Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektív Jacob King (Steven Seagal) používa tvrdšie metódy, ale pri chytaní zločincov má vysokú úspešnosť. Práve zatkol Billyho Joea Hilla (Mark Collie), ktorý rád zabíja nožom. Spolu so svojím kolegom, detektívom Stormom Andersonom (Chris Thomas King), sa snažia chytiť sériového vraha, ktorého médiá nazvali Krvák a ktorý má na konte už niekoľko obetí. Vrah na svojich obetiach vždy zanecháva odkaz v podobe symbolu, ktorý v astrológii niečo znamená, a je mu jedno, či zabije ženu alebo muža. Jacob rozlúštil väčšinu symbolov, ale Krvák mu stále uniká. FBI poverí svoju agentku Frankie Millerovú (Holly Elissaová), aby Jacobovi a Stormovi pomohla s prípadom, ale Jacob k nej nie je veľmi zdvorilý. Agentka Millerová sa pýta Storma na zatknutie Billyho Joea Hilla, pretože sa sťažoval na neprimerané použitie donucovacích prostriedkov, Na základe tejto sťažnosti a odmietnutia svedka vypovedať je Billy Joe Hill prepustený z väzenia. Jakub správne tušil, že bude opäť zabíjať. Len neodhadol, že po pár minútach na slobode zabije troch ľudí. Jacob si zo správ od Krváka poskladá vetu, ktorá mu nedáva zmysel, a ide do knižnice v domnení, že je to úryvok z nejakej poézie. Knihovníčka prezradí Jacobovi, že je to text piesne skupiny, ktorá pravidelne hrá v malom klube. Jacob tam ide a od čašníčky sa dozvie, že text napísal Lazerus. Čašníčka mu ukáže Lazerusa (Michael Filipowich), ktorý sa dá na útek. Jacob ho prenasleduje, ale Lazerus utečie. Nechal však za sebou peňaženku a retiazku a z jeho vodičského preukazu sa Jacob dozvedel, že Lazerus Jones bol odsúdený za znásilnenie a polícia ho hľadá za porušenie podmienky. Jacobov predpoklad, že v laboratóriu nájdu na náhrdelníku DNA prostitútky Jessicy a Lazerusa Jonesa, sa potvrdí. Jacob sa spolu s agentkou Millerovou vyberie na Lazerusovu poslednú známu adresu, kde nájdu ďalšiu obeť. Jacob dešifruje posledný odkaz a vie, že Lazerus chce zabíjať v bare Smädná duša. (TV JOJ)

(více)

Recenze (110)

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že sa mu štikúta, doneste mu pohár vody.“ Prvá kvalitná seagalovka od LOVCA POLICAJTOV z roku 2001. Ku KÓDU SMRTI, vybičovaný Stevenovými poslednými trápnymi masakrami (PATRIOT, PROFESIONÁL, DNES ZOMRIEŠ!, POSLEDNÁ MISIA), som si sadal znechutený. Aké bolo moje prekvapenie, keď som s pribúdajúcimi minútami zistil, že ma to baví! Uvažoval som, či nadšenie nepramení z toho, že seagalovky posledných rokov sú ÚPLNE zlé a toto je len TROCHA zlé. Ale spomenul som si na jeho zlatú éru (NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, PREPADNUTIE V PACIFIKU) - a viete čo? Aj v porovnaní s ňou je KÓD SMRTI dobrý. Akcia je horšia, no ak necháme bokom slabý rozpočet (našťastie to po vizuálnej stránke nevyzerá až tak odpudivo, ako VNÚTORNÝ NEPRIATEĽ), je to návrat k drsnej škole. Bodaj by nie – Steven si tentoraz snímku postrážil nielen z pozície hlavnej hereckej hviezdy, ale tiež ako scenárista a šéf výroby. Hneď to vyzerá lepšie. Dialógy sú skvelé („Ktorý drôt treba prestrihnúť?“ – „Ten, kde je napísané ´Choď už konečne do riti´.“), hlášky zábavné („Asi sa chceš porozprávať s mojou päsťou.