Reklama

Reklama

Ve vzdálené budoucnosti je vynalezen "DNA Hacking", který na základě úpravy DNA umožňuje léčit všechny nemoci a to téměř okamžitě. Vynález lze ovšem využít i jako zbraň, a proto je výzkum zničen a sabotován. O několik let později získá shodou náhod bratr hlavní hrdinky velmi důležitou věc týkající se tohoto vynálezu. O tu stejnou věc usiluje však i někdo jiný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bai Ling je rozhodně zajímavá herečka, ale film, v kterém se objevila tentokrát, tak zajímavý není. On má celkem náběh na dobré, skoro až dickovské sci-fi, ale nakonec je z toho jen akční blbina, která tak úplně nemá nějaký hlubší smysl, i když se nám celkem dlouhý úvod snaží říct něco trochu jiného. Některé triky ale musím uznale ocenit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takových cyberpunkových sci-fíček už se taky moc netočí, takže jsem byl celkem zvědavý. Generace Gen dopadla tak nějak napůl. Plusy jsou skvělý nápad (rekonfigurace DNA), krásná výprava - monumentální hradby nad městem pro bohaté a genetické čisté vs. špinavé město dole pro ty dole a docela fajn efekty - všechny ty odporné proměny plné hadů a chapadel jsou úžasné. Jenže všechno tohle sráží příběh, sledující banální historku zabijácké sestry a jejího bratra průseráře, kteří stojí pro gangsterům i proto původním vynálezcům přístroje. Celý se to motá od ničeho k ničemu a nakonec to skončí SPOILER!!! a) špatně a navíc za b) nic se nevyřeší KONEC SPOILERU. A filmu ani nepomáhá, že hlavní hrdinka je smrtící stroj na zabíjení, jenže tvůrci ji to prakticky nenechají předvést a akce jsou bůhví proč zredukovány na pár minut. Celkově zajímavý načtrnutý sci-fi bez pořádného příběhu i akce. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Generace GEN je zajímavý nápad a poměrně i dobře zpracovaný, ale nedokáže držet u monitoru po celou stopáž tedy alespoň mě ne. Město a oblast okolo něj je sice  hodně počítačová, ale přesto solidní. Velké plus u mě je krev na kameře ta byla zajímavá. Film má pro mě ale velkou otázku, zajímalo by mě jak z Ling Bai která ve filmu Zastav a nepřežiješ 2 vypadala jako nějaké divné stvoření udělali pro film GEN sexy kočku které to seklo. 55% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Ling Bai nám ukáže všechny svoje přednosti, film nábídne celkem slušnou akci (mohlo jí být víc) a zajímavé motivy postav -je to sci-fi z budoucnosti, přesto nebýt levného pozadí, tak tomu ani neuvěříte, příběh je tak na hraně přehlednosti/// Trochu mě to svojí kvalitou připomnělo Aeon Flux. Zde jsem ale přeci jen věděl o co tak nějak de a určitě mě to míň nudilo. Nadruhou stranu Auon Flux je hezčí. Tento film je hodně "špinavý". Tím se zřejmě snaží zakrýt malý rozpočet nebo si to jinak nedovedu vysvětlit. Jinak to ale není nejhorší, prostě je to takovej sci-fi průměr, který Ling Bai tahá nahoru a to nejen proto, že dobře "kope" (viděli jste Chtistiana Balea ve filmu Equilibrium?), ale hlavně proto, že na svých 37 vypadá fakt dobře./// Celkem 53%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně sci-fi snímek. Generace GEN je film plný nápadů, které nejsou často dostatečně vysvětleny, jen prostě jsou a divák je tak napospas hozen do světa temného, který jako by vypadl z oka vizi pekla skříženého s Vránou nebo Kronikou Riddicka (monumentální stavba zdi). Celý snímek je tak zahalen v industriální stylu a kdyby více pršelo a hudba byla od Vangelise, byla by to ještě temnější vize ala Blade Runner. O to se film naštěstí nesnaží a je toho důkazem i DNA Hacking a vyzáblá, ale stále sexy Bai Ling v latexu a různých obdobných oblečcích. Režisér není viditelně příliš zkušený, ale má slušné nápady, chvílemi vytváří krásné (!) obrazy a někdy to přehání s patrnou levnou imitací Matrixu. Přesto jde o zajímavý krok jiným směrem, než je dnes zvykem a určitě si všichni zúčastnění zaslouží potlesk za odvahu a celkové provedení. Kdyby tam nebyl našroubovaná zbytečná romantická linie a trochu prostřiženo, určitě bych šel s hodnocením i o dost výše. Jinak pro milovníky sci-fi a industrialu určitě jasná volba. Má své kouzlo i styl a chvílemi působí jako videohra:). Zatím 2*... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Hudba hrající v klubu je od skupiny Combichrist, což je další známá EBM / Industrial skupina, kostýmy použité ve filmu se odrážejí pravě od tohoto stylu módy. (TomikZlesa)
  • Hudbu složil Ronan Harris z legendární industriální kapely VNV Nation. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama