Reklama

Reklama

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Píčovina o vztazích mladých a bohatých, kteří si chtějí vrznout a nedělá jim to největší problém. Tihle bohatí a mladí si totiž myslí, že si všecko koupí. Krom šukání, což je vlastně rutina, tak i Thorntona a Rourkeho do tohodle filmu, což je vlastně píčovina, protože oni v takovýchto filmech nemaj vůbec co dělat. Omlouvám se, že jsem sprostej, ale tohle je fakt odporná sračka, na kterou se nemůže hrabat ani Melrose Place a sledovat tyhle kryply jak si žijou a využívaj jednoho za druhým, namlátil bych jim tak, že by je nedokázali zpravit ani v té nejvíc sourkomé plastické chirurgii na světě, která by podle jejich maminků a tatínek dokázala naprosto všecko...šmejdi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. New Gold Dream - Simple Minds ,2. Dance Hall Days - Wang Chung ,3. Shadows of the Night - Pat Benatar ,4. Only You - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley/Dave Palmer ,5. Safety Dance - Men Without Hats ,6. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,7. Cars - Gary Numan ,8. The Devil Made Me Do It - 7Ray ,9. Gone For Good - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,10. Another Night - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,11. In a Scarlet Sky - 7Ray ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ach ty mozaikové filmy... Člověka to vláčí od ději k ději, a to nejspíš jen proto, aby bylo zapřeno, jak útržkovité a málomluvné ty děje jsou, jak málo lze do člověka za tu chvilku nahlédnout, zvlášť když mnohdy hledíme na stále stejný aspekt. Všechno to víří a míří k jednomu středobodu, do kterého to všechno vteče. Tento film je výjimkou v tom smyslu, že než k tomu došlo, vrazil na místo středobodu kdosi špunt a. Snad se to tak více podobá životu, ale dopad i sdělení mizí - vždyť život aby něco sdělil, potřebuje víc než A x B = 94 minut - život nemluví úsporně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz si ani nepamatuju proc, ale docela jsem se na film tesil. Jenze tohle je naprosta prazdnota. Sice tu mame takovej ten typ mozaikovityho drama, kdy sledujem osudy nekolika lidi, ktery by se meli na zaver nejak silne protnout, jenze jednotlivy "pribehy" jsou tezce o nicem a ty alespon trochu zajimavy (Thornton, Rourke) jsou na hodne vedlejsi koleji a film se hlavne zameruje na skupinku mladejch bohatejch zmrdu, ktery se jen valej, fetujou a sukaj, sice je obcas videt nejaka pekna naha holka, bohuzel ale taky nekolikrat skonci v posteli dva chlapci. Coz nastesti moc videt neni. No a tyhle jednotlivy "pribehy" nejsou absolutne nijak uzavreny a vsechny vysumi do prazdna. Nezachranujou to ani herci, vsichni vypadaj tak nejak utahane, stejne jako se tahne tenhle film o nicem. Slabsi 3* jen za tu trochu depkoidni atmosferu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět o čem to je? Amber Heard je zde většinu filmu bez trička. A to je doslova vše. The Informers je film, který neví, čím chce být. Jestli artovým filmem o jedné generaci (aneb i dříve herci/zpěváci brali drogy, jen je tolik nenachytávali) či dramatem nad několika osudy lidí, kteří sice mají všechno, ale přitom ví, že jim pořád něco schází. Ono námět a myšlenka filmu není od věci, ale to by snímek musel mít lepší scénář (režie byla super, navíc už vím, že když tomuto režisérovi dá někdo opravdu parádní námět, tak z toho vznikne skvělý film). Ano, scénář je tady to, co drhne. Například - v jedné dějové lince přijde rocková hvězda na pokoj, tam je fanynka a hvězda ji začne mlátit. Ale pak se nedozvíme nic dál a tím tato linie prakticky končí, žádné pokračování, nic… rockovou hvězdu pak vidíme, jak jde v klidu na další koncert… Nevím, jestli tohle měl být záměr, tak nevyšel. Za Amber a za… jo, za Amber dávám 20 %. Doufám, že se tohohle námětu někdo chytne za pár let, hlavně nějaký dobrý scenárista… ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