“) a niektoré scény mi v živote riadne chýbali (Seagal zlosynovi práve presekol krčnú tepnu, zlosyn si chytí dva metre do výšky striekajúcu ranu a chrapčí „Ty sviňa, zabil si ma“, na čo Seagal sucho odpovie: „Nie, ešte nie si mŕtvy, teraz si ľahni, táák, až TERAZ si mŕtvy.“). Dokonca ma bavili aj vzťahy medzi postavami a nechýba nadhľad (keby bola scéna s klaunom a kanibalom použitá v drahšom filme, koledovala by si o kult). Seagal hrá detektíva, ktorý sa s tým nekašle (z grázla DOSLOVA vymláti priznanie tým, že ho tri minúty hádže o steny). Momentálne pátra po sériovom vrahovi. Opakuje sa teda motív z BLESKOVÉHO MUŽA, kde tiež vystupoval sériový vrah, ale iba chvíľku, potom ho vystriedala mafia. Tentoraz sa ale jedná o plus-mínus plnohodnotný serial killer. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tentokrát zkusil Seagala vyvenčit Jeff King. Jenomže se neukázal býti dobrým páníčkem. Znovu nebude problém až tak ve Stevenovi, ale v tvůrcích. Přejděme hned k akčním scénám, ve kterých se objevuje zcela nový technický prvek. Nejásejte, ze soubojů neuvidíte takřka nic. Celá bojová scéna se totiž převážně skládá z "fotografií" jdoucích velmi rychle za sebou (první a druhý fight jsou fakt "lahůdky"). Dohromady není vidět , kdo mlátí koho, čí jsou který ruce nebo jaký chvat Seagal právě použil. Pistole, s nimiž manipulují postavy ve filmu, si ty náboje snad vyrábějí sami a co se příběhu týče, k originalitě mu chybí přesně 2684 středně dlouhých kroků. Ale ať pořád nedržkuju, můžete si zároveň vychutnat: vcelku mrazivý úvod, odkaz na Kult hákového kříže, přitažlivou Holly Dignard, pár Stevenových hlášek a pokocháte se opět jeho ohozy (oblek mu sedne náramně). Hodnocení těžké. Když si odmyslím styl natáčení akčních scén, vidím to na 40%, ale na 'seagalovky' koukáme právě kvůli soubojům a ty mě žalostně zklamaly (první třetina závěrečného boje s noži příšerná), takže musím ubrat na 30% Proboha, je tak těžké natočit alespoň 5 vteřin fightu v jednom záběru?? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný krimi film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má celkom dobrý príbeh o drsnom detektívovi pátrajúcom po záhadnom sériovom vrahovi, ktorý pri svojich obetiach necháva rôzne šifry, problémy má aj s krutým zabijakom, ktorý sa mu chce pomstiť a navyše je pod kontrolou FBI, ktorej sa nepáčia jeho drsné metódy. Spracovanie je celkom slušné, samozrejme na podobnú tému to nie je nič výnimočné, ale aj tak je dej väčšinu času zaujímavý s niektorými celkom slušnými nápadmi, ale mám jeden problém, toto nie je seagalovka. Toto je prvý film, v ktorom Seagal nestojí proti nejakej organizácii, či už mafii, gangom alebo teroristom, ale len proti dvom jednotlivcom a to mi k Seagalovi jednoducho nesedí. Akcie je tu dosť a je dobre rozdelená po celom filme, ale o spokojnosti určite hovoriť nemôžem. Všetky súboje sú dlhé, ale aj tak nestoja prakticky za nič. Dablér je v nich všadeprítomný, hlavne v prvých dvoch súbojoch Seagala vidno len minimálne, hlavne na začiatku a na konci, veľmi zle je na tom aj choreografia, o nejakých chvatoch sa moc hovoriť nedá, je to len obyčajné bitie a kopanie a tak katastrofálny strih, možno najhorší, aký sa vôbec v akčných filmoch dá nájsť ani moc neprekáža, lebo súboje už pokazilo všetko ostatné. Ešte občas sa strih trochu vydarí, napríklad taký náraz