Reklama

Reklama

Za Dárfúr!

  • USA Darfur Now (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Za Dárfúr! popisuje událostí dnešního světa ve vztahu k východnímu Súdánu. Snímek režiséra Theodora Brauna spojuje životní osudy 6 lidí, kteří se společnými silami snaží zabránit zlu, které je pácháno na obyvatelých oblasti Dárfúru. Znásilňování žen a vraždění bezbranných lidí je každodenní prací členů milice Janjaweed, kterou podporuje súdánská vláda spolu s prezidentem Bašírem. Lidé ze všech koutů světa se neúnavně snaží zabránit těmto ohavnostem, a tak společně bojují za ukončení násilí a potrestání vlády Súdánu, i když se tento boj zdá být v určitých chvílích marný. (Allyenor)

(více)

Recenze (6)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Šest lidí pracujících na odstranění jednoho problému ze šesti různých úhlů pohledu, ze šesti stran. Každý přispívá svým dílem, každý má jiné možnosti. Je povzbuzující vidět, že jsou na světě lidi, kteří nemají respekt z větrných mlýnů a jejich nezměrná vůle třeba i k něčemu vede. Je příjemné vidět, že i celebrity se k darfurské genocidě mohou stavět čelem. Jak píše Scylla, právě takovéto filmy by se měly promítat v kinosálech. Ono totiž vědět znamená v tomhle případě možnost konat, bojovat proti těmhle hnusům, které se dějí nejen v Súdánu. A nejen proto, že takových lidí, jako je tato šestice, existuje poskrovnu, jen tak neskončí... ()

Verafly 

všechny recenze uživatele

Film představující na jedné straně problematiku „života“ v Dárfúru - vraždy, znásilňování, politika. Na straně druhé je to dílo překvapivě optimistické. Ukazuje, že i malá skupinka lidí dokáže velké změny a po shlédnutí by člověk nejraději sedl a začal vyrábět petice. Dokument, který není jednotvárný a neubíjí smutnými fakty, dokument, který říká, že snaha o lepší svět není marná. Zaslouží si plný počet ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

celý dokument prostě nedrží pohromadě. téma je to obrovské, silné. i sebeslabší snímek musí vlastně člověka zasáhnout. z takové hloubky šlo ale dostat mnohem víc. PS: a opravdu - každej z nás může něco udělat s celým světem!! ()

Reklama

Reklama