U této zbytečnosti je vcelku marno zkoumat, zda jí patlali dle nějaké předlohy, kdo byl scenárista, kdo režisér.... všechny si můžeme antropomorfizovat do jednoho umělce. A ten fagt und vírkliš nevěděl, co chce vlastně říci. Dejme tomu, že ve filmem ztvárněném období prožil veselá léta svého života, ovšem od té doby sežral tolik tun lexaurinu, že sice neměl sebemenší strach pustit se do filmařiny, ovšem zároveň je citově plochý jako kulma. A má i podobné vypravěčské schopnosti. Dějové kudrlinky o hovně. Nicneříkající nuda, zabitý potenciál, kozy a pro nás, homodříky, sem tam hambaté klučičí kakabusy. Za to hvězda. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejnudnějších a nejzbytečnějších filmů, jaký jsem kdy viděl. Hromada nudných a klišoidních příběhů, které by samostatně neutáhli ani 20minutový seriál je tu zabaleno do mozaikovitého vyprávění, které skončí vlastně nijak. Navíc zde hraje hromada známých herců, kteří evidentně nevědějí co mají hrát. Při natáčení tohohle filmu se muselo spotřebovat evidentně hodně drog. Škoda, že nám žádné z nich nepřibalili k filmu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Chytila jsem na pasece HIV, prý je to velice nakažlivé, zašukám s tímhle a pak s tím, do roka tím celé město nakazím.... Chytilová HIV nechytila (?), zato před dvaceti lety natočila Kopytem sem, kopytem tam a tam to bylo všechno. Debílci amíci na evropské filmy neciví, tak si to museli nakroutit sami a podle toho to taky vypadá. Jediné, co bylo alespoň trochu jiné, myslím z jiného filmu, byl Rourke a jeho příběh. Jinak fakt fuckt známá story... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hrozná adaptácia. V prvom rade predloha je sama o sebe nesfilmovateľná - jednak preto lebo jednotlivé kapitoly/poviedky často nemajú žiaden príbeh, po druhé len matne na seba nadväzujú, po tretie nie sú ani tak o tom, čo sa deje, ale kto a ako "príbeh" rozpráva. Klasická post-moderna. Výsledok teda vyzerá tak, že v scéne, kde v knihe postava vedie dlhý vnútorný monológ, je vo filme päťsekundový záber ako pozerá do blba. Druhý zásadný problém filmu je, že aj to málo, čo sa dá sfilmovať, je úplne katastrofálne prevedené na plátno. Napríklad kamsi unikol všetok humor, satira a cynizmus predlohy a úprimne vôbec netuším, čo chcel Gregor Jordan týmto filmom povedať. A absolútne netuším, ako do tohto filmu nalákal toľko hviezd. PS: z wiki "When producers replaced Jarecki with Australian director Gregor Jordan, the tone of the film strayed away from Ellis and Jarecki's original premise to become something that the cast and writers were embarrassed by." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh, který byl natočen podle literární předlohy, se odehrává v Los Angeles, konkrétně v roce 1983 a je zahlcen takovým množstvím různorodých postav, že se v něm divák ztrácí a hůře orientuje a hlavně je to velmi zvláštní film už svým pojetím i vyzněním. Nevázaný sexuální i bisexuální život, drogy, rocková hudba i hrozba choroby AIDS jsou zde předvedeny v dekadentním stylu a divák si nemůže najít k žádné postavě ani špetku sympatie, protože vlastně proč sympatizovat s feťákem, násilníkem, nevěrným manželem,, nebo věčně nadrženou mladou courou, co má smrtelnou nemoc a ještě ani o ní neví. Nutno však dodat, že tyto postavy hrají samí dobří herci a zjištujeme zde u nich následující: Kim Basinger to pořád sluší, Jon Foster nemá charisma a tudíž se pro hlavní roli nehodí, Mickey Rourke má násilníky v krvi, Rhys Ifans nemá v roli manažera kapely Informers chybu, Winona Ryder nám dost zestárla, zesnulý Brad Renfro, kterému je film věnován, byl docela talent, Amber Heard to nejvíc sluší, když toho na sobě moc nemá a Billy Bob Thorton se moc herecky nepředvedl, ale není divu, když dostal tak málo prostoru. Režisér Gregor Jordan to neměl s převodem náročné knihy na plátno vůbec lehké, ale jeho snahu je třeba ocenit, i když to není moc výrazný film, ale přesto mírně provokativní film to je určitě. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Len taká nepatrná vecička, babám nebolo vôbec vidno tie také buchtičky po bobroch pod tými bikinami. A vraj 80. roky! ()