o stôl a podobne v troch rýchlych záberoch po sebe nevyzerá najhoršie ale taký pád z okna, je už paródiou. Ale zase trochu môžem pochváliť záverečný súboj, ktorého sa už Seagal zúčastňuje a predvedie niekoľko slušných chvatov a poteší aj celková drsnosť, ako vybyté zuby, rozlámanie protivníka pomocou kladiva alebo slušné podrezanie. Nanešťastie ani prestrelky ma moc nezaujali, síce sú natočené dobre, ale sú presne také, aké nemám rád a to dlhé strieľanie prakticky bez obetí. Herecké obsadenie je celkom slušné, Steven Seagal tu mimo akcie pôsobí dobrým dojmom, úloha drsného detektíva mu sedí, čo dokázal aj v omnoho vydarenejšom Glimmer manovi, má dobré hlášky a aj celkom slušne hrá, poteší aj Isaac Hayes a niekoľko dobrých postáv, ako Seagalov partner alebo aj zabijak. Réžia nie je najhoršia, snahu z jej strany cítiť, takže aspoň mimoakčné scény pôsobia dobrým dojmom a aj technická stránka, samozrejme okrem strihu je celkom dobrá. Kód smrti má tú najhoršiu akciu zo všetkých filmov, v ktorých sa kedy Seagal objavil, čo je veľká škoda a navyše ani príbeh sa k nemu moc nehodí, ale nájde sa tu aj dosť kladov, takže strata času to určite nie je. 56% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia seagalovka na pulte v požičovni, ďalšie podpriemerné hodnotenie odo mňa. Stevenovi pribúdajú vrásky, mierne odbúdajú kilá, škoda, že s tými kilami ide dole aj kvalita filmov. A keď už nie kvalita filmov, tak aspoň kvalita fightov, pre ktoré väčšina ľudí zaplatí v požičovni pár korún a aspoň v malom kútiku duše dúfa, že Steven predvedie niečo, prečo si pre mnohými rokmi a mnohými filmami mnohých z nás (väčšinu dnes už neverných) fanúšikov získal. A Steven nás zase sklame. Malá iskierka nádeje príde až v závere, kedy je konečne pár sekúnd záber na obidve bojujúce postavy. Inak súhlasím s ostatnými komentármi, ktoré sa problematikou neprehľadnosti súbojov a viditeľných doublérov objektívne zaoberajú. Zo scenára cítiť akoby Steven chcel opäť pričuchnúť ku klasickej krimi vyšetrovačke, no ani protivník ani hlavná pointa nemajú ten správny šmrnc na to, aby dokázali zaujať. Na druhú stranu však musím vyzdvihnúť úroveň a frekvenciu hlášok, za posledných pár rokov ich bolo v tomto filme toľko, koľko v seagalovkách za posledných pár rokov. Navyše Seagal má na to aby ešte zo seba vyprdol nejaký poriadny béčkový nášup, takže ešte mu dávam šancu, hlavne preto, čo som videl posledných pätnásť minút. 45%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kromě posledního souboje je to velká bída. Nejvíc smutné je na tomto akčňáku fakt, že Steven tu v akci nepředvádí už ani aikido. Rve se hlava nehlava, buší do protivníků jako zápasník wrestlingu, ale chvaty a razance žádná. Velmi tuctové řekl bych. O nepřehlednosti a šíleném střihu se raději vyjadřovat nebudu. Potěší pár hlášek a dvě solidní přestřelky. Jinak těžce mimo. Čím dál tím horší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vystřel ty, pak zmáčknu kohoutek já. A ten neumětel za kamerou to pak se střihačem pološíleně namíchá. Vzít kameru a nechat ji několik sekund zapnutou? Je to takový problém? Zřejmě ano. Byl to chvat nebo jen protáhnutí ruky, byla to Stevenova ruka nebo protivníkova noha? Nechci Seagala, který nehne brvou, a pronáší jen prázdné drsné řeči. Vlastně nechci žádného Seagala. Chci si uchovat Seagala v kouscích jako Přepadení v Pacifiku nebo Nemilosrdná spravedlnost. Takže od tohohle výplachu ruce pryč. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tu v pár komentářích přečetl, že Seagalův údajně kompetentní scénář posral nekompetentní režisér King... No nevím režisér to posral každopádně, ale jestli je ten Seagalův scénář kompetentní, tak já jsem čínskej bůh smíchu. Vůbec není vysvětleno co má znamenat ta scéna v úvodu filmu i pak se dál v průběhu filmu skáče z jedné dějové linie do druhé až se v tom jeden nevyzná a ten masovej vrah je trapnej vylízanej magor co nosí tanga a cituje jakési bláznivé paranoidní žvásty bůh ví odkud. Už vůbec se pak nemá cenu bavit o totálně domrdaných bitkách. Sice tu jsou i relativně dlouhé bojové sekvence, ale až moc je v nich vidět, že se jich vyžraný mistr taktiky vůbec nezúčastnil. V jednom kratším záběru se pak dá dokonce bezpečně identifikovat ksicht dubléra ani už se to nesnažili zamaskovat. Takže tenhle film je určitě regulérní odpad, ale na tu čestnou 1* to nakonec zachraňují aspoň Seagalovy hlášky a perfektní Štěpnička který se na dabingu opravdu vyřádil a tak jsem několikrát regulérně vybuchnul smíchy i když to možná bylo zamýšleno vážně a nejvíc mě dostal ten konec, kdy padouch zabije Seagalovi holku, ten ani nehne brvou a v následném souboji ho nejenom vyřídí, ale ještě přitom stihne vydatně hláškovat. Ty si mě zabil! Ještě na to nevypadáš!!! Tak to mě fakt dostalo no a, protože nás před závěrečnými titulky Stevo neobtěžoval svými uchylárnami a před provozováním svého typického trademarku let posledních oblečeného sexu si zavřel dveře a nechal pracovat divákovu fantazii tomu nakonec tu čestnou hvězdici udílím, ale nic to nemění na tom, že právě těmito a dalšími podobnými snímky si vydláždil tu cestu do toho pekla ve kterém je teď a už se z něj patrně nevyhrabe.15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film vypadá normálně vždy jen do okamžiku než začne probíhat akce, honička, rvačka. Poté kameran se střihačem začnou řádit a výsledkem je neskutečný počet opakujících se kopů, úderů a záběrů po sobě (navíc ve fotografické formě). Ani jedna bitka není zestříhána normálně. Není jich ve filmu kdovíjaké množství, vlastně Steven zmlátí oba záporáky dvakrát a pak na diskotéce semtam sejme nějakého chudáka co mu stojí v cestě. Jeho zásobník má minimálně kapacitu 100 nábojů anebo i kdyby stíhal nabíjet, není mi jasné jaktože u sebe nosí takový arzenál kulek. Celkem se mi líbila destrukce Šifraře kladivem. Závěr filmu je totální úlet, který opravdu překvapí. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Akční detektivka, kterou jsem jakž takž přetrpěl. Klasicky obézní i klasicky oblečený Seagal, kterému pohybovat se trochu rychleji dělá očividně velký problém a co mně vyloženě deptalo, bylo neustálé opakování určitých "zajímavých" scén tohoto díla. Každopádně jsem to všechno přežil a za to dávám 2 hvězdy. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jaaaj, ty bitky, to byla fakt bída... kopal steven do padouchů, nebo oni do něj? dozvíte se asi jen ze zpomalených záběrů... bohužel, tohle poměrně originální zpracování je zde jen a jen na škodu, jinak by to bylo celkem dobrý, v závěru dokonce i napínavý béčkový pokoukáníčko... ale takhle to nevyhoupnu přes 50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Akce 3/10/// +se hledá těžko, snad slušná brutalita, dobře se vypořádal s hlavním padouchem, má to nějaký krimi příběh, potěší odkaz na Kult hákového kříže a pár povedených hlášek -velice mizerná kamera, opakované záběry, střihy které kazí veškeré souboje, střelba... ptám se jak je možné, že zkušený policista z 20ti výstřelů nezasáhne ani jednou cíl?/// Jako z nějaké epizody jakéhokoliv amerického krimi seriálu. Jakby tvůrci už počítali s tím, že všechny postavy detektivů znáte už z dřívejška a teď vám jen naservírovali další případ, který se moc neliší od toho předešlého. Děj se opravdu snaží být víc krimi detektivkou než obyčejným bezduchým akčňákem. Je to ale taky pořádně to jediné, co může obstát. Náhodné Seagalovi rvačky (ta na začátku v baru) jsou z oblasti proč se s ním chtěli rvát. Směšné je to, že se Seagal dokáže s jedním protivníkem rvát klidně i půl hodiny a přitom si i po tak obrovské výměně pěstí a kopů dokážou oba odejít po svých, navíc ani jednomu z nich nechybí žádné zuby a neteče žádná krev. Tohle opravdu kazí celkoví dojem a jestli je někdo ochoten odpustit několik střihů v jednom kopu, tak tohle a vícekrát opakovaný jeden záběr, to totálně kazí./// Celkem 40%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfekt. Tenhle film mi sednul dokonale. Příběh tu je taky. Klasický drsný polda Seagal. Film má nádech hororu bych někdy řekl. Jsou zde drsné scény, drsné vraždy. Seagal je zde nekompromisní, je zde dost přestřelek a hlavně dost soubojů. Líbí se mi tu, že i Seagal párkrát spane na zem. Závěrečný souboj s noži je dokonalý. Hudba taky slušná. Ve filmu se mi nelíbí, nechci říct režie, ale způsob kamery. Jenda scéna kdy dá Seagal ránu např. je sestřihnutá na třikrát nebo na čtyřikrát. To mi přijde dost divný. Trochu lepší konec bych dal, jinač jsem velmi spokojen. 94% = ***** ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že je to hlúposť, ale je to jeden z lepších Seagalov za posledné dlhé roky. Dej je obyčajne tuctový, herci okrem Seagala a Hayese samozrejme druhotriedni. Bojové scény sa síce snažia vyzerať tvrde tým, že stále sa niečo rozbíja, či už stoly, fľaše, stoličky, biliardové tága, ale zakrýva sa tým len úplná neschopnosť natočiť poriadnu bitku. Scény sú príšerné zostrihané a neprehľadné, kde neviete kto koho bije. Ale aj tak si myslím, že toto je presne ten typ filmu, aké by mal Seagal točiť a netrepať sa niekde do Rumunska, Bulharska, Juhoslávie nahánať atómové bomby a robiť zo seba najlepšieho svetového agenta. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ale áno, až na pár výhrad celkom ľúbivý prínos na tému akcia od Seagala. Stevenovej postave scenárista doprial množstvo replík s ťažko ironikými poznámkami ("asi máš zlomenou ruku", "právě ti prasklo žebro", "ááá ješťě jedno"...), na ktorých som sa celkom bavil. K tomu drsný štýl policajta s "nekonvenčnými metódami", ktorý pred tým ako niekoho zatkne, musí s týpkom porozbíjať komplet všetky sklenené súčasti baru, alebo bytu. Keď má chlapec namiesto hlavy len škaredú krvavú hrču, voláme uniformovaných. Celkovo milo strávená hodinka a pol, len logiku treba poslať na chvíľku za dvere. