Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo právě podupává do rytmu rock´n´roll, ve vzduchu visí rebelie, nové ideály a všudypřítomná euforie vystřídavší poválečnou depresi. V malém německém městě se do sebe zamilují Lulu, bohatá a hezká dívka z rodiny továrníka a černoch Jimi. Dominantní matka Lulu není z jejich vztahu právě nadšená a na mladou dvojici postupně poštve policii, psychiatra a dokonce i zabijáka. Zamilovaným nezbývá než uprchnout.

Lulu & Jimi je veselá, barevná (post)moderní pohádka o mladém páru, který musí v provinčních poměrech bojovat o svou lásku a nezalekne se žádných překážek. Režisér Oskar Roehler se nezdráhá pracovat s množstvím kýče a okázalosti, nepřekračuje však hranici, za kterou již začíná brak a laciná provokace. Roehler tímto způsobem vzdává hold Lynchovu filmu Zběsilost v srdci a vytváří současně zábavnou, působivou i kritickou roadmovie se dvěma čerstvými, v německých kinech dosud neznámými tvářemi v hlavních rolích. [Der Film 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Oskar Roehler je festivalovým ekvivalentem hlučného vyžírky, který se na večírcích motách kolem známých osobností a díky tomu se dostává do pozornosti médií. Filmař, zvládající řemeslo na úrovni reklam na prací prášky, se udržuje v povědomí filmového světa čistě tím, že se nepokrytě přiživuje na druhých. Proto točí rádoby provokativní adaptace mezinárodně proslulých románů ("Elementární částice"), plytké exploatace na kontroverzní témata ("Žid Süss - Film bez svědomí") i zcela zbytečné a nenápadité plagiáty, jakým je právě "Lulu a Jimi". Ničím konstruktivním neobohacený remake "Zběsilosti v srdci", pod nížm je Lynch uvedený pouze v rámci blahosklonného poděkování, představuje jen řetězec nesourodých načančaných záběrů a přepálených barviček (které si Roehler otestoval v rádoby-retro pasážích předchozích "Elementárních částic"). Na světě vzniká každým rokem řada remaků, ale většina je ospravedlněná alespoň tím, že přinese svým producentům nějaký zisk a nikdo se netváří, jako že jde o cokoli jiného. Některé remaky dokonce v řadě ohledů předčí svůj originál tím, že rozvešdou některé nabízející se motivy (např. fenomenální "Hory mají oči"). Ale Roehler prostě natočí jalový plagiát, aby se s ním mohl na chvíli zatetelit v Sundance a na Berlinale. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

DER FILM 2009 - FESTIVAL DEUTSCHSPRACHIGER FILME - Festival německy mluvených filmů - Lulu und Jimi / Lulu & Jimi - 4. 10. 2009 - kino Světozor - Velký sál - Praha - 50% ()

Reklama

Reklama