Omnibus

všechny recenze uživatele

Film nehodnotím, protože jsem ho tenkrát (a to se mi předtím nestalo, ani nepamatuju) vypnul asi v půlce. Napřed jsem si připadal divnej, že jsem asi nějakou nosnou myšlenku nepochopil. Dokonce mě napadlo, že si to někdy pustím znovu, abych přišel na to, co to bylo. Ale jak tak koukám po komentářích ostatních lidí, asi to dělat nebudu. Nevypadá to, že by chyba byla nutně na mé straně :-) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková atmosféra je celkem fajn, stejně tak herecké obsazení, ale co na tom, když je ten film prakticky o hovně a já se musel hodně přemáhat, abych ho dokoukal. Nehorázná nuda 30% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Veľmi zriedka sa mi stáva, že hodinu čumím na film, a keď sa ma niekto opýta o čom je, tak mu neviem odpovedať. Jediné, čo si pamätám, je prekoxovaný tackajúci sa spevák akejsi garážovej kapely, obstarožná pani v posteli a sem tam nejaké mladé kozy. S pani Basingerovou som naposledy videl film "Svědkem zločinu" mnou pracovne nazývaný aj "Chyť si svoju dôchodkyňu" a ak to pôjde takto ďalej, tak začnem mať postoj k jej filmom ako modelka ku klobáse. Kim by už asi radšej mala viac času venovať vypĺňaniu dôchodkových tlačív pre sociálnu poisťovňu, bolo by to pre všetkých osožnejšie. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne bolo? Asi mi ušli podstatné súvislosti, pretože prelínanie dejov tuna je, ale podľa mojích odhadov to v konečnom výsledku nemá zmysel... zbytočne "hviezdne" obsadenie, chaotické prevedenie bez hĺbšej myšlienky, kde každý "šuka" každého na vrchole potravinového reťazca plného drog a iného rôzneho "fetu"... 3/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na to jaký jsem čekala brak, jsem byla celkem příjemně překvapena. Zápletka filmu o odvrácené straně slávy je zajímavá, bohužel ji brzdí průměrné zpracování. Taky je zajímavé, jak si tvůrci potrpí na jména větších hvězd, když přitom nejlepší postavy i výkony patří méně známým hercům. Zéjmena Brad Renfro se ve své poslední roli ukázal ve velmi dobrém světle. Ke konci taky naštěstí trochu opadne nuda. 6/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská smetánka osmdesátých let nasnímaná stylem současnosti? Jakž takže, ale pamatovat si stejnak budete jenom nahou Amber Heard a její přenádherná prsa. Rourke a Basinger už nevypadají dobře. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi jak kdyby to měl být původně nějaký dramatický seriál, ale postavy nefungují, jasný, každý má svůj příběh (což je fajn), ale je to taková banda kreténů, že mi byli úplně ukradený. Chválím hlavně hudbu (vykradenou z VC) a styl jakým je to natočený. ()

Reklama

Reklama