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré ako vydarená BEŠTIA ani také rozšafné ako moji obľúbení ŽOLDNIERI SPRAVODLIVOSTI, ale SS má stále viac sebavedomia a ukazuje, že chce držať krok s JCVD (nemyslím film:-)). Štandardná kriminálka o drsnom policajtovi, ktorú kazí hlavne "novátorský" strih a fakt, že bitky sú doslovne sadistické (zrejme spôsobené viacnásobným točením jednotlivých scén). Asi rovnako dobré/zlé ako VNÚTORNÝ NEPRIATEĽ. V prvej scéne vykopne Steven chlapíka z okna tretieho poschodia. "Hups, niečo mi vypadlo..." A po rokoch som počul moj obľúbený zvrat: "Choď do riti" "Nie, ty choď". No nepozrite si to...___ Pozrel sm si to ešte raz a vďaka Stevenevmu mláteniu kladivom ako aj bitke na nože prihadzujem tretiu hviezdu... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No jako není to špatný opět jsem se zasmál jak Seagal všechno a všechny ničí a ani jednou ho nezraní je prostě nesmrtelný. Fajn přestřelky ale ten střih mě docela sral a ten konec jsem vubec nepochopil. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

filmy,kdy steven lámal ruce a dokázal zabít i pohledem,jsou dávno v tahu.video béčko kvalitou připomínající deset let prošlou bagetu(kterou by steven stejně slupnul).co si budem povídat,steven by teď dokázal zlomit ruku jedině,kdyby si na ni někomu sednul.protože jeho váhá stoupá,jako hladina alkoholu v krvi,při páteční kalbě.řikal jsem si že když psal scénář sám velký big mac,tak to nebude tak hrozné,opak je pravdou,zápletku filmu bych napsal za dvě hodiny mnohem líp,než sám velký šéf.zmatený děj,chaotický střih a nesmyslně stupidní posloupnost všech údálostí dělají z filmu nesledovatelknou sračku.kvůli nízkému rozpočtu bohužel odpadá zajímavost vražd mentálního úchyla,tudíž o nějaké atmosféře nemůže být řeč.bojové scény typu,střih na dvousetkilového slona s obličejem kdysi milovaného akčního hrdiny střídající zaběr na kaskadéra ve stejných šatech(o 150 kilo lehčího kaskadéra)jak mlátí z debilem hystericky o stěnu,je opravdu k nasraní.já bych si stevena nepřestal vážit,kdyby byl ochotnej aspoň kopnout někoho do koulí,já chci vidět jak on!on někomu dá dělo,i kdyby to nemělo už dávno ten šmrnc,aspoň by to byl on a ne nějak trouba co tam hraje za pajcku.i v bestii se steven ještě snažil,tady už jen chodí a plácá nesmysli,co si sám napsal,,,ubohé.omlouvám se,ale komu se kód smrti líbí,je dement a nepodal bych mu ani ruku,už jen z úcty k filmům jako nico či nemilosrdná spravedlnost. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty zlaté časy Caseyho Rybacka, Nica, nebo Masona Storma? Vypadá to, že už evidentně úplně padly v zapomění. To, co se posledních několik let filmově děje se Stevenem, je naprosto něco šíleného, továrna na odpadové filmy, a že jich do roka je. Jak už tu správně někdo poznamenal, člověk vždy čekal na jeho souboje a bitky, ale to, co bylo předvedeno zde, obraz šílený, nepřehlednost ve rvačkách, naprosto uhozené hlášky, prostě hrůza. Normálně se přikláním k heslu ,,čerte drž se svého kopyta,, ale upřímně, Steven by se měl už nadále věnovat spíše hudbě, která rozhodně má daleko větší nádech a nápady, než jeho poslední léta filmování. Jedna hvězdička za klasický ohoz a poslední bitku ()

Reklama

Reklama