Reklama

Reklama

Svědkem zločinu

  • USA While She Was Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena v domácnosti (Basinger) je nucena se o sebe postarat, když se ocitne v opuštěném lese se čtyřmi kriminálníky. Co začalo jako rychlý výlet do obchoďáku končí v lese bojem o holý život. Vše co má, je krabice s nástroji a touha po přežití. (oficiální text distributora)

Recenze (129)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger jako utlačovaná žena v domácnosti (pokud se vám něco nezdá na tom, že pětapadesátka má dvě malé děti, vězte, že je to v tomhle veledíle ten nejmenší problém), která si začne hrát v lese na Ramba (ozbrojena pouze krabicí s nářadím) a získá tím dávno ztracené sebevědomí. Jak se k tomuhle přimotal Del Toro, by mě fakt zajímalo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Těžké WTF. Ale ona krabice s nástroji a touha po přežití vedli k pár opravdu nečekaným momentům. Když se to vezme kolem a kolem byl to docela legrační film. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, na to, že to točila ženská, tak to ani moc nejde poznat a pokud se jedná o masakrování, tak to je taky natočeno celkem dost vynalézaě a náležitě brutálně :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Milé děti, dnes vám povím pohádku O čtyřech hluchoslepých retardech a hrdinné americké ženě v domácnosti. Žila byla blonďatá paní, měla dvě děti a bydlela v domečku, kde byl převeliký bordel. A protože paní byla lemra a její muž cholerik, docházelo k domácímu násilí: mrdníkem rozzuřený manžel si vybíjel frustraci na bezbranných hračkách a papundeklových stěnách, místo aby jednu pořádnou natáhnul své líné blondýně. Paní dostala geniální nápad, zamířila na Štědrý večer do hytlermarketu a během řízení vozu se chovala způsobem, že by jí každý řidič vážící si svého života, s chutí rozkopal hýždě. Jak překvapivé, paní nemohla zaparkovat přímo u vchodu do obchoďáku, musela jít možná i 30 metrů pěšky a to ji rozlítilo převelice - zvláště, když mohla 7 metrů ušetřit, kdyby nějaký sobecký hajzl neparkoval přes dva chlívky! Paní nechá provinilému vozu za stěračem lístek s rozhořčeným obsahem a jde nakupovat do přeplněné šopy. Když se vrací se třemi ruličkami balícího papíru, parkoviště je liduprázdné - jen její popelnice a toho sobeckého hajzla. A teď, milé děti, to začne být skutečně zajímavé. Auto totiž patří multikulturnímu gangu ze zdejšího ústavu pro mentálně znevýhodněné: hluchoslepému debilovi afroameričanovi, hluchoslepému imbecilovi asiatovi, hluchoslepému idiotovi mexikánovi a zloun nejzlejší je hluchoslepý kretén běloch. A lístek od paní se jim vůbec nelíbil! Naštěstí k její ochraně přiběhne statečný rytíř, hlídač parkoviště, a nechá se odprásknout. Čtveřice padouchů chytře obklíčí mrtvolu a umožní blonďaté paní odjezd - ta je taky ohromně inteligentní, proto zamíří do rozestavěné části města, kde není ani noha, tam se nabourá, popadne bedýnku s nářadím a hra na schovávanou s hluchoslepými blbci může začít naplno. Paní je ve svém bílém plášti ve tmě neviditelná a hustým lesem (s bednou plnou železného harampádí) se prodírá zcela bezhlučně, šikulka. Retardovaní hluchoslepci ji opakovaně nacházejí, dostanou nakládačku, nechají ji utéct (z nějakého záhadného důvodu po ní nestřílejí) a průběžně si jeden po druhém přijdou pro nějaká ta zranění neslučitelná se životem. A tak hrdinná americká žena vykydlí všechny zločinné dementní invalidy, vrátí se domů, vzepře se tyranskému manželovi a jestli neumřela, neuklízí doma bordel dodnes. Zazvonil zvonec, pohádce je konec. Za hezký les a některé ucházející herecké výkony 31%, jinak těžká wtf groteska. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jestli by nebylo lepší vzít těch šest mega a místo natočení takový zhovadilosti se radši pořádně vespolek vožrat... z 82 minut hodinu pobíhat ve tmě po lese s kamerou, čtyřma idiotama a vyklepanou kim a doufat, že mi vznikne rambo pět, bylo fakt dost naivní... pokud tohle bylo myšleno jako něco víc než jen recept na alternativní použití automobilové magic-red-tool-box pro kozlika šikulu, tak to byl sakra šlápanec vedle... 30% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Blondýna běhající v noci po lese s bednou šroubováků? Že scénárista s režisérem fetovali při tvorbě tohohle filmu je naprosto jasné. Jak jinak vysvětlit takové věci jako, že jde Kim Basinger do supermarketu v holinkách, týpci jí chtějí zastřelit kvůli jednomu vzkazu za stěračem, v lese jí stopují podle vůně parfému, pouští si hudbu z rádia, které zde zapomněl zřejmě nějaký houbař, ona si při honičce stíhá číst přání od dětí, močit do potoka a to vše při nočních scénách, které jsou tak nasvětlené, že si každou chvíli říkáte, že si osvětlovači dali asi taky práska... Není to zajímavé, natož strhující ale je to setsakramentsky vtipné :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Prostředí 4/10/// +Kim Basinger, napětí, krátké -jednoduchá zápletka, zbytečně dlouhý rozjezd/// Mít to přes hodinu a půl, tak se na to asi nedívám, ale řekl jsem si, že když je to tak krátké, tak to omrknu. Neměl jsem večer chuť na dvouhodinový film. Prvních 20 minut je opravdu celkem o ničem. Tedy je to o tom jak hlavní hrdinka (ne)šťastně žije a o tom jak jde na vánoce koupit něco do obchoďáku. Denně zažíváme fronty při nákupu, tak proč na to koukat ještě ve filmu. Jedno ponaučení jsem si však vzal: "už nikdy nebudu dávat lísteček někomu za stěrače od auta". Hlavní hrdinka měla tu smůlu, že tento lísteček dala za auto bandě kriminálníků, kteří si na ni za to došlápli. Pak už následuje boj o holý život, v lese ve tmě, kde nikdo není. Tato část je hodně dobrá a napínavá. Myslím si, že jako jednohubka na večer je tento film dostačující./// Celkem 55%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina lidí by v podobné situaci popadla spíše kabelku (kvůli dokladům, ne šminkám), hlavní hrdinka zvolila bednu s nářadím a, světe div se, udělala "dobře". I když je námět stokrát zrecyklovaný, provedení přesto příjemně překvapilo a nebýt té závěrečné čtvrthodinky + lehce tupé závěrečné scény, bylo by to za 4*. P.S.: Co jiného s takovými idioty?!? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller může hodně děkovat Kim Basinger, které role ženy ocitající se v krajní situaci celkem sedla. Ta si ostatně tenhle film i produkovala, a tak nebyl problém obsadit se do hlavní role. Naopak hlavní záporák Chucky v podání Lukase Haase nebyl přesvědčivě ujetý, stejně jako celý zbytek jeho bandy pronásledující v temném lese nebohou Kim. A tak nejvíce zaujme výkon Craiga Sheffera v roli neurvalého manžela, který svou ženu psychicky týrá, ale k velké škodě ve filmu nedostane moc velký prostor. Po režijní stránce se nedá snímku nic vytknout, přestože se režisérce Susan Montford daří zamaskovat slabiny scénáře. Výsledkem je celkem slušně napínavý thriller, přičemž se režisérce nedaří příliš potlačit křečovité vyznění filmu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Začalo to klasicky. Co si tak pustit (kromě plynu), když na nějakou uměleckou kládu nemám zrovna sílu, na erotiku náladu (nebo naopak ? :-) A když nechci riskovat neznámý, byť námětem lákavý film, u kterého bych se místo užívání třeba mohl jen zbytečně nasírat? A vtom na mě z monitoru spiklenecky vykoukl jeden trefný komentář a bylo vymalováno. Užiju si, podle návodu, trochu té plytké zábavy, ovšem na jiný, podstatně rafinovanější způsob... Takže jsem zašel do garáže, pro kufřík mého kvalitního značkového nářadí a s ním jsem nedočkavě vyrazil za nabíječkou mého mládí Kim ( 9 ½ týdne – wow!) . Kdo se bojí, nesmí do lesa, uťápnuté domácí puťky - v boj! No, já jsem to vybojoval za pouhé dvě hvězdy. A to ještě jen díky Kim a hlavně tím komentářem doporučenému přístupu brát to jako komedii, nedopatřením zamýšlenou jako thriller, díky čemuž se zbytečné nasírání se nad nelogičnostmi a stupiditami změnilo v užívání si téhož. Prvosenka měla pravdu... Nicméně tvůrci měli ještě tu a tam rezervy: grázlíkovi ujede sprst na spoušti a sejme strážného. Fajn. Řekl bych, že je to docela průser - dokonce i v Americe... A on nevezme hned roha, ale (asi aby hezky umělecky vtáhnul diváka do hierarchie a vzájemných vztahů v bandě) nad ještě teplou mrtvolou na parkovišti u obchoďáku (vánoční nákupní horečka, ještě před chvílí všude lidí jako psů) začne s kámošem řešit oslovení a dojemně mu slibuje, že už mu nikdo z party nebude říkat Negříku ! ROFL ! Zde bych navrhoval přidat dojemnou scénu, kdy Negřík vytáhne ze záňadří medailonek s fotkami rodičů - téměř bílé maminky a tatínka Hispánce. Následuje upřímná omluva, chlapské objetí, tklivá melodie, stmívačka... Nebo: stojí 14 metrů od jejího auta (to je přesně-podle jejich kroků a stínů) a hroznou dobu se vykecávají, jak tu Kim zoufale musí najít, než si auta všimnou. Jako vylepšení navrhuji, že se jde Chuckie vycikat a : „Sakra chlapi, už vím, kde je její auto, právě na něho chčiju...!