Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající herečka Lenka Kodešová-Skopalová dostala v brněnském televizním studiu velkou příležitost od režiséra Rudolfa Tesáčka, který ji obsadil do role mladé lékařky Hedviky. Ta řeší dilema mezi láskou a prací v dětském domově, která ji zcela naplňuje. Je zklamána přístupem a nepochopením svého partnera (K. Janský). Bude její první životní rozhodnutí správné? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Drama Hedvika vlastně není žádným dramatem. Problém je, že všechny podstatné věci se odehrávají na úrovni čistě konverzační. Vymění se pár scén, místností a postav, ale řeší se pořád dokola totéž. Televizní film sice neoplývá velkými hereckými jmény, přesto v tomhle ohledu je zklamání pouze a jedině to, že herci zase tolik nemají co hrát. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

mladá lékařka hedvika, s ambicemi v dětské psychologii, volí mezi teplým místečkem na velké klinice ve městě a dětským domovem na venkově.. i přes nevoli svého arogantního, ženatého přítele zvolí možnost bé a já se (spolu s oficiálním textem distributora) ptám - je její životní rozhodnutí správné??:-)) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ne nezajímavý příběh lékařky, která se rozhoduje, kam nastoupit praxi, je čím dál více tlačena svým milencem do velké nemocnice, kde by ji měl "pod dohledem", spíše chce sama do dětsk.domova, kde sama kdysi vyrůstala a byla by spokojená a užitečná. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zdena Herfortová má ještě větší brejle než kdysi mívala Naďa Urbánková, Vlasta Fialová v úboru zdravotní sestry vypadá dost zvláštně a celkově je to průměr. Neřkuli průser. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná brněnská inscenace o mladé lékařce, která odjíždí na tři měsíce na venkovské oddělení dětského domova, aby zde zastupovala primáře, který za pochybení musí nastoupit na jiné místo. Lenka Skopalová v roli Hedviky je přirozená ženská a moc pěkně se na ni koukalo. Ve vedlejší roli potěší Vlasta Fialová jako stará staniční sestra Karásková. Závěr této psychologické hry zůstává otevřený a je na divákovi, jak si ho sám vyloží. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tady se brněnské televizní studio celkem vycajchnovalo, protože tohle není ve finále vůbec tak hrozné, jak to ze začátku vypadalo. Docela zajímavá TV inscenace s pěknou L. Skopalovou v hlavní roli. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Charizmatická Lenka Kodešová v hlavnej úlohe mladej lekárky nastupujúcej na oblastnú polikliniku. Na túto herečku sa rád pozerám, hoci hrala väčšinou iba v priemerných filmoch a jej talent bol českými režisérmi hriešne málo využívaný. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Díky tomu arogantnímu a po penězích chamtivému doktorovi v nažehleném obleku se mi ta Hedvika zalíbila. Jak já ji chápu, že dala přednost klidnému místu v dětském domově, kde ji bude mít někdo rád nejen kvůli penězům před prací na klinice, kterou jí nutil ten čurák. Z počátku nudné, ovšem po pár minutách zajímavý psychologický film ze života, který končí otázkou: Dá se dohromady Hedvika s tím primářem? [122. hodnocení, 16. komentář, 53%] ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Karel Jánský zahrál ženatého a do sebe zahleděného přítele hlavní hrdinky dokonale, působí zde opravdu hodně nesympaticky. Naproti tomu Lenka Skopalová ukazuje, že v mládí to byla nádherná ženská a docela slušná herečka, škoda jen, že těch příležitostí ve filmu nedostala víc. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde mi ani tak tak o to, že to bylo zbytečně rozvláčné, a že hrdinka řešila mimo práci v osobním životě tak banální věc jako rozvod milence, která už tu byla milionkrát, ale jde mi to, že ani jedna SPOILER - z větví příběhu nám nepřinesla konec. Prostě najednou do hovoru vpadnou závěrečné titulky. Tak to si tedy tu ztracenou hodinu odskáčete v hodnocení. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Typická inscenace z dob minulých. Černobílé nastavení charakterů, přemíra životních mouder a dialogy poplatné době. U starých inscenací mi hodně vadí scény, kdy spolu dva komunikují a jeden je ke druhému celou dobu otočen zády. Tohle dělával Dietl, tak jsem hned hledala, kdo napsal scénář. No, zřejmě byl tenhle komunikační model obecně v kurzu. Na to, jak je to dlouhé, tak vlastně o ničem... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní inscenace, ve které se během nedělního večera řeší vážné životní problémy. Opravdu náročná podívaná, zejména svým normalizačním zpracováním. ()

Reklama

Reklama