodnocení je 96% = ***** ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nepríjemné je zistenie, že Štefan Segalovie nám stukovatel. Košele už nosí v takej veľkosti, že ostatní by ich použili ako obliečky na perinu a vykopáva už len do výšky pásu. Holt, všetci starneme... Na jedno mrknutie stačilo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Seagal skvěle pokračuje v sestupné tendenci, tentokrat mu ale konkuruje henriksen kterýho mám sice raději ale nechápu proč se pustil i do tohohle, příběh je jako vždy vykrádačka milionu dalších akčňáků, a celý to strašně pomalu utíká, malá role Ryanové potěšila, ale prostě to nemá moc dobrých světlých stránek, prostě pro mě lehký podprůměr, chtělo by to lepší roli pro Seagala. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Někdy ze začátku jsem myslel, že je to volný pokračování na Lidský terč, jak jsem viděl přestřelku na hřbitově a Henriksena. Tenhle film byl celkem fajn, akce bylo tak akorát, Seagal je uvedenej jako špatnej člověk, ale film začně v době, kdy už se snaží napravit, takže vlastně nic. Příběh mě nenudil a poslední přestřelka byla dobrá až na ty chyby! A libila se mi postava Blue. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

žeru segalovky poslední dobou,příčina má vždycky následek,následek má vždycky příčinu,tento film nádhérně dokazuje to,že příčina nevede k následku a následek nevede k příčině.slaboduchá akční píčovinka,ve které steven sem tam teda dokáže rozdat úder,už vůbec se bohužel nedokáže vyhrabat z bláta sračkovitého vychvalování sama sebe,ve filmech,které smrdí blbostí,už když si je koupíte.hele stevene,natočíme film,ty budeš hustej,děj blbej,ostatní herci ještě blbější, a neboj na dvd na tom trhnem a natočíme další blbost,lidi,tohle je odporný,o 4 % míň než nico?????se normálně vodpalte. ()

Reklama

Reklama