“ A pak v lese... tentokrát již nepřetržitě ROFL! Byl někdy scénárista filmu v noci v lese? Škoda, že ne... Tam je vám stromů a křovisek, tomu by neuvěřil ! No nekecám, já už jednou v lese byl... A v noci? To je prý prd vidět. Říkala paní učitelka. To by našli (spíš teda vyšlápli) kulový, i kdyby jich bylo mufnáct a ještě několik k tomu :-) No, nebudu vás obtěžovat dalšími scénáristickými perlami a že jich tam je! Klidně posuďte sami - ale pak si nestěžujte, že jsem vás nevaroval ! ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Tejto 80 minútovej nude by skôr sadol podtitul: "Chyť si svoju dôchodkyňu" a dá sa rozdeliť do troch častí. Prvá: Kim doma manžel serie, rozhodne sa ísť nakupovať. Druhá (bohužiaľ najdlhšia): Kim naštve chlapcov na parkovisku a tak sa veeeeľmi dlho a nezáživne naháňajú po lese. Tretia: Kim sa so všetkým vysporiada po svojom. Kim mala ostať pri vyžieraní chladničky s Mickym Rúrkom, naháňanie mladíkov po lese už pre ňu nieje. Lukas Haas za drsňáka? To si snáď niekto robí prdel :-P ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ženský Hunted v podaní Kim Basinger... nestarnúca herečka síce vyzerá skvelo, avšak jej hlupé a naivné chovanie kazí celý snímok! Nízkorozpočtový počin, ktorý zbehne v celku rýchlo a ani nenudí, ale chovanie postáv a scenár je nanajvýš trápny... Del Toro snaď prispel tmavým lesom a poučil Kim v ramci "bojových techník"... Nič extra 4/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tohle byl trošku krok vedle. Scénař je tak naivní, že naivnější už být nemůže. Vlastně stačí, aby každý běžný člověk měl krabici s nářadím a hned si poradíte proti skupince ozbrojených týpků. Todle opravdu ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vánoce jsou za dveřmi a tak se Della v podání ploché (nemyslim vzhledově) Kim Basinger vydává dokoupit nějaké ty drobnosti. A jak je vidět tak i v USA nechávají tyto nákupy na poslední chvíli a obchodní centrum včetně parkoviště je nacpané k prasknutí, zvláště když něktěří lidé (nejen ženy) parkují jak prasata přes dvě místa. Než se hlavní hrdinka vydává na nákup nechá tomuto řidiči za oknem lísteček s ne zrovna přívětivým psaníčkem to však ještě netuší, že auto patří partičce mladíků, kteří jsou ozbrojený a nadržený. Poté co zastřelí hlídače, který se snaží Delle pomoci se dává na útěk a jelikož má samozřejmě vybitý mobil a nemůže si zavolat pomoc a poté ještě efektně zaparkuje do stromu, bude muset s touto partičkou bojovat. Jak je vidět scénář nepřináší nic nového a zpracování také ničím nevybočuje z vod průměru. Ze začátku se film tváří realisticky ale poté co si hrdinka vezme nářadí a postupně likviduje všechny z party, realita jde pryč. Parta mladíků vedená Lukasem Haasem, který by svým výrazem nevyděsil ani štěně, je banda dementů a tudíž nemá hrdinka s jejich likvidací větší problém. A to je také jeden z kamenů úrazu, jelikož Della je typická žena v domácnosti, kterou ještě terorizuje manžel a tudíž pozorovat jí jak brutálně likviduje mladíky tím, že jim do hlavy zasekává různé nářadí je jaksi podivné. Na druhou stránku je film dost krátký, docela slušně utíká a závěrečná likvidace vůdce party byla poměrně překvapivá. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó la la, tomu říkám veselohra - promrzlá křehule likviduje bandu zlých výrostků sadou automobilového nářadí, s kterým temným lesem ladně hopká, jak kdyby šlo o kufříček od Louise Vuittona, a když dojde nářádí, posledního nešťastníka oslní nejprve sexappealem a nakonec světlicí... a to ji ještě doma čekají nevyřízené účty :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Některé scény super, některé dost slabé. Základní výbava se v autě prostě vždycky vyplatí, nejen, že vám neseberou bod, může se hodit i na jiné věci ;-) I díky krátkosti film neztrácel na napětí, takže 3 hvězdičky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vykreslenie domáceho násilia sa konalo v prvých dvoch minútach filmu, aby sme potom boli svedkami dlhého chodenia po obchodnom dome... Nasledovala vražda strážnika na parkovisku pred obchoďákom bez svedkov... Tomuto filmu som neuveril ani na minútu. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale neskúsená režisérka a upadajúca hviezda film neurobia. ()

Reklama

